Вивчення англійської: як розпочати та не кинути?

Вивчення англійської: як розпочати

При вивченні мови чимало людей стикаються з питанням, як почати займатися англійською і зробити цей перший крок. Існує багато способів правильно мотивувати себе. Однак почати не так складно, набагато важче не покинути почате. Адже через якийсь час закономірно настає період, коли виникають складнощі: нестача часу, перші невдачі, втома… Давайте спробуємо розібратися, як налагодити безперебійне вивчення англійської мови.

Не геройствуйте

Нерідко новачки, прагнучи вичавити з себе максимум своїх можливостей, не зовсім адекватно оцінюють свої сили. Скажімо, вирішили ви щодня вивчати п'ятдесят нових слів. Перші дні так і відбувається. Однак потім ви відчуваєте втому і розумієте, що нові знання забуваються. Зазвичай у таких ситуаціях навіть цілеспрямовані люди починають злитися, проклинати свою лінь і мучитися невпевненістю в собі. Поступово руки опускаються, а людина почувається повністю спустошеною. Ставте перед собою спершу простіші завдання і залишайте додатковий час на їх релізацію.

Віддавайте перевагу зручнішому розкладу

Плануючи заняття, вибирайте комфортний час, який ви можете витратити на вивчення мови. Знання краще засвоюються, якщо ви не думаєте в цей момент про втому або якнайшвидше поїсти чи поспати.

Проаналізуйте, у який час інформація краще запам'ятовується, і відповідно складайте розклад занять. Адже якщо спочатку себе можна змусити вчитися в незручний для вас час, то зовсім незабаром це набридне і захочеться все кинути.

Враховуйте логістику

На цей момент, як правило, мало звертають увагу. Але якщо ви мешканець великого міста, то довга дорога до викладача або мовної школи може відбити усе бажання. Особливо якщо ви йдете на занняття одразу після робочого дня.

Щоб не витрачати багато часу на дорогу, вибирайте школи ближче до роботи або будинку. Якщо це зробити складно, виключіть місця, куди потрібно добиратися із трьома пересадками. Або займайтеся з викладачем по скайпу.

Знайдіть чудову компанію

Досвідчені педагоги завжди скажуть, що займатись одному, звичайно, добре, але краще це робити в компанії однодумців. Таке навчання набагато продуктивніше і веселіше, ви мотивуєте один одного і не даєте розслабитись і підтримаєте один одного, якщо комусь захочеться покинути цю справу. Повірте, справжній друг не допустить ситуацію, коли ви "здуєтесь".

Візьміть свого друга! Якщо бажаючих вивчати мови серед ваших знайомих не виявилось, то оберіть групові заняття. Слід зазначити, що колектив, у якому ви займаєтеся, дуже важливий. Адже практика мови – насамперед спілкування. Якщо вам буде цікаво один з одним, то заняття проходитимуть продуктивно та весело. У такому разі ви отримаєте задоволення від розуміння азів англійської мови.

І найголовніше - займайтеся із задоволенням!


Читати також