18-02-2022 Розваги 116

Александр Скашґорд розповів про сюжет і напружений екшен фільму

Александр Скашґорд

Александр Скашґорд розповів про сюжет майбутнього фільму «Варяг», де він зіграв суворого вікінга Амледа. Також актор розкрив, як знімалися масштабні екшен-сцени із битвами.

Новими подробицями про фільм творця «Маяка» та «Відьми» Роберта Еггерса актор поділився у розмові з Кірстен Данст у рамках інтерв'ю, влаштованого журналом Interview.

Актриса попросила Скашґорда розповісти докладніше про «Варяга». Скашґорд зазначив, що фільм заснований на легенді про принца Ютландії, яка надихнула Вільяма Шекспіра на створення «Гамлета»: «Він заснований на стародавній сазі під назвою „Принц Амлед Ютландський”, яка надихнула Шекспіра на написання „Гамлета”. Йдеться про людину, яка мстить за смерть свого батька. Все починається на острові у Північній Атлантиці. Мій персонаж – молодий принц царства. Коли його батька вбиває дядько, йому вдається втекти з острова. А дядько вважає, що молодий принц мертвий».

Принц вікінгів Амлед бачив, як його батька, короля Аурванділа (Ітан Гоук), убив брат правителя Фьєльнір (Клес Банг). Хлопчик втік, але через роки повернувся, щоб помститися вбивці та врятувати свою матір, королеву Гудрун (Ніколь Кідман).

В інтерв'ю Александр Скашґорд підкреслив, що він і режисер і сценарист Роберт Еггерс намагалися показати пригоди вікінга якомога масштабнішими та цікавішими. За його словами, Еггерс ретельно пропрацював кожну деталь картини, щоб усе було ідеальним. І Скашґорд додав, що особливо складно було знімати сцени битв: «У "Варязі" є довгі, напружені бойові сцени з 40 каскадерами та кіньми та 200 статистами. Знімати треба було одним 4-хвилинним дублем. Якщо кінь на задньому плані виглядає неправильно, потрібно починати заново».

Кірстен Данст зазначила, що процес роботи над екшен-сценами «Варяга» нагадує їй найгірший кошмар. У стрічці ще знялися Аня Тейлор-Джой, Віллем Дефо, Ральф Айнесон та Б'єрк.

Прем'єра фільму «Варяга» намічена на 21 квітня.


Читати також