19.02.2022
Розваги
eye 459

Новини кіно за тиждень. 19.2.2022

Новини кіно за тиждень. 19.2.2022

Вашій увазі пропонуємо найцікавіші новини зі світу кіно за цей тиждень. Коротко та цікаво. Приємного читання.

Кейт Маккінон отримала секретну роль у фільмі «Барбі»

Кейт Маккінон у фільмі Барбі

В акторському складі кіноверсії «Барбі» відбулося ще одне примітне поповнення. За даними видання Deadline, до виконавського ансамблю картини з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях напередодні приєдналася Кейт Маккінон.

Яка партія відведена зірці «Мисливців за привидами» 2016-го, поки що ретельно ховається, але Роббі зіграє титульну героїню, а Гослінг — її бойфренда Кена. Також у стрічці відзначаться Америка Феррера («Огидна Бетті») та Симу Лю («Шан-Чі та легенда десяти кілець»).

Постановкою картини Warner Bros. займеться триразова номінантка на премію «Оскар» Ґрета Ґервіґ («Маленькі жінки», «Леді-Птаха»), яка також відповідає і за сценарій, написаний разом із чоловіком Ноєм Баумбахом («Шлюбна історія», «Мила Френсіс»).

Про що буде фільм, поки неясно, але, враховуючи значний послужний список кінематографістів, можна не сумніватися, що глядачам готують щось незвичайне, цілком імовірно, з ухилом у сатиру. Виробничим процесом курують продюсерська компанія Роббі LuckyChap Entertainment та іграшковий гігант Mattel.

Знімальний процес «Барбі» стартує вже найближчим часом, а прем’єру, швидше за все, організують не раніше 2023 року.

Маккінон незабаром можна буде побачити в міні-серіалі Peacock «Джо проти Керол», у якому йтиметься про конфлікт між ексцентричним приборкувачем тигрів Джо Екзотиком та зозахисницею Керол Баскін. Усі серії випустять на стрімінг вже 3 березня.

Роберту Паттінсону не дозволили шепотіти у фільмі «Бетмен»

у фільмі «Бетмен». Новини кіно 2022

Виконавець головної ролі у картині «Бетмен» Роберт Паттінсон намагався внести радикальні зміни у звичний глядачам образ супергероя. Зокрема, за його власним зізнанням, він хотів змінити голос і замість звичного низького та грубого говорити пошепки.

«Раніше всі прагнули знижувати тон, а я такий: “Я збираюся зробити прямо навпаки - перейти на шепіт”. І я намагався робити це протягом перших двох тижнів, але це звучало просто жахливо, і врешті-решт вони сказали мені припинити», - зізнався актор.

Хоча врешті-решт він зупинився на більш традиційному голосі, пізніше він дізнався, що, мабуть, був у хорошій компанії. «Я дізнався від Ніка, який щодня одягав на мене костюм, що Крістіан Бейл теж експериментував у фільмі “Бетмен: початок”. І якщо ви послухаєте перший тизер-трейлер, ви зможете почути оригінальний голос. Я дізнався про це всього кілька тижнів тому», - додав Паттінсон.

Він також розповів, що пропонував режисеру одягнути Брюса Вейна у стилі гранж, який так любив Курт Кобейн, але отримав відмову.

Фільм «Бетмен» буде представлений глядачам на початку березня 2022 року. Очікується, що він продемонструє один із найсильніших стартів серед екранізацій коміксів DC.

Серіал «Фарго» продовжили на 5-й сезон

Фарго 5

FX продовжив серіал «Фарго» Ноя Гоулі на 5 сезон. Канал розкрив подробиці сюжету нових серій – обіцяють таємничу історію про викрадення.

Як пише Deadline, дія 5 сезону «Фарго» розгорнеться у 2019 році. Опис сюжету натякає, що на фанатів чекає дуже заплутана історія: «Що, якщо викрадення не є викраденням, а ваша дружина - не ваша дружина?».

Глава FX Джон Ландграф уточнив, що події відбуватимуться у регіоні Верхній Середній Захід. За його словами, 5 сезон за духом нагадає глядачам фільм «Фарго» Джоела та Ітана Коенів, де якраз розповідається про викрадення.

