Як правильно дарувати квіти на весілля

квіти на весілля

Традиційно молодим на весілля дарують букети. Однак не всі квіти здатні прикрасити свято. Через незнання елементарних правил можна опинитися у незручній ситуації. Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями щодо покупки весільного букета.

Загальні правила

Якщо святкове дійство витримане у єдиній кольоровій гамі, то дарувати квіти слід подібні тим, які додала наречена у свій весільний букет. Квіти можуть бути дуже яскравих або стриманих відтінків. У будь-якому разі вони повинні гармоніювати із загальним стилем.

Ідеальний вибір – букет у декоративній корзині або кошику. Такий подарунок виглядає дуже стильно та ефектно. Одночасно квіти, поміщені у відро, – вияв несмаку.

Безпрограшний варіант – квіти пастельних відтінків: рожевого, бузкового, кремового. Вони пасують до будь-якого стилю. Що стосується сортів, то суворих вимог не існує. Більшість гостей традиційно дарують троянди, півонії, хризантеми, орхідеї. Разом з тим на весіллі дуже гарно виглядають гілки бузку або жасмину.

Яку кількість квітів можна дарувати молодятам

Однозначно на це питання відповісти неможливо, адже все залежить від фінансових можливостей дарувальника. Відповідно до стандартів флористики для формування урочистого букета використовують від 51 рослини. Однак якщо подарунком будуть троянди на довгому стеблі, то вони розкішно виглядають у кількості 25 штук.

Якщо квіти дрібні, то для формування букета їх знадобиться більше, якщо суцвіття великі – менше. При створенні авторської композиції краще відмовитися від мініатюрних комплектів, які візуально нагадують букет нареченої.

Найбільш поширені помилки

Існує ряд квітів, які не заведено дарувати на весілля:

  • Яскраво-червоні троянди. Цей вибір символізує дуже палкі почуття. Такий варіант не схвалюється як подарунок до створення молодої сім’ї.
  • Рослини з сильним ароматом, наприклад, лілії. Вони можуть викликати алергію у присутніх, що зіпсує свято. Також занадто нав’язливий запах у закритому приміщенні стає причиною головного болю.
  • «Чоловічі» квіти. До них належать іриси, гладіолуси та гвоздики. Допускається включення цих сортів у композицію з кількох рослин. Однак монобукет із них для весільного подарунка вважається порушенням правил етикету.
  • Букет із жовтих квітів – не кращий вибір. Цей колір у більшості людей асоціюється з розлукою, тому вважається недоречним подарунком на весілля.

Читати також