19-11-2022 Розваги 692

Новини кіно за тиждень. 19 листопада 2022

Новини кіно за тиждень. 19 листопада 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

«Білий лотос» продовжили на третій сезон

Білий лотос

HBO повідомив про розробку третього сезону сатиричного шоу "Білий лотос". Проект є одним із найпопулярніших на телебаченні.

Деталі та акторський склад сезону не повідомляються. До ролі шоураннера, режисера, сценариста та продюсера повернеться Майк Вайт.

Перший "Білий лотос" з'явився на малих екранах влітку 2021 року. Сюжет розповідав про групу багатих гостей курортного готелю на Гаваях. Під час відпочинку один із героїв гине за загадкових обставин. Шоу зібрало десять телепремій «Еммі», включаючи найкращий міні-серіал.

Другий сезон стартував наприкінці жовтня (його дія відбувається в Італії). Ролі в Лотосі виконали Дженніфер Кулідж, Обрі Плаза, Александра Даддаріо та ін.

"Атлант розправив плечі" екранізують у вигляді серіалу

Атлант розправив плечі

Консервативне інтернет-видання The Daily Wire набуло права на телеадаптацію роману "Атлант розправив плечі" Айн Ренд. Новина повідомив портал Deadline.

Деталі серіалу, акторський склад та дата виходу невідомі. Прем'єру заплановано на стрім-сервісі DailyWire+. «Атлант» вперше вийшов у 1957 році і являв собою антиутопію. Дія відбувається в альтернативній Америці, де монополісти протистоять соціалістам. Головна героїня Дагні Таггерт знайомиться з філософом-винахідником Джоном Ґолтом, який розповідає їй про справжні причини загадкового зникнення відомих підприємців та творчих людей.

Перші спроби екранізувати «Атланта» у 1970-х роках робив продюсер «Хрещеного батька» Альберт С. Радді. Єдиною кіноверсією на сьогоднішній день є трилогія 2011 року, де роль Дагні виконала зірка серіалу «Помаранчевий – хіт сезону» Тейлор Шиллінг.

Пошук режисерів та шоураннерів для нового проекту стартує у грудні, повідомили у The Daily Wire.

Вийшов трейлер фільму «Всередині» із Віллемом Дефо

Компанія Focus Features представила перший погляд на трилер "Всередині". У ньому номінант на «Оскар» Віллем Дефо грає злодія, який потрапив у безвихідне становище.

Сюжет розвивається навколо професійного викрадача витворів мистецтва. Під час виконання чергового завдання герой виявляється замкненим в елітному пентхаусі, вибратися з якого практично неможливо.

Режисером «Всередині» виступив дебютант із Болгарії Василіс Кацупіс. Автором оригінального сценарію є лауреат Берлінського кінофестивалю Бен Гопкінс («Дев'ять життів Томаса Катца»). Реліз фільму в кінотеатрах США заплановано на 10 березня 2023 року.

Джим Керрі відреагував на заборону в'їзду у рішку

Джим Керрі

Актор Джим Керрі та письменниця Маргарет Етвуд обмінялися іронічними повідомленнями, коментуючи персональні санкції, які запровадила проти них московія.

«Прокляття! Ми з Джимом Керрі запланували маленький бешкетний вікенд у Москві. Мабуть, натомість ми поїдемо до Києва», — написала у своєму твіттері 82-річна Етвуд.

«Так, Маргарет, я боюся, сталося найгірше. Нам заборонили в'їзд до Росії. Але проблеми 100 канадців нічого не стоять у цьому божевільному світі! У нас завжди буде Париж», — відповів Керрі, завершивши свій твіт тостом із фільму «Касабланка»: «Here's looking at you kid».

14 листопада МЗС раїси оголосило про заборону на в'їзд для ста громадян Канади, включаючи Керрі, Етвуд та журналіста Стефана Бандери — онука Степана Бандери.

Квентін Тарантіно анонсував свій перший серіал

Квентін Тарантіно

Режисер Квентін Тарантіно визначився зі своїм наступним проектом. Ним стане міні-серіал із восьми епізодів, чиї деталі тримаються в секреті.

Зйомки, за словами постановника, стартують 2023 року. Раніше Тарантіно працював на телебаченні у 1999 та 2005 роках на зйомках «Швидкої допомоги» та кримінальної драми «C.S.I.: Місце злочину». У лютому цього року ЗМІ повідомляли про інтерес Тарантіно до перезапуску шоу "Правосуддя" на FX.

Автор "Кримінального чтива" нещодавно запустив подкаст "Video Archives". Наприкінці жовтня Тарантіно презентував свою нову книгу «Роздуми про кіно» (Cinema Speculation). Раніше режисер заявляв, що наступний, десятий за рахунком, фільм стане для нього останнім у кар'єрі.

Серіал «Мисливці» з Аль Пачіно завершиться другим сезоном

Серіал Мисливці

Видання Entertainment Weekly опублікувало кадри другого сезону серіалу "Мисливці". Фінальні серії шоу про групу євреїв, котрі вбивають нацистів, вийдуть на стрім-сервісі Amazon Prime Video 13 січня.