За сюжетом персонаж Вільяма Мейсі викрадає свою дружину, щоб отримати викуп від багатого тестя. Ландграф також підтвердив, що першу версію сценарію він уже одержав. За його словами, зйомки 5-го сезону «Фарго» стартують взимку – тобто до кінця лютого виробництво запустять.

Після «Фарго» Ной Гоулі розпочне зйомки серіалу зі всесвіту «Чужий», який має вийти у 2023 році.

Нагадаємо, серіал-антологія «Фарго» стартував у 2014 році. Щосезону він розповідає окрему історію.

4 сезон, наприклад, переніс глядачів у 1950-і та показав кримінальні розборки двох мафій – італійської та афроамериканської. Головну роль виконав Кріс Рок.

Прем'єра 5 сезону серіалу «Фарго» очікується у 2023 році.

Режисер «Олдбоя» створив для Apple перший фільм у рамках кампанії «Знято на iPhone»

Режисер Олдбоя новий фільм

Apple почала випускати фільми в рамках своєї нової кампанії «Знято на iPhone» з метою просування нових 13-их смартфонів.

Першою короткометражкою стало «Життя - це лише сон» (Life is But a Dream) від південнокорейського режисера Пака Чхан Ука («Олдбой»).

Стрічка триває 21 хвилину та знята на Apple iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max, у яких є вбудований «Кіноефект».

Стрічка Пака Чхан Ука починається як горор, а потім плавно перетікає у суміш фентезі, бойових мистецтв, романтики та мюзиклу. Вона розповідає про трунаря, якому необхідно знайти дерево для побудови труни, але пошуки приводять його до зустрічі з привидом.

Сам Пак Чхан Ук сказав, що давно мріяв створити щось подібне. Це буде не єдиний проект, у рамках кампанії свої фільми випустять також і інші знамениті режисери.

Квентін Тарантіно виступить у ролі оповідача у першому сезоні антології Super Pumped

Квентін Тарантіно 2022

У розпорядження порталу Deadline потрапила нова цікава деталь, що стосується серіалу Super Pumped. Виявляється, оповідачем першого сезону багатосерійної антології про світ великих грошей виступає сам Квентін Тарантіно, для якого це не новинка: режисер любить іноді розбавляти свою творчу діяльність, знімаючись у гостьових ролях або читаючи закадровий текст.

У подібній якості він також неодноразово виступав і на власних проектах, а участь у шоу Showntime для нього примітна тим, що одну з важливих ролей зіграла зірка його дилогії «Убити Білла» Ума Турман.

Образ центрального персонажа в Super Pumped втілив Джозеф Гордон-Левітт, і він теж давно знайомий з Квентіном: колись Тарантіно намагався залучити актора до зйомок «Джанго вільний», але через щільний графік Левітт так і не зміг викроїти часу.

У заснованому на книзі Майка Айзека серіалі розкажуть історію амбітного підприємця Тревіса Каланіка (Левітт), який заснував компанію Uber.

Шоураннери Браян Коппельман і Девід Левін продемонструють глядачам захоплюючий сюжет про різкий зліт і стрімке падіння творця однойменного мобільного додатка для виклику таксі.

Super Pumped вже продовжено на другий сезон, а перший дебютує в ефірі 27 лютого.

Серіалу за мотивами Fallout знайшли актора на головну роль

Серіал за мотивами Fallout

До зйомок творці «Світу Дикого Заходу» розпочнуть 2022 року.

Волтон Гоггінс виконає головну роль у серіалі з гри Fallout від Amazon Prime Video.

Подробиці про персонажа Волтона Гоггінса поки що тримають у секреті. Проте Deadline пише, що актор може зіграти гуля. У всесвіті Fallout гулями називають людей, що мутували, які зазнали радіоактивного опромінення під час Великої війни.

Гоггінса ми знаємо за ролями у фільмах «Людина-мураха та Оса» та «Мерзенна вісімка», а також у серіалах «Щит» та «Правосуддя». Він часто грає лиходіїв – цілком імовірно, його персонаж виявиться основним антагоністом із сумною передісторією.

