19-07-2021 Мистецтво 1961

Найкращі лайви тижня. 19.07.2021

Найкращі лайви тижня. Культурний портал Експеримент 19.07.2021

Ми зібрали для вас найкращі лайв-записи цього тижня. Впевнені, що ви знайдете тут щось і для себе. Тому вмикайте колонки або надягайте свої навушники, на вас чекає приголомшлива музика в цій різножанрової добірці.

1. Scott Bradlee - Castaways (The Backyardigans Piano Cover)


Цього тижня Скотт Бредлі порадував нас своїм інструментальним кавером на мелодію з The Backyardigans

The Backyardigans - музичне дитяче телешоу, яке транслювалося на Nickelodeon з 2004 по 2013 рік і випустило загалом 80 серій. Шоу розповідало про п'ятьох сусідів-тварин, та їх пригоди в саду. Кожен епізод присвячений різному музичному жанру і включає чотири пісні.

Нещодавно пісня Castaways з мультсеріалу The Backyardigans сколихнула TikTok і стала вірусною у всьому Інтернеті. І все завдяки поколінню Z.

А ось і сам оригінал:


2. Lanue - Something Sacred


Lanue - музичний проект співачки Сари Крюгер. Назва Lanue походить від вірша під назвою «La Nue», написаного поетом початку 20-го століття Аланом Сігером.

Свою пісню Something Sacred вона виконує на Чорному пляжі в Сільвер-Бей, штат Міннесота. Сара розпочинає нову мистецьку еволюцію з багатошаровими звуковими пейзажами, які вплітаються в акустичні та електронні елементи. Перегляньте живий виступ "Something Sacred" із однойменного альбому Lanue 2021 року.


3. For Me Formidable - Charles Aznavour (cover by Arpi Alto)


Arpi Alto (справжнє ім'я Арпіне Петросян) народилася у Вірменії, в творчій родині. Її батько художник, мама музикант - джазовий композитор. Навчалася в педагогічному університеті, за фахом піаністка.

Її називають то оперною, то джазовою співачкою, а Арпі вважає за краще не обмежувати себе якимось одним статусом або стилем виконання. Поєднання яскравої глибини академічного вокалу та імпровізаційної легкості джазу дає насправді вибуховий ефект і виділяє її серед інших виконавців.


4. [온스테이지2.0] 소음발광 - 오렌지문


Що нам відомо про це лайв. Група називається 소음 발광. Пісня отримала назву 오렌지 문 Ось, власне кажучи, і все. Ах, і ще одне. Це нереально круто!


5. The Main Squeeze - "Insecure"


The Main Squeeze - американська фанк-група з Блумінгтона, штат Індіана. Їхня нова пісня Insecure вийшла доволі драйвовою та надихаючою. Ви, напевно, раніше ніколи не чули цих хлопців, тому додавайте скоріш у свій плейлист.


6. Isa Peña - Hell or Highwater


Берклі - видатний інститут сучасної музики і ісполнітельсквú мистецтв. Студенти Берклі безумовно дуже талановиті. Переконайтеся в цьому особисто

Співачка і автор пісень Isa Peña виконує свою пісню "Hell or Highwater" з Майамі, Флорида, в рамках концертної серії #BerkleeAnywhere.


7. 25 minutes, live session at Tube Recording Studio - Federico Frassi


Музика гурту Федеріко Фрассо варіюється між традиційним джазом, свінгом і бібоп, зі свіжим і сучасним звучанням. До речі, зовсім недавно у хлопців вийшов досить непоганий альбом Right Time. Рекомендуємо до прослуховування.


8. “Livin’ On A Prayer” (Bon Jovi) Motown Cover by Robyn Adele Anderson


Богиня Робін Адель Андерсон записала кавер на популярну пісню Bon Jovi.

Співачці стало цікаво, як ця пісня буде звучати в мажорній тональності. Виявляється, це звучить так само, як хіт Motown 60-х.


9. A song from our new French album YAY! // POMPLAMOOSE


Каліфорнійська група Pomplamoose випускає альбом французькою мовою. Одна з пісень доступна вже зараз для прослуховування в нашій добірці.


10. Noga Erez - Full Performance (Live on KEXP at Home)


Музика Noga Erez - це електронний поп, в якому поєднуються джаз, електронне звучання і особисті, часто політичні тексти. Використовуючи суміш drum комп'ютерів, синтезаторів і вокалу, вона описує хаос в середовищі, в якій вона виросла, за допомогою важких басів і танцювальних мелодій.

На окрему увагу заслуговують шедевральні кліпи співачки. Ідея, режисура, операторська робота та продакшн - завжди на висоті.

Пропонуємо вам подивитися невеликий перформанс Noga Erez в студії KEXP.


Читати також