Правила життя від Альберта Ейнштейна

Думки Альберта Ейнштейна

Не кожен день з'являється на світ людина, котра здатна бачити Всесвіт по-новому.

Саме таким був Альберт Ейнштейн. Протягом усього свого життя Ейнштейн шукав гармонію не тільки в науці, але й у світі людей. Незважаючи на те, що Ейнштейн був товариською людиною, для багатьох він так і залишився загадкою. Ми пропонуємо вам правила життя від Альберта Ейнштейна, які допоможуть зрозуміти його спосіб мислення і ставлення до світу.

1. Будьте допитливими

«У мене немає особливого таланту. Я просто дуже допитливий».

Так, допитливість займала важливе місце в житті Ейнштейна. Багато хто скаже, що вони допитливі. Проте дуже часто ми поспіхом приймаємо рішення замість того, щоб відсторонитися і задавати питання. Йдіть за своєю допитливістю. Це нескінченний шлях глибше і глибше. Продовжуйте аналізувати своє бачення і шукайте відповіді на питання. Ви будете вражені, наскільки життя може бути екстраординарним, коли ви допитливі.

2. Наполегливість безцінна

«Все це так не тому, що я такий розумний. Це все через те, що я довго не здаюся при вирішенні задачі».

Окрім Ейнштейна, для багатьох інших людей саме наполегливість стала ключовим моментом в досягненні значних результатів. Вони кажуть, що кожна проблема має як мінімум одне рішення. І, якщо ми будемо продовжувати розглядати нашу проблему з усіх боків, рано чи пізно це рішення прийде. У вас вийде подолати що завгодно, якщо ви станете наполегливішим. Ніколи не кидайте невирішених проблем.

3. Не бійтеся робити помилки

«Людина, котра ніколи не робила помилок, ніколи не намагалася робити нічого нового».

Це не означає, що, роблячи помилки, ви будете йти шляхом Ейнштейна. Це означає, що ви повинні атакувати страхи і невизначеність. Ви могли б, наприклад, поїхати працювати в іншу країну, але ви ніколи не дізнаєтеся, що будете відчувати, коли будете працювати за кордоном, поки сидите вдома. Тож, уперед робити відкриття! І насмільтеся помилятися. Ви ніколи не дізнаєтеся, як побороти свої слабкі сторони, якщо не спробуєте і не помилитеся.

4. Будьте значущим

«Треба прагнути до того, щоб бути значущим, а не успішним».

Більшість людей невірно розуміє слово «успіх». Це не просто бути багатим, мати велику фірму, яка керується механічно без вашої присутності. Успіх - в досягненні всього того, що вже згадувалося вище, крок за кроком, маючи можливість оцінити гідно все те, що ми отримали.

Значущі люди надихають інших жити правильним життям і робити правильні речі. Жити відповідно зі своїми релігійними, філософськими чи духовними цінностями. Для таких людей на першому місці етика, мораль, порядність, чесність, принциповість. Це те, до чого кожен з нас має прагнути.

5. Знання приходять з досвідом

«Інформація – це не знання. Єдине джерело знань – це досвід».

Коли ми бачимо людину, котра адекватно і доречно реагує на ситуацію, ми робимо висновок, що з нею вже таке було. Не тому, що вона багато читала чи у неї вдома велика бібліотека, а тому, що вона вже стикалася з подібною ситуацією, і тепер у неї є знання в цій галузі.

Виходячи з пункту 3, ми мусимо намагатися робити помилки і отримувати досвід про те, як не потрібно вирішувати проблему. Так і отримуються знання.

6. Вивчіть правила і грайте краще інших

«Вам необхідно вивчити правила, щоб грати краще від усіх».

Ми все життя вчимо правила гри. Подобаються вони нам чи ні, ми всі граємо за правилами. Наприклад, правила досягнення успіху: бути наполегливим, ощадливим і постійно намагатися отримати досвід. Якщо ми навчимося бути більш наполегливими, ощадливими і сміливими, ми будемо на крок попереду інших. Це не означає, що ви маєте поводити себе так як всі і робити те, що й інші успішні люді. Якщо у вас є повне розуміння правил, ви зможете грати краще, оскаржувати правила чи змінювати їх.

7. Уява могутня

«Уява - це все. Вона здатна показати нам заздалегідь, як будуть розвиватися події. Уява важливіша знань».

У той час як терміни «знання» і «досвід» наче зрозумілі, «уява» все ще залишається загадкою. Сила уяви – це здатність чітко уявляти собі майбутнє і вирішувати поставлені завдання для досягнення мети. Уява відчиняє двері у світ можливостей!


Читати також