15-02-2022 Розваги 95

Книга по фільму «Бетмен» розкрила передісторію бетмобіля з посиланням на «Форсаж»

передісторія бетмобіля

У книзі всесвіту майбутнього фільму «Бетмен» розкрили несподівані подробиці про передісторію бетмобіля. Можливо, сюжетна лінія замислювалася авторами як посилання на «Форсаж».

Before the Batman: An Original Movie Novel (The Batman) розповідає про те, що відбувалося в житті Бетмена (Роберт Паттінсон) та Загадника (Пол Дано) до подій фільму «Бетмен» Метта Рівза. Приквел навіть розкрив, чому Едвард Нештон ненавидить Брюса Вейна.

І у книзі розповіли історію створення бетмобіля. Як пише CBR, Брюс знайшов машину Muscle car 60-х або 70-х ще підлітком – у печері під вежею Вейнів. Герой вирішив відремонтувати та прокачати автомобіль, на що пішло у нього кілька років. Вейн довго порався з двигуном, щоб поліпшити швидкість і потужність машини. Робота допомагала Брюсу відволіктися від того факту, що він став соціальним ізгоєм. Використовувати машину для боротьби зі злочинністю Готема Брюс тоді не збирався. Герой потребував гострих відчуттів і швидкості, тому ночами він ганяв містом. Брюс не хотів, щоб на вулицях знали, що він із багатої родини Вейнів, тому назвався Полом. Схоже, це посилання на історію Браяна О'Коннора з «Форсажу», якого грав Пол Вокер.

Before the Batman: An Original Movie Novel

Поліцейський Браян у першій частині «Форсажу» працював під прикриттям та приєднався до банди Домініка Торетто. І це ще не всі паралелі. У книзі по «Бетмену» Брюс закохується в дівчину на ім'я Декс з банди гонщиків - Браян закохався в Мію, сестру Дома. Брюс надалі допомагає Декс вирішити її проблеми – як Браян допомагає Дому. Прем'єра фільму «Бетмен» DC намічено на 3 березня.


Читати також