21-07-2021 Мистецтво 357

П'ять найяскравіших історичних серіалів

5 найяскравіших історичних серіалів

Поринути в атмосферу середньовіччя, Ренесансу, епоху Просвітництва чи в будь-який інший історичний період можна не тільки за допомогою підручників всесвітньої історії, а й завдяки телевізійним компаніям. Ми розглянемо п'ять найяскравіших історичних телесеріалів.

Рим (Rome)

Рим (Rome) історичний серіал

Телеканал: BBC, HBO

Жанр: історичний, драма, мелодрама, воєнний

Рік: 2005-2007

У серіалі «Рим» розповідається про події 52 р. до н. е. Гай Юлій Цезар зумів поневолити Галлію, тож тепер він повертається назад в Рим, де його зовсім не чекають з почестями. У сенаті проти Цезаря готують змову патриції. Старий друг Юлія - Помпей Великий – вважає його загрозою для всього Риму. Так між правителем і сенатом назріває конфлікт, який може вилитися в криваву розплату.

Спочатку «Рим» замислювався як міні-серіал, проте пізніше режисери вирішили збільшити кількість серій до повноцінного сезону. Так, з тисячею коней, значною кількістю масовки і декорацій, «Рим» був визнаний найдорожчим телесеріалом у світі. Перший сезон обійшовся творцям в $ 10 млн.

Тюдори (TheTudors)

Історичний серіал Тюдори (TheTudors)

Телеканал: Showtime

Жанр: історичний, драма, мелодрама, воєнний

Рік: 2007-2010

Епоха правління династії Тюдорів вважається однією з найбільш суперечливих в історії Англії. Це часи змов та інтриг при дворі, період зради і загадкових убивств. Телеканал Showtime вирішив показати глядачам своє бачення історії правління Генріха VIII.

За чотири роки існування серіал «Тюдори» дістав тридцять сім нагород «Еммі» (за кращий дизайни костюмів, оригінальну музику, операторську роботу та ін.). А також володар премій IFTA і «Золотий глобус».

Борджіа (The Borgias)

Історичний серіал Борджіа (TheBorgias)

Телеканал: Showtime

Жанр: історичний, драма

Рік: 2011-2013

В кінці XV століття необмежена влада зосереджена в руках Папи Римського Олександра VI, в світі - Родріго Борджіа. Саме він вершить долі, вирішує, кому жити, а кому вмирати, коронує правителів і заправляє церквою. Серіал «Борджіа» оповідає не тільки про час правління Папи Римського, а й розповідає про життя його родини, демонструючи епоху, яка асоціюється з аморальністю, отрутами і корупцією.

Перші два сезони серіалу мали шалений успіх. За двогодинну першу серію другого сезону «Борджіа» отримала статус найбільш видовищного канадського телесеріалу. Однак в 2013 році рейтинги проєкту впали, і третій сезон став останнім.

Царство (Reign)

Історичний серіал Царство (Reign)

Телеканал: CW

Жанр: історичний, драма, мелодрама, фентезі

Рік: 2013 -...

Проект CW «Царство» розповідає про сходження на престол та роки правління молодої королеви Шотландії Марії Стюарт. Її країна знаходиться в небезпеці і терпить напад з боку Англії, щоб захистити свій народ, Марія повинна відправитися до Франції укласти шлюб з Франциском Валуа, щоб отримати прихильність його країни.

Телесеріал «Царство» спочатку піддався критиці за невідповідність костюмів і загального зовнішнього вигляду героїв тієї епохи, яка показана на екрані, а також недостовірність історичних подій. Однак режисери зробили ставку на жанр фентезі та створили свою історію Марії Стюарт.

Біла королева (TheWhiteQueen)

Історичний серіал Біла королева (TheWhiteQueen)

Телеканал: BBC

Жанр: історичний, драма

Рік: 2013

«Біла королева» - це історія сильних, незалежних, амбіційних жінок про їх боротьбу за владу. Головні героїні - Єлизавета Вудвіл, Маргарита Бофорт і Анна Невілл. Серіал є адаптацією романів Ф. Грегорі про війну Червоної троянди і Білої троянди в Англії.

Міні-серіал «Біла королева» складається з десяти серій. Його зйомки проходили в Бельгії, Брюгге і Генті.


Читати також