Lifehack для вивчення англійської

Lifehack для вивчення англійської

Зловив заряд мотивації вчити англійську мову, але не знаєш, як продуктивніше запам'ятовувати слова та граматику? Ось 10 лайфхаків для вивчення англійської мови, якими ми готові поділитися з тобою:

Lifehack #1: Асоціації

Асоціативне мислення – твоя фішка у запам'ятовуванні нових англійських слів. Покажемо як це працює. Дієслово to lead 'йти вперед, вести, керувати' схоже на українське слово лідер. Іменник a leader утворено від to lead за допомогою суфікса -er. Проводячи такі паралелі, набагато простіше згадувати потрібні слова для побудови фраз.

Lifehack #2: Гаджети

Включай у процес вивчення мови свій смартфон або планшет, якщо хочеш швидше освоїти language. Переведи систему на англійську. Так ти візуально звикнеш до нових слів і навчишся їх з ходу to read і to understand. Також у твоєму розпорядженні безліч безкоштовних програм-помічників. Встановлюй app і вчити мову на ходу.

Lifehack #3: Стікери

Записуй лексику, яку вивчаєш, на паперові стікери та тримай їх у полі свого зору. У вільну хвилину перечитуй the words. Психологи рекомендують використовувати папірці жовтого кольору. Інформація, помічена на них, запам'ятовується краще. Як варіант підписуй предмети у своєму apartment за допомогою тих самих стікерів. Так часто вживані слова намертво приклеяться до пам'яті.

Lifehack #4: Картки

Щоб вивчати слова будь-де, зроби лексичні картки. Запиши на одному боці щільного paper розміром 4х3 сантиметра слово або фразу англійською, а на зворотному боці переклад. Картки можна скріпити, щоб вони не розсипалися, та перегортати їх у вільну minute.

Lifehack #5: Переклад

Заточуй під англійську свій мозок за допомогою перекладу випадкових слів або фраз, які ти помічаєш на вулиці, в магазині, чуєш від перехожих. За необхідності заглядай в онлайн-словник. Цей спосіб допоможе faster орієнтуватися в англомовному середовищі.

Lifehack #6: Серіали та фільми

Поєднуй приємне з корисним і вчися сприймати english мову за допомогою улюблених фільмів та серіалів. Вибери серію, яку бачив. Так ти не будеш відволікатися на сюжет. Дій у три етапи. Спочатку переглянь відео з російськими subtitles, вдруге теж в оригіналі, але вже з англійськими субтитрами, а в третій без них. Записуй і запам'ятай фрази і слова, що часто зустрічаються, повторюй вголос. Регулярно влаштовуючи такі кіносеанси, ти куди краще розумітимеш розмовну англійську.

Lifehack #7: Пісні

Тобі завжди було цікаво дізнатися, про що співається в твоїх улюблених англомовних songs? Тепер є підстави докладно вивчити це питання.  

Lifehack #8: Спілкування

Проси своїх друзів час від часу говорити з тобою англійською. Спробуйте разом практикувати нові фрази і не бійтеся mistakes. Радимо набратися сміливості та знайти співрозмовника-носія мови. Тільки через спілкування ти навчишся вільно говорити.

Lifehack #9: Вголос

Щоб ти не заучував, роби це вголос. Так ти тренуєш одночасно зорову та слухову memory. Збережені у голові з допомогою цього вірші, фрази, слова запам'ятовуються надовго і легко виринають у потрібний момент.

Lifehack #10: Соціальні мережі

Інтернет рясніє різними communities для тих, хто вивчає англійську мову. У них ти знайдеш зрозумілу інфографіку з граматики, треки для аудіювання, книги-білінгви (текст дається двома мовами), просто смішні картинки, які піднімуть настрій і навчать розуміти англомовний humor. Заглядай до нас та слідкуй за свіжими матеріалами для продуктивного вивчення англійської мови.


Читати також