02-01-2023 Розваги 975

Новини кіно за тиждень. 1 січня 2023

Новини кіно за тиждень. 1 січня 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Дам'єн Шазель розповів про двогодинну версію «Вавилона», зняту на iPhone

Дам'єн Шазель

Лауреат "Оскара" Дам'єн Шазель ("Ла-Ла Ленд") розкрив існування двогодинної чорнової версії свого нового фільму "Вавілон". Та була знята на задньому дворі його будинку лише з двома акторами.

У зйомках взяли участь дружина Шазела, актриса Олівія Гемілтон, а також виконавець головної ролі у «Вавилоні» Дієго Калва.

Підсумковий хронометраж фільму становив 3 години 9 хвилин. Проект розповідає про голлівудську індустрію кінця 1920-х. Зірки німого кіно намагаються знайти