24.12.2021
Розваги
eye 174

Netflix розкритикували за стереотипне зображення українок в «Емілі в Парижі»

Netflix розкритикували за стереотипне зображення українок в «Емілі у Парижі»

Творців комедійно-романтичного серіалу Netflix «Емілі в Парижі» звинуватили у стереотипах стосовно українських жінок. Відповідну посаду в інстаграмі англійською виклала користувачка eugeniahavrylko.

Йдеться в публікації про героїню Петра (Дар'я Панченко), українку, яка відвідує разом з Емілі (Лілі Коллінз) уроки французької. Її, на думку Євгенії Гаврилко, показали дурною злодійкою без почуття смаку.

«Те, як ви сприйняли образ українців у четвертій серії другого сезону, — такий дешевий трюк, абсолютний скандал і ганьба. І я не можу повірити, що це все ще відбувається у 2021 році. Час, коли ми виявляємо повагу до всіх націй та ґендерів. Час, коли ми боремося з усіма стереотипами, які руйнують світ та міжкультурні стосунки. Час, коли ніхто не сміється з таких убогих речей», — вважає дівчина.

Жінка також навела приклади «космічних» жінок та відзначила їх у пості. Постскриптумом Гаврилко подякувала стрім-сервісу за правильне написання міста Київ англійською (Kyiv замість Kiev).

У коментарях її підтримали різні відомі люди, серед яких українська журналістка та громадська діячка Дар'я Шаповалова.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко також вважає «карикатурним» та «образливим» образ українки у серіалі «Емілі в Парижі» (Emily in Paris). Він збирається надіслати листа в Netflix з цього приводу.

«У „Емілі у Парижі“ маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку — ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Нетфліксу», - заявив Ткаченко у Telegram.

Міністр зазначив, що стрімінговий сервіс добре знайомий з Україною і міг би уникнути таких помилок. При цьому Ткаченко похвалив загальну якість серіалу, проте такі стереотипи вважає недоречними.

Другий сезон "Емілі в Парижі" стартував на Netflix 22 грудня.


Читати також


up