22-07-2021 Мистецтво 313

Єва Грін: від «Мрійників» до «Міста гріхів»

Про акторку Єву Грін. Фільмографія

На рахунку француженки Єви Грін чимало фільмів. Особливу популярність їй принесли такі картини, як «Мрійники», «Царство небесне» і «Казино Рояль», а недавно на екрани вийшов трилер Френка Міллера й Роберта Родрігеса «Місто гріхів 2: Жінка, заради якої варто вбивати» з міс Грін у головній ролі. Однак у скарбничці актриси є не менш цікаві роботи.

Акторка Єва Грін. Фото

Своєю яскравою зовнішністю Єва Грін зобов'язана родоводу: у неї французьке, шведське, єврейське й алжирське коріння. Фанати й критики не раз називали її красу «холодною» і такою, що запам'ятовується, а саму Грін - фатальною жінкою з крижаним поглядом.

Акторка Єва Грін. Фото

Єва Грін мріяла про акторську ниву з дитинства. Уже в 14 років, надихнувшись фільмами з Ізабель Аджані, вона потрапила на театральні підмостки, де виступала протягом кількох років. Саме в театрі її помітив режисер Бернардо Бертолуччі й запросив юну актрису у свою картину «Мрійники» (2003).

Акторка Єва Грін. Фото

Першу кінороботу Єви Грін критики оцінили досить високо. У «Мрійниках» їй дісталася роль розпещеної парижанки Ізабель, що звикла жити так, як їй забажається. Дія картини розгортається на тлі студентської революції 1968 року у Франції. Але Ізабель та її брата Тео хвилюють не соціальні проблеми, а кіномистецтво. У своє захоплення вони втягують студента-американця Метью – і залежність від кіно переростає в специфічні стосунки між головними героями.

Акторка Єва Грін. Фото

Сама Єва Грін в одному з інтерв'ю зізналася, що ніколи не мріяла про Голівуд і завжди віддавала перевагу саме французькому кінематографу з властивим йому натуралізмом. Проте Голівуд актриса незабаром завоювала, отримавши світову популярність. Після «Мрійників» вийшла низка фільмів, де Єва Грін постала в образах дуже неоднозначних і складних героїнь.

Акторка Єва Грін. Фото

У 2008 році на екрани вийшов фільм Джеральда МакМорроу «Франклін». Єва Грін знову виконала роль фанатки кіно. Але цього разу вона зіграла загадкову студентку Емілію, схиблену на самогубствах. Цю героїню зовсім не цікавлять роботи інших режисерів, зате вона один за одним знімає свої фільми з власними сценами суїциду в реальному часі.

Через два роки Грін отримала головну роль у шокуючій картині Бенедека Флігауфа «Черево». Її партнером по фільму став Метт Сміт, відомий за серіалом «Доктор Хто». Сюжет розгортається в недалекому майбутньому, коли клонування людей стало досить поширеним явищем. Ребекка (героїня Єви Грін) втратила коханого й зважилася на створення його клону, який сама ж виносила, народила й виховала. Неординарна сюжетна лінія демонструє сум'яття й розгубленість молодої жінки, і на перший план виходить головне питання: чи правильно вона вчинила?

Акторка Єва Грін. Фото

Однак Єві Грін притаманні не тільки такі спірні й у всіх сенсах дивні образи. У 2011 році вона стала партнеркою Евана МакГрегора в драмі «Остання любов на Землі». Ніжні, романтичні стосунки головних героїв розвиваються на тлі епідемії, що захопила світ, і через яку в людей зникає слух, зір, голос. У цьому ж році Єва Грін взяла участь у серіалі «Камелот». В інтерпретації легенди про короля Артура вона виконала роль амбітної, жорстокої й холодної леді Моргани, яка бажає зійти на престол, незважаючи ні на що.

Акторка Єва Грін. Фото

Акторка Єва Грін. Фото

Акторка Єва Грін. Фото

Крім цього, Єва Грін співпрацювала в якості моделі з такими відомими брендами, як Armani, Christian Dior і Lancôme.

Єва Грін. Кращі фото акторки

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін

Фото Єви Грін


Читати також