27-08-2021 Розваги 267

Відпочинок у Греції

Відпочинок у Греції

У Греції мальовнича природа, смачна і недорога їжа та гостинні жителі.

Як правильно підготуватися до подорожі

Відпочинок у Греції, як і в будь-якій іншій країні, має свої особливості. Про них краще дізнатися завчасно, аби відпустка запам’яталася лише приємними несподіванками.

Запорука успіху – організована підготовка до подорожі. Важливо не лише обрати оптимальний тур для всієї родини, а й якомога більше дізнатися про місце, куди збираєтесь.

ТОП-5 переваг грецьких канікул

Основні плюси відпочинку у Греції:

  1. Різноманіття. Країна складається з материкової частини і величезної кількості островів, кожен з яких унікальний і своєрідний. Найпопулярніші – Крит, Родос, Кос, Корфу, Міконос. Вони пропонують чудові варіанти для пляжного та екскурсійного відпочинку.
  2. Унікальна історична спадщина. Ви обов’язково повинні відвідати Акрополь в Афінах. Також Фермопіли, Мереори, Афон варті уваги допитливого туриста. Це – мінімальний перелік того, що варто побачити гостю у Греції. До того ж, на кожному острові обов’язково знайдеться щось цікаве: античні руїни, мальовничі православні монастирі і храми.
  3. Доступність турів. Попри розкішну місцеву природу, доглянутість пляжів, комфортність готелів, путівки до Греції коштують дешевше, ніж на інші популярні курорти Європи.
  4. Різноманітність і краса пляжів. Греція може похизуватися величезною кількістю обладнаних галькових та піщаних рекреаційних зон. Більшість із них омиває прозора, наче сльоза, морська вода. Всі пляжі є загальнодоступними.
  5. Смачні місцеві продукти. Досвідчені гурмани знають, що саме у грецьких ресторанах і тавернах подають найсмачніші страви. При цьому заплатити за розкішну трапезу доведеться зовсім дешево. А якщо помножити це на гостинність місцевих жителів, то незабутні застілля гарантовані!

Що потрібно врахувати перед поїздкою

До мінусів відпочинку у Греції можна віднести:

  • важку для розуміння грецьку мову. Крім того, багато місцевих жителів не знають англійської. Але хвилюватися не треба, оскільки в популярних готелях, тавернах і магазинчиках проблем із взаємопорозумінням не виникає;
  • місцевий устрій життя. Розклад дня греків відрізняється від нашого. Таверни і магазини зачиняють удень, в розпал спеки, з 14.00 до 17.00. Вечеряти у Греції заведено о 21.00–22.00, коли спека остаточно спаде, і можна повною мірою отримати задоволення від ситних страв;
  • сильну спеку на материковій частині Греції. Втім, ця проблема легко вирішується грамотним плануванням відпустки. Наприклад, не варто відвідувати Акрополь в Афінах у першій половині дня в липні або серпні, оскільки в цей період температура повітря може сягати +40 °C.

Як бачимо, переваги відпочинку в Греції, безперечно, перевищують його нечисленні мінуси. А якщо забронювати путівку заздалегідь, то за вражаючі канікули у цій країні доведеться заплатити цілком демократичну суму.

Що відвідати у Греції

Якщо плануєте подорож до Греції, ви маєте обов’язково відвідати найпопулярніші та найцікавіші місця півострова.

Парфенон, Акрополь, Афіни

Головний символ не лише столиці Греції, а й усієї країни. Храм, присвячений покровительці міста Афіні. За століття свого існування багато разів змінювалось призначення споруди – храм, мечеть, церква, а в 17 столітті у стінах храму був притулок і склад боєприпасів.

Пам’ятка грецької культури знаходиться в самому центрі Афін, дістатися до нього буде нескладно.

Дельфи

На висоті 700 м над рівнем моря на схилі гори Парнас знаходиться друга за популярністю визначна пам’ятка Греції. Храм Аполона в Дельфах є священним та найвідомішим храмом, що присвячений давньогрецькому богу. З висоти давнього амфітеатру відкривається дивовижний вид на околиці.

Родос

На Родосі 300 днів на рік світить сонце, це найпопулярніший туристичний острів у Греції. Розкішні пляжі для будь-якого виду відпочинку, цікаві прогулянки старим містом, величезна кількість мальовничих місць і визначних пам’яток – острів нікого не залишить байдужим.

Афон

Афон по праву вважається святим місцем – на схилах гори знаходиться 20 православних монастирів. Піднятись на гору й відвідати святі місця можуть тільки чоловіки. В незайманих людиною лісах також знаходяться келії, скити та місця для тих, хто прагне цілковитого усамітнення.

Ущелина Самар'я, о. Крит

На південному заході острова Крит розташована ущелина Самар'я. Вона є найбільшою в Європі – довжина приблизно 13 км. В ущелині можна побачити залишки храмів і давніх будівель, здійснити прогулянку національним парком можна у складі організованої пішохідної екскурсії.

Метеори, Каламбака

Метеори – прямовисні скелі, на яких знаходяться шість діючих монастирів – 4 чоловічих і 2 жіночих. Можна відвідати монастирі з екскурсією. Метеори – місце, що зачаровує, де неземна краса природи поєдналася з красою духовною.

Печера Мелиссаніс, Кефалонія

На острові Кефалонія знаходиться надзвичайне місце. Велике озеро, розташоване в печері. За підрахунками вчених, йому більше 20 тисяч років. Опівдні сонячні промені потрапляють усередину печери і наповнюють все навколо незвичайним синім світлом. У печеру не припиняється потік туристів з усього світу.

Гора Пеліон

Гора на південному сході Фісалії. На її схилах розташована велика кількість залишків давніх будівель, храмів і монастирів. Гора є улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів – піщані пляжі, мальовнича природа, мало туристів. Неподалік розташоване місто – порт Волос, де знаходиться Археологічний музей і Центр народного мистецтва Кіцоса Макріса.

Острів Ідра

Відомий курорт, місце грецької морскої слави. Особливістю острова вважається те, що там заборонений рух будь-якого автотранспорту. На острові багато визначних місць, пов'язаних з суднобудуванням, морським промислом, а також декілька монастирів і храмів.

Санторіні

Місто побудоване на острові вулканічного походження. Одне з популярних місць серед туристів, де Егейське море відкривається з найкращих сторін і вражає своїми краєвидами. Архітектура міста дивовижним чином поєднується з видом на море. Білосніжні будинки з дверима яскраво-синього кольору виграшно виділяються на тлі сяючої у променях сонця води.

Пляж Навігіо, острів Закінф

У перекладі назва пляжу – корабельна аварія. За легендою, біля берега острова контрабандисти посадили на мілину й потопили свій корабель, тікаючи від поліції. Через кілька років корабель припливом винесло на берег. Тепер це одне з найулюбленіших місць для туристів.

На острові Закінф мешкає дивовижний вид черепах «каретта-каретта». Затока, де вони живуть, оголошена національним парком.

Крім того, невеликий острів відомий своїми гучними вечірками і бурхливим нічним життям. Щорічно сюди з’їжджається молодь з усього світу.


Читати також