До однієї з ключових ролей у сезоні повернеться лауреат «Оскара» та «Еммі» Аль Пачіно. Наприкінці першого сезону головні герої виявляють, що Адольф Гітлер (Удо Кір) не помер, а живе в альтернативних США 1970-х років. Разом із дружиною Євою Браун (Олена Олін) він планує зробити з Америки Четвертий рейх.

Кіану Рівз зіграє у новому фільмі Джони Гілла

Кіану Рівз зіграє у новому фільмі Джони Гілла

Актор Джона Гілл зайнявся розробкою свого нового повнометражного фільму "Вихід" (Outcome). Головну роль у ньому виконає зірка «Матриці» та «Джона Уіка» Кіану Рівз.

Деталі сюжету тримаються у секреті. Гілл дебютував у режисурі з автобіографічним драмедом «Середина 90-х». На цьому тижні Netflix випустив документальний проект "Статц", який Гілл зняв про свого терапевта.

Рівз нещодавно підписався на участь у сиквелі «Костянтина: Володаря темряви» від студій Warner Bros. та DC. Четверта частина «Джона Віка» вийде у міжнародний прокат у березні 2023 року.

Крістен Стюарт розпочала роботу над режисерським дебютом

Крістен Стюарт

Актриса Крістен Стюарт розпочала роботу над своїм повнометражним режисерським дебютом «Хронологія води» (The Chronology Of Water). Головну роль у картині виконає британка Імоджен Путс («Багно», «Батько»).

"Хронологія" є екранізацією однойменних мемуарів письменниці Лідії Юкнавич (2011). У них розповідається про насильство в дитинстві, спроби Лідії стати плавчихою в Олімпійській збірній США, наркозалежность, смерть доньки та інші трагічні події. Незважаючи на це, жінці вдалося побудувати кар'єру в літературі та знайти сім'ю.

Вперше про ідею перенести «Хронологію води» на екран стало відомо у 2017 році. Тоді Стюарт випустила свій перший короткий метр "Come Swim", що демонструвався в Каннах. Вона також адаптує сценарій «Хронології» спільно з Енді Мінго, а спродюсує стрічку Рідлі Скотт та його компанія Scott Free Productions.

Розкрито супутницю п'ятнадцятого Доктора Хто

Доктор Хто 15

BBC розкрив, хто стане супутницею п'ятнадцятого Доктора Хто у виконанні Шуті Гатви. Новий Доктор та його напарниця дебютують у майбутньому 14 сезоні науково-фантастичного серіалу «Доктор Хто».

Як повідомляє Variety, супутницею п'ятнадцятого Доктора буде дівчина на ім'я Рубі Сандей. Зіграє її Міллі Гібсон. Актриса знімалася у серіалах «Вулиця коронації» та «Метелики». Вже є промо-фото 14 сезону «Доктора Хто», на яких з'явилися Міллі Гібсон та Шуті Гатва («Сексуальна освіта»).

Гібсон зізналася, що вона щаслива стати частиною всесвіту "Доктора Хто". Актриса мріяла знятися у культовому шоу:

«Я досі не можу в це повірити. Для мене велика честь стати супутницею Доктора. Ця роль – справжній подарунок. Мрія здійснилася. І я намагатимусь правильно продовжити те, що зробили мої попередники. Та й що може бути краще за можливість бути поряд з приголомшливим Шути Гатвою? З нетерпінням чекаю на момент, коли ми почнемо».

Тімоті Шаламе таки зіграє Боба Ділана в байопіку «Going Electric»

Байопік Боба Ділана з Тімоті Шаламе у головній ролі таки може вийти на екрани. Як передає Variety, робота над фільмом Going Electric щосили ведеться – і актор готувався до нього цілих два роки.

Проект анонсували на початку 2020-го, але восени того ж року зйомки відклали. Тепер Шаламе заявив, що все йде непогано:

«Я не переставав готуватися, для мене це було одним із найбільших подарунків. Занурення у цей світ стало для мене чудовим досвідом – незалежно від того, що в нас вийде».

Актор додав, що він поки не може розкрити всі подробиці, але все рухається в позитивному напрямку. Режисером картини став дворазовий номінант на Оскар Джеймс Менголд. Він уже має досвід зйомки музичних байопиків – так, у 2005 році він зняв фільм «Переступити межу» про Джонні Кеша. Серед інших робіт Менголда - Логан, Ford проти Ferrari, Перерване життя і Потяг до Юми.

Шаламе не чужий музиці: у фільмі «Назви мене своїм ім'ям» він грає на піаніно, а в картині «Дощовий день у Нью-Йорку» ще й співає. Цікаво, що сам актор став джерелом натхнення для багатьох артистів. Його ім'я згадується в пісні Tyler, The Creator "OKRA", а один із треків інді-групи The Foxies так і називається - "Timothee Chalamet".


Читати також