17.12.2021
Розваги
eye 173

17 грудня 1989 року вийшла перша серія мультсеріалу Сімпсони

Сімпсони 2021

У 1989 році на телеканалі «Fox» вийшла перша серія «Сімпсонів», мультсеріалу, який вже став культовим, і на якому виросло не одне покоління.

У мультику було порушено багато аспектів культурного та соціального життя Америки, але, перш за все, це геніальна пародія на традиційний спосіб життя «середнього американця». Автори мультика не бояться торкатися таких слизьких тем, як політика і релігія. Зокрема, обговорювалися такі теми, як одностатеві шлюби, боротьба дарвіністів та креаціоністів, війна в Іраку. Сценаристи часто використовують образи знаменитостей у яскравих епізодичних ролях, а також цитують сучасні та класичні кінофільми.

Давайте згадаємо кілька цікавинок, пов'язаних із цим геніальним серіалом.

Сімпсони пророкують майбутнє

Сімпсони пророкують майбутнє. Трамп

Кожного року світові ЗМІ публікують статті про те, що Сімпсони знов напророкували майбутнє. У мультсеріалі вже передбачили президентство Дональда Трампа, економічну кризу в Греції, виступ Леді Гаги на «Супербоулі», терористичний акт 11 вересня і появу коронавірусу, щоправда не з Китаю, а з Японії. Чекатимемомо на більш оптмістичні пророцтва.

Філософія Сімпсонів

Філософія Сімпсонів

В університеті Глазго вийшов курс філософіії, оснований на мультсеріалі «Сімпсони». В пошуках нових способів передачі студентам інтелектуального людського капіталу університет Глазго запропонував курс філософії, оснований на висловах Гомера Сімпсона. Детальніше про це читайте у статті Чому «Сімпсонів» вивчають в коледжах і вузах.

Гуголплекс

googleplex simpsons

Кінотеатр, що з'явився у Спрінгфілді у 3 сезоні, називається «Гуголплекс».

На той час було модно називати кінотеатри октоплексами та мультиплексами, і сценаристи вирішили поіронізувати над цим. А за кілька років так став називатися головний офіс компанії Google. Гуголплекс – гігантське число. Одиниця з сотнею нулів - це гугол. А десять у ступені гугол – гуголплекс.

Сімпсони та найцікавіші математичні ідеї сучасності

Сімпсони та найцікавіші математичні ідеї

В епізоді «Тримірний Гомер» за п'ять хвилин можна побачити найцікавіші математичні ідеї сучасності.

Формула 178212 + 184112 = 192212, що промайнула, — це помилковий доказ знаменитої теореми Ферма, що відрізняється від істини лише на мільйонні частини відсотка. Поруч із Гомером пролітає нерівність, що описує щільність Всесвіту. А ще — математичне завдання, за вирішення якого обіцяють мільйон доларів. Навіть ланцюжок цифр і літер, який здається випадковим набором символів, насправді є зашифрованим у шістнадцятковій системі числення фразою, яка вихваляє «зубрил».

У такій кількості математичних відсилок і алюзій у серіалі немає нічого дивного: багато сценаристів «Сімпсонів» мають математичну освіту.

Вийшла навіть книга «Сімпсони та їхні математичні секрети»

The Simpsons and Their Mathematical Secrets

Немає нічого дивного, що у серіалі, написаному програмістами, фізиками та математиками, періодично з'являються математичні жарти та загадки. Цій темі присвячена дуже цікава книга «Сімпсони та їхні математичні секрети», написана Саймоном Сінгхом у 2016 році.

Мультфільм крокує у реальність

томак

В одній із серій Гомер за допомогою плутонію отримує нову рослину — томак, гібрид томатів та тютюну. Незабаром його досвід повторили в реальному житті — і вивели помідори, що містять у листі нікотин.

Чому у мешканців Спрінгфілда вісім пальців на руках?

вісім пальців на руках. Сімпсони

Ця особливість походить від самого початку анімації на великому екрані. Ще Волт Дісней пояснював, що відсутність пальця на кожному з десятків тисяч малюнків економить мільйони студії. До того ж, п'ять пальців багато з художньої точки зору. "Рука нагадувала б гроно бананів", - говорив він.

Єдиний персонаж «Сімпсонів», у якого на руках 10 пальців – Бог.

Ім'я Барта

Барт

Ім'я Барта – єдине вигадане у мультфільмі. Всі інші Сімпсони отримали імена членів сім'ї автора серіалу Метта Греннінга.

Меггі Сімпсон озвучував Метт Греннінг

Меггі Сімпсон

Наймолодша Сімпсон у серіалі взагалі небагатослівна. Її першим словом було "тато" і воно прозвучало голосом актриси Елізабет Тейлор. А Греннінгу належать звуки ссання соски.

Яким може бути фінал

фінальна серія. сімпсони

Цікава ідея виникла у сценариста серіалу Ела Джина: "Я думаю, фінальний епізод міг би закінчитися сценою відвідування ними різдвяного свята з першої серії, що закольцує серіал, позбавивши його початку та кінця".

Читати також


up