На тлі повідомлень про бої навколо українських АЕС у Європі скуповують пігулки від радіації

​На тлі повідомлень про бої навколо українських АЕС у Європі скуповують пігулки від радіації. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Країни Східної Європи дуже серйозно поставилися до повідомлень про захоплення російськими військовими Чорнобильської АЕС, а також до боїв та обстрілів Запорізької АЕС - найбільшої атомної електростанції в Європі.

Не менший занепокоєння викликало і розпорядження президента Путіна про переведення на особливий режим несення служби російських сил захисту, до яких належить, зокрема, і стратегічний ядерний арсенал країни.

Як повідомляє Рейтер, минулого тижня жителі Чехії, Болгарії та Польщі почали масово скуповувати в аптеках йодид калію та інші препарати з високим вмістом йоду, які використовуються для профілактики променевої хвороби у разі радіаційного зараження.

Радіоактивний ізотоп йод-131 - один із найнебезпечніших продуктів розпаду ядерного палива, оскільки має властивість накопичуватися в щитовидній залозі. Щоб цього не сталося, при витоку радіації людям, які перебувають у зоні ураження, рекомендується прийняти ударну дозу звичайного йоду (стабільного ізотопу йод-127).


Читати також