Шоураннерами серіалу з Fallout виступлять Женева Робертсон-Дуорет ("Капітан Марвел", "Tomb Raider: Лара Крофт") та Грехем Вагнер ("Силіконова долина", "Офіс"). Першу серію зніме режисер Джонатан Нолан, також він у співавторстві зі своєю дружиною Лізою Джой пише сценарій. Водночас подружжя працює над серіалом «Світ Дикого Заходу».

Дія ігор серії Fallout розгортається в постапокаліптичному світі майбутнього. За сюжетом після ядерної війни між США та Китаєм світ у 2077 році перетворився на пустку. Майже всі мешканці Землі померли – лише одиниці врятувалися у сховищах. Багато людей через радіацію перетворилися на мутантів.

Зйомки серіалу Fallout повинні стартувати в 2022 році.

Девід Духовни та Рон Лівінгстон приєдналися до Тоні Коллетт у комедії про боротьбу за спадщину

Девід Духовни та Рон Лівінгстон

В акторському складі комедії про битву за спадок під назвою The Estate відбулося подвійне поповнення.

За даними видання Deadline, до затверджених на головні ролі Тоні Коллетт («Ножі наголо») та Анни Фаріс («Дуже страшне кіно») сьогодні приєдналися Девід Духовни («Секс і Каліфорнія») і Рон Лівінгстон («Ніжний бар»).

Також у фільмі задіяні Кетлін Тернер («Роман з каменем»), Розмарі ДеВітт («Усюди жевріють пожежі») та Кейла Монтеррозо («У мене на районі»).

У центрі сюжету картини — сестри Мейсі (Коллетт) та Саванна (Фаріс), які отримали сумну звістку: їхня багата тітонька Гільда помирає від раку. Новина про швидку смерть родички особливо не чіпає героїнь, їх більше хвилює можливість отримати у спадок величезний стан смертельно хворої. Таким чином, натхненні швидким збагаченням жінки вирушають до Гільди в гості з підступним планом втертися в довіру та отримати активи літньої пані.

Але приїхавши на місце, парочка зустрічає там інших рідних зі схожим задумом — кузенів Беатріс та Річарда. Далі між персонажами починається справжнє суперництво: щоб вразити Гільду кожен намагається діяти на випередження.

За сценарій та режисуру стрічки відповідає творець комедії «Смерть на похороні» Дін Крейг. До продюсерської команди увійшли Сара Джессіка Паркер, Марк Голдберг, Сара Гебріел, Девід Гейрінг, Елісон Бенсон та Крістіан Меркурі. Фінансують проект Signature Films та Capstone Studios.

Зйомки вже розпочалися та відбуваються на території Нового Орлеана.

Джеффрі Райт поділився новинами про четвертий сезон «Світу Дикого Заходу»

четвертий сезон Світу Дикого Заход

Хоча він і не в курсі, коли вийде продовження драйми сай-фай, але зйомки нових епізодів вже закінчені.

Стало відомо, що четвертий сезон флагманського серіалу телеканалу HBO "Світ Дикого Заходу" вийде в ефір найближчими місяцями. Про це у розмові з виданням Deadline розповів виконавець однієї з головних ролей Джеффрі Райт.

Третій сезон популярного науково-фантастичного шоу завершився на HBO 3 травня 2020 року, а продовження було відкладено через пандемію коронавірусу. Проте майже дворічна перерва незабаром закінчиться: за словами Райта, зйомки четвертого сезону завершилися ще в грудні минулого року. Хоча точної дати релізу актор не назвав, він зазначив, що нові епізоди вийдуть «найближчими місяцями». А також розповів, чого чекати глядачам від майбутнього сезону.

«Четвертий сезон буде більше схожий на той «Світ Дикого Заходу», якого ви звикли очікувати, і в ньому буде більше подробиць про деякі проблеми та технології, які, як завжди, здадуться нам знайомими. Це буде захоплюючим. Я не знаю точно, коли ми вийдемо в ефір, але найближчими місяцями це безумовно станеться», - розповів Райт.

Нагадаємо, в серіалі розповідається про футуристичний парк розваг «Світ Дикого Заходу», населений роботами. Це дозволяє високопоставленим і багатим відвідувачам розважатися будь-яким способом, не боячись переслідувань за законом або помстою. Але одного разу ситуація виходить з-під контролю та роботи влаштовують бунт.

