29-10-2022 Розваги 897

Новини музики за тиждень. 29.10.2022

Новини музики за тиждень. 29 жовтня 2022 року

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Учасник Roxette Пер Гессле випустив альбом "Pop-Up Dynamo!"

Пер Гессле з Roxette представив альбом "Pop-Up Dynamo!". Це його перша робота за два роки, а також перший реліз, випущений під назвою PG Roxette. При записі матеріалу музикант прагнув створити щось на кшталт Roxette – зокрема, платівок «Look Sharp!» (1988) та «Joyride» (1991).
У трекліст увійшло 11 композицій, у тому числі My Chosen One, записана разом зі шведською співачкою Leon. У роботі над піснями брали участь музиканти, які багато років співпрацювали з Roxette – наприклад, гітарист Юнас Ісакссон, продюсер Кларенс Еверман та співачка Гелена Юсефссон.

Цікаво, що трек Walking On Air народився після того, як Гессле попросили написати пісню для фільму Топ Ган: Меверік. У підсумковий саундтрек ця пісня не увійшла через невідомі причини. Але композиція звучить дуже атмосферно та кінематографічно – можливо, вона прозвучить у якійсь іншій стрічці.

Іггі Поп поділився енергійним треком «Frenzy» за участі музикантів Red Hot Chili Peppers та Guns N’ Roses

Іггі Поп випустив пісню «Frenzy» – дуже живу та енергійну композицію, що нагадує ранню творчість його гурту The Stooges. У її записі взяли участь басист Guns N'Roses Дафф Маккаган та барабанщик Red Hot Chili Peppers Чед Сміт.
Музикант описав "Frenzy" як розповідь про "переслідування з боку соціопату" - він вважає, що це "відмінний спосіб розпалити кров".

Black Eyed Peas представили запальний трек "Simply the Best"

Black Eyed Peas поділилися треком «Simply the Best», записаним разом із бразильською співачкою Аніттою та домініканським репером El Alfa. Композиція з'явиться на дев'ятому альбомі гурту "Elevation", реліз якого відбудеться 11 листопада.
До хіту Тіни Тернер "The Best" ця пісня стосунку не має: "Simply the Best" - абсолютно оригінальна композиція із запальним танцювальним ритмом. Її продюсерами виступили Will. I.Am, фронтмен Black Eyed Peas, та DJ Ammo, який співпрацює з групою вже 12 років.

Ріанна випустила пісню "Lift Me Up", це саундтрек до фільму "Чорна Пантера: Ваканда назавжди"

Ріанна представила першу за шість років композицію «Lift Me Up», присвячену Чедвіку Боузману – виконавцю ролі Чорної Пантери, який помер від раку 2020 року. Вона увійшла до саундтреку до фільму «Чорна Пантера: Ваканда назавжди», а її співавтором виступив режисер картини Раян Куглер.
Також до треку доклали руку композитор стрічки Людвіг Йоранссон та нігерійська співачка Tems – номінантка на «Греммі», яка працювала з Дрейком та Джастіном Бібером. За словами Tems, вона хотіла написати таку пісню, яка втілювала б «теплі обійми всіх людей, яких я втратила за своє життя».

Гаррі Стайлс став русалкою в кліпі "Music For a Sushi Restaurant"

Гаррі Стайлс показав кліп Music For a Sushi Restaurant. У ньому музикант з'явився в образі незвичайної русалки з хвостом восьминога. Спочатку він потрапляє на кухню рибного ресторану, але потім виявляється на сцені де йому і місце.
Режисером відео Music For a Sushi Restaurant виступив Про Перрі, який працював з Megan Thee Stallion і популярною бельгійською співачкою Анжель. Цікаво, що це не перший кліп Стайлса із «рибною» тематикою. Ще у 2019 році він випустив відео «Adore You», де головний герой піклується про самотню рибу. Збіг чи ні, але співак виріс у містечку Реддітч, де виробляється багато товарів для рибальства.

Nickelback ностальгують за минулим у кліпі «Those Days»

Nickelback показали кліп на пісню "Those Days". У ньому музиканти дають концерт у гаражі та згадують про найкращі дні минулого – у ролик також увійшли архівні фотографії та відеозаписи.
За звучанням трек "Those Days" дещо відрізняється від найвідоміших хітів Nickelback на кшталт "How You Remind Me" або "Rockstar", він м'якший і мелодійніший. У тексті пісні згадуються культурні події 1980-х – наприклад, фільм "Кошмар на вулиці В'язів" та кілька пісень: "Purple Rain" Прінса, "Sweet Child O'Mine" Guns N' Roses та "Ace of Spades" Motorhead.

Адель пливе річкою спогадів у кліпі «I Drink Wine»

Адель випустила метафоричний кліп на пісню I Drink Wine. У ньому співачка пливе річкою з фужером вина і вдається до спогадів, які «оживають» на березі. У якийсь момент келихів стає дедалі більше, вони буквально оточують її – і тоді зірка намагається позбавитися шкідливої ​​звички, кидаючи свій фужер у річку.
Сюжет кліпу «I Drink Wine» відповідає посланню треку: незважаючи на назву («Я п'ю вино»), його сенс протилежний. «I Drink Wine» розповідає про розлучення Адель із її колишнім чоловіком Саймоном Конеккі – під час цього процесу співачка кинула пити. Хоча позбутися шкідливої ​​звички було складно, співачка вважає, що тверезість – найкращий спосіб пізнати себе по-справжньому.

Arctic Monkeys випустили концертний фільм "Arctic Monkeys at Kings Theatre"

Arctic Monkeys опублікували концертний фільм Arctic Monkeys at Kings Theatre. Це запис виступу, що відбувся 22 вересня на нью-йоркському майданчику Kings Theatre.
Концерт став першим сольним шоу групи у США за чотири роки. У сетліст увійшли як класичні хіти колективу на кшталт «Do I Wanna Know?» та "I Bet You Look Good on the Dancefloor", так і пісні з нового альбому "The Car", який вийшов 21 жовтня.

Тейлор Свіфт стала Попелюшкою у кліпі «Bejeweled», у ньому знялися Лора Дерн та Діта фон Тіз

Тейлор Свіфт випустила кліп «Bejeweled», де постала в образі Попелюшки. Її мачуху зіграла Лора Дерн, фею – Діта фон Тіз, а сестер головної героїні – учасниці гурту HAIM, давні подруги співачки.
Роль принца в кліпі «Bejeweled» дісталася Джеку Антоноффу, продюсеру пісні та постійному колезі Свіфт. Режисером відео виступила сама співачка. Це не перший кліп, який Тейлор Свіфт зняла самостійно: раніше вона вже працювала над роликами "Christmas Tree Farm", "The Man", "Cardigan", "Willow" та "Anti-Hero".


Читати також