Якісні та змістовні: підбірка найкращих підручників для НУШ

підручники для початкової школи НУШ

Уже чотири роки в Україні триває реформа школи. Система освіти, до якої ми в результаті маємо прийти, — Нова Українська Школа. Розробники концепції користувалися кращими зразками європейської шкільної освіти. Основними принципами НУШ є свобода творчого підходу до навчання для вчителів, наскрізний процес виховання, партнерські взаємини учня і викладача. Зміни передбачаються в усіх аспектах шкільного життя, і передусім НУШ — це нові підручники для початкової школи НУШ.

Два етапи вибору підручників

Для забезпечення шкіл якісною і змістовною навчальною літературою МОН України запровадило двоступеневий конкурс підручників:

  • На першому етапі посібники оцінює експертна комісія, метою роботи якої є перевірити електронні тексти на відповідність чинним програмам Держстандарту НУШ, методам і прийомам НУШ.
  • На другому етапі —  оцінка вчителів-практиків. Кожна школа вносить пропозиції щодо варіантів навчальних посібників. 

Гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» присвоюється посібникам вже після І етапу конкурсу. Результатом ІІ етапу стає формування державного замовлення на друк навчальної літератури в кращих видавництвах країни, зокрема таких, як «Навчальна книга. Богдан».

Критерії оцінки підручників і посібників для початкової школи

Збираєтесь купити навчальну літературу для початкової школи? Щоб обрати якісні та змістовні книги, зверніть увагу на деякі критерії:

  • Гриф Міністерства освіти та науки України як підтвердження відповідності Держстандарту НУШ.
  • Стиль викладу інформації повинен відповідати рівню сприймання учнів, що залежить від вікових особливостей розвитку. Погортайте книгу перед покупкою чи прочитайте кілька перших сторінок, виставлених у відкритий доступ в онлайн-магазині.
  • Цікаве оформлення, яскраві ілюстрації стимулюватимуть інтерес до змісту.
  • Різноманітність вправ і завдань, спрямованих на всебічний розвиток дитини.

На сайті видавництва «Навчальна книга. Богдан» великий вибір підручників для НУШ, які успішно подолали два етапи конкурсу навчальної літератури, отримали схвалення експертів і вчителів.

Топ-5 посібників для НУШ

Пропонуємо список цікавих, якісних і змістовних підручників від видавництва «Навчальна книга. Богдан»:

  1. «Соколик. Український буквар для першокласників» Чередниченка Д. С. відповідає Держстандарту НУШ, змістове наповнення сприяє ознайомленню дітей з різними сторонами навколишньої дійсності. Цікаві оповідання та яскраві ілюстрації сподобаються малюкам.
  2. «Українська мова та читання. 2 клас. Позакласне читання. Барвисте коромисло. Хрестоматія із щоденником читача. НУШ», автори — Вашків Л. П., Онишків О. П. У книзі зібрані художні твори українських і зарубіжних письменників. Різноманітність жанрів — вірші, лічилки, оповідання, загадки — сприятиме заохоченню школярів до читання.
  3. «Англійська мова» для 3 класу Будної Т. Б. відповідає чинним програмам Держстандарту НУШ, до кожної теми передбачений аудіосупровід для самостійного вивчення вимови. При покупці видання є можливість скачати відео-уроки, шаблони для карток.
  4. «Математика» (4 клас) Будної Н. О. сприяє розвитку обчислювальних, просторових навичок, логічного мислення, творчих здібностей. 
  5. «Англійська мова. Easy English. Йдемо у 3-й клас. НУШ», автор Андрієнко А. А. Посібник призначений для повторення матеріалу за 2 клас на літніх канікулах. Цікаві завдання, викладені в ігровій формі, зроблять заняття захоплюючими та пізнавальними.

Якісні, змістовні підручники і посібники від видавництва «Навчальна книга. Богдан». Сайт https://bohdan-books.com/catalog/3139/ — запорука успішного навчання в Новій Українській Школі.


Читати також