Серіал «Світ Дикого Заходу» заснований на однойменному фільмі 1973 року та створений Джонатаном Ноланом та Лізою Джой. Головні ролі, крім Райта, зіграли Еван Рейчел Вуд, Тандіве Ньютон, Ед Гарріс та інші.

Приквел «Єллоустоуна» під назвою «1883» отримає продовження, також анонсовано новий приквел – «1932»

Приквел «Єллоустоуна»

Як повідомляє видання Variety, приквел серіалу «Єллоустоун» під назвою «1883» отримає продовження. Стрім-сервіс Paramount+ замовив розробку додаткових епізодів шоу, а крім того, планує й надалі досліджувати історію сім'ї Даттон у ще одному приквелі, який називатиметься «1932».

Серіал розповість про нове покоління Даттонів «за часів західної експансії, «сухого закону» та Великої депресії». За сценарій шоу відповідатиме творець «Єллоустоуна» та «1883» Тейлор Шерідан, а новини про розширення вестерн-франшизи з'явилися під час Дня інвестора ViacomCBS минулого вівторка.

Глава компанії Кріс Маккарті позитивно відгукнувся про досягнення сценариста, зазначивши, що на проекти під його керівництвом покладаються великі надії. «Ми знаходимося тільки на початку шляху, і у нас є багато можливостей для зростання, оскільки ми прискорюємо виробництво кількох нових серіалів Тейлора Шерідана за участю видатних талантів, таких як Сільвестр Сталлоне, Біллі Боб Торнтон та Зої Салдана, а також наступного великого розділу в історії франшизи “Єллоустоуна” з “1932”».

Нагадаємо, показ першого сезону «1883» ще не завершено, а фінальний епізод вийде на екрани 20 лютого.

У шоу знімаються Сем Елліот, Тім Макгро, Фейт Гілл, Ізабель Мей, Джеймс Геберт, ЛаМоніка Гарретт та інші. Акторський склад приквела «1932» наразі невідомий.

Зйомки третього сезону «Теда Лассо» розпочнуться за кілька тижнів

Тед Лассо 3 сезон. Зйомки

Зірка «Теда Лассо» Ганна Воддінгам оголосила про те, що зйомки третього сезону комедійного хіта розпочнуться вже наступного місяця.

Під час недавньої бесіди з Variety вона наголосила, що зустріч знімальної команди призначена на 7 березня. Зараз, за її словами, виробництво перебуває на стадії активного підготовчого періоду, який «займає набагато більше часу, ніж дехто думає».

У серіалі вона грає Ребекку Велтон — власницю футбольного клубу, яка пропонує Теду Лассо посаду головного тренера, сподіваючись, що він розвалить клуб. Всупереч її очікуванням оптимістичний знавець американського футболу починає працювати з властивим йому ентузіазмом.

«Тед Лассо» став одним із найуспішніших релізів стрім-сервісу Apple TV+. Серіал був тепло прийнятий як критиками, так і звичайними глядачами: на сайті-агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes рейтинг першого сезону завмер на позначці 92% та 96% позитивних відгуків від журналістів та пересічних користувачів відповідно.

За два роки шоу отримало сім премій «Еммі», одна з яких дісталася Воддінгам. Джейсона Судейкіса за свою роль було нагороджено двома «Золотими глобусами».

Дата релізу третього сезону «Теда Лассо» ще не призначена. Прем'єра очікується або наприкінці цього року, або на початку наступного.

Дені Вільнев заявив, що фільм «Дюна 2» розповість більше про Дім Харконненів

Дім Харконненів Новини кіно 2022

Дені Вільнев розкрив свіжі подробиці про майбутній фільм «Дюна 2». Режисер та сценарист підтвердив, що у сіквелі він зосередиться на історії Дому Харконненів.

Перша «Дюна» показала зародження конфлікту Харконненів та Атрідів. Наприкінці фільму Пол Атрід (Тімоті Шаламе) та його мати Леді Джессіка (Ребека Фергюсон) приєдналися до фрименів і вирушили у велику подорож планетою Арракіс. У продовженні Пол зіграє важливу роль у масштабній війні двох Домів.

У новому інтерв'ю Empire Вільнев розповів, що у сіквелі він збирається ще краще вивчити багато сюжетних ліній роману Френка Герберта «Дюна». Наприклад, режисер приділить більше уваги Харконненам: «Це як шахова партія. У другій частині з'являться нові персонажі. Я ще давно вирішив, що перша частина буде більше присвячена Полу Атріду та Бене Ґессериту, а також першому контакту Пола з іншою культурою. А в другій частині буде більше матеріалу про Харконненів».

У першій частині Харконнени та лідер Дому барон Володимир Харконнен (Стеллан Скашгорд) зіграли важливу роль у сюжеті. Проте сцен із лиходіями було не дуже багато. У продовженні глядачі зможуть більше дізнатися про мотиви барона Харконнена та стан справ у його Домі.

Дені Вільнев планує розпочати зйомки «Дюни 2» наприкінці літа 2022 року. За словами автора, сценарій уже написаний, тому він почувається впевнено. Також Вільнев сказав, що сіквел буде складнішим, ніж оригінал. Мабуть, режисер має на увазі масштаби виробництва та більш багату на деталі історію.

«Дюна 2» буде знята по другій половині книги «Дюна». Прем'єра запланована на 18 жовтня 2023 року.

Аманда Сайфред приєднається до Тома Голланда в «Переповненій кімнаті»

Аманда Сайфред приєднається до Тома Голланда в «Переповненій кімнаті»

Зірка Манка Аманда Сайфред приєдналася до нового проекту з Томом Голландом. Акторка зіграє головну роль у серіалі-антології «Переповнена кімната», над яким працює Apple TV+. Аманді дісталася роль клінічного психолога, що зіткнулася з найскладнішим випадком у кар'єрі. Для неї пацієнти - це найважливіше, хоча у звичайному житті жінка є одинокою матір'ю. Очевидно, цим складним пацієнтом виявиться герой Голланда.

Ідея створення драми належить Аківе Голдсману («Ігри розуму»), а режисером першого сезону обрано Корнела Мундруцо («Фрагменти жінки»).

Дебютна глава антології буде частково заснована на власному досвіді Голдсмана, а також надихнута книгою «Таємнича історія Біллі Міллігана» Деніела Кіза.

Серіал покликаний досліджувати боротьбу з психічними захворюваннями і сконцентрується на людях, які страждають на них.

У першому сезоні мова піде про Біллі Міллігана, у якого були численні особи. Голланд виконає головну чоловічу роль, а Сайфред зіграє психологіню, яка зіштовхнулася із найскладнішим випадком у своїй кар'єрі.

Зйомки стартують у березні цього року. Дата виходу поки що не називається.

Боб Оденкерк працює над сиквелом «Ніхто»

Боб Оденкерк 2022

В інтерв'ю Empire актор заявив, що як ніколи готовий зробити продовження торішнього бойовика Іллі Найшуллера. Влітку у Оденкерка стався серцевий напад, але він наголошує, що зараз його здоров'я у повному порядку.

«Мої кардіохірурги кращі у світі, вони проробили надзвичайно приголомшливу роботу, - розповів Боб. — Мені вставили стенти, і я зараз почуваюся чудово. "..." Ми працюємо над другою частиною. Universal оптимістична із цього приводу. Ми з Дереком Колстедом, сценаристом першої частини, обговорили історію фільму. Ще нічого офіційно не підтверджено, але ми займаємось цим. Думаю, все вказує на те, що продовження відбудеться».

Про продовження ще в червні заговорив Найшуллер, але з того часу жодних оновлень не було. За долю другої частини стало тривожно після серйозних проблем зі здоров'ям у Боба, однак він, як ви бачите, навіть після них рветься у бій. Чекаємо на офіційний анонс!

Вийшов трейлер документального фільму про Люсіль Болл і Дезі Арназа

Люсіль Болл і Дезі Арназа

Нещодавно світ побачив ігровий фільм про зіркову пару, головні ролі в якій зіграли НІколь Кідман та Хав'єр Бардем. Знакова для американського телебачення пара - Люсіль Болл і Дезі Арназ - знову в центрі уваги.

Після успіху художнього байопіка про їхнє життя «Бути Рікардо» стрімінговий сервіс Amazon Prime Video випускає ще один фільм, присвячений знаменитим акторам та телебізнесменам, цього разу документальний. На своєму YouTube-каналі сервіс розмістив трейлер документальної стрічки під назвою «Люсі і Дезі» від володарки «Золотого глобуса» Емі Полер.

У ньому показані уривки з численних телепроектів Болл і Арназа, здебільшого з культового ситкому «Я люблю Люсі», архівні кадри, а також коментарі іменитих представників індустрії, серед яких Бетт Мідлер, Керол Бернетт та Норман Лір, які розповідають про вплив, який на них виявила знаменита пара.

У «Люсі і Дезі» показані яскраві та складні стосунки Болл та Арназа, з їх злетами та падіннями, від першої зустрічі та початку роману до розлучення у 1960 році. Удвох вони створили власну телевізійну імперію, заснували компанію Desilu Productions, що випустила безліч популярних шоу, включаючи «Я люблю Люсі», і стали однією з найвпливовіших пар у кіноіндустрії.

Документальний фільм «Люсі та Дезі» вийде на стрімінговій платформі Amazon Prime Video 4 березня.

Міа Васіковська зіграє у трилері про культ

Міа Васіковська 2022

Міа Васіковська зіграє головну роль у трилері режисера Джессіки Хаузнер під назвою «Клуб нуль» про культ. Це буде другий англомовний проект Хаузнер, зйомки якого, як очікується, розпочнуться у Великій Британії та Австрії у липні 2022 року.

У «Клубі нуль» Васіковська виконає роль вчительки, яка влаштовується на роботу в елітну школу та встановлює міцний зв'язок із п'ятьма учнями, стосунки, які зрештою беруть небезпечний оборот.

Обговорюючи свій перспективний фільм минулого року, Хаузнер описала його як «посвячений їжі» і «такий, що стосується розладів харчової поведінки».

Це буде шостий повнометражний фільм Хаузнер. Її попередня кінострічка «Малюк Джо» брала участь в основному конкурсі у Каннах у 2019 році та отримала нагороду за найкращу жіночу роль для Емілі Бічем.

Загалом, австрійський режисер, що дебютувала з «Прекрасною Ритою», є завсідником Канн, де були показані всі її попередні фільми, за винятком «Лурду», який брав участь у конкурсі у Венеції у 2009 році.

Що стосується Васіковської, то шанувальники таланту актриси могли оцінити її роботу наприкінці 2021 року у картині «Острів Бергмана».

«Пуститися берега» зробив Браяна Кренстона та Аарона Пола близькими друзями

Пуститися берега. Браян Кренстон та Аарон Пол

«Пуститися берега» є одним із найуспішніших ТВ-шоу в історії. Реліз серіалу відбувся у 2008 році, і він протримався на екранах до 2013 року, демонструючи непрості стосунки двох «варщиків», яких зіграли Браян Кренстон та Аарон Пол.

У серіалі між героями нерідко напружена атмосфера, однак у реальному житті відносини між ними виявилися значно теплішими, про що в недавньому інтерв'ю Esquire розповів Аарон Пол. Актор відверто відповів і не посоромився зізнатися в добрих почуттях, які пережив, коли на проекті познайомився з Браяном. «Я миттєво закохався у цю людину. Його неможливо не полюбити, - заявив Аарон. — Він швидко став одним із моїх найближчих друзів, моїм наставником. Тим, кому я можу довіряти. І коли серіал "Пуститися берега " закінчився, було дуже важко прощатися».

На інтерв'ю Esquire разом із Полом був Кренстон, який вислухавши друга, також висловився. «У шоу у нас стосунки наставника та підопічного. Але Аарон із тих хлопців, які насправді є мозком усієї команди. Він почав усе це. То була його ідея. Він знає про бізнес більше, ніж я», - заявив Брайан.

Браян Кренстон та Аарон Пол

Примітно, що завершення серіалу «Пуститися берега» не стало кінцем дружби Кренстона та Пола. Нещодавно вони стали співзасновниками алкогольного бренду.

Читати також


up