18-02-2022 Розваги 135

Warner Bros наполягає на збереженні за собою прав на «Володаря перснів»

Warner Bros Володар перснів

Боротьба за права на екранізацію книг Джона Р. Р. Толкіна продовжується. Як повідомляє видання Variety, Zaentz Co. та Warner Bros. намагаються врегулювати розбіжності щодо того, хто володітиме ліцензією на «Володаря перснів».

Представник студії, що подарувала фанатам Середзем'я культову трилогію Пітера Джексона, вже заявив, що вона й надалі створюватиме проекти в рамках цього фентезійного всесвіту: «New Line Cinema зберігає за собою права на театральні фільми, як кіно, так і анімаційні, вже понад два десятиліття. Зараз ми працюємо над нашим аніме-фільмом «Володар перснів: Війна рохірримів» і з нетерпінням чекаємо на можливість знову перенести глядачів у Середзем'я».

В останні тижні представники Zaentz Co. таємно проводили презентаційні зустрічі, щоб продати портфель прав на книги Толкіна, який продюсеру Солу Зенцу вдалося придбати наприкінці 1960-х і 1970-х роках. Він включає права на будь-яке використання «Володаря перснів» і «Гоббіта» у фільмах, відеоіграх, мерчендайзингу, різних заходах і парках розваг.

Warner Bros. володіє довгостроковою ліцензією на «Володаря перснів» та «Гоббіта» з кінця 1990-х років. Студія уважно стежить за виконанням вимог щодо збереження своїх прав та робить своєчасні виплати на користь Zaentz Co., проте цього, схоже, може бути недостатньо.

Подробиці розгляду та фінальне рішення щодо нього стануть відомі пізніше.


Читати також