Як зібрати тривожну валізу для кролика

Як зібрати тривожну валізу для кролика

Кролики - це тварини, які відрізняються від звичних всім собак та котів. Вони травоїдні і їх раціон та поведінка зовсім інша. Кролі - це тварини-жертви і вони більш лякливі, ніж улюбленці-хижаки. Також слід знати, що кролики до останнього не показують, що відчувають біль або дискомфорт, щоб не бути з’їденими. Тому треба приділяти особливу увагу їх раціону та комфорту. Слідкуйте, щоб кролик не знаходився на протязі та щоб не перегрівався. Оптимальна температура для вухатого це 18-22 °C.

Що необхідно взяти в тривожну валізу для кролика:

  1. Переноска та її облаштування. Вона має бути тверда, достатньо велика, щоб кролику було де розвернутись і він відчував себе в безпеці. Якщо у вас 2 чи 3 кролика, то не слід їх розлучати - сородич незвичайно важливий для цього виду тварин, разом вони відчувають себе краще і заспокоюються. Просто слідкуйте, щоб переноска була досить простора для всіх. В середину переноски приклейте до полу на двосторонній скотч пелюшку та покладіть сіно - кролик має постійно мати доступ до їжі. Поїлку слід зафіксувати в переносці. Як тільки доберетесь до місця вашого перебування, то поїлку слід замінити на звичайну миску для води. Миску у переноску ставити не потрібно - кролі її в дорозі перекинуть.
  2. Їжа та вода. Так, з собою ви маєте взяти принаймі 1 кг сіна, бо ви не знаєте коли ви і куди доберетесь, а кролики - це такі тварини, яким ні в якому разі не можна голодувати, а сіно є основною їх раціону. Також майте з собою пляшку чистої бутильованої не газовоної води.
  3. Улюблений корм кролика. Здорового кролика не бажано годувати кормом, але в стресовій ситуації, коли тварина може відмовлятись від сіна, то на цей випадок слід мати улюблений корм.
  4. Спеціальні ножиці для обрізання кігтів. Раз на 3 місяці кроликам необхідно обрізати кігті, тому слід мати їх з собою.
  5. Щітка для вичісування шерсті. Хоча б раз на тиждень кролів необхідно вичісувати, щоб вони не нализувались своєї шерсті.
  6. Аптечка.
  7. Набір пелюшок - в місці, куди ви доберетесь, вони вам знадобляться.
  8. Лоток кролика. Коли ви опинитесь в новому місці, то лоток, до якого звик ваш кролик, стане вам у нагоді.

Бережіть себе та свого вухатого друга.

Читати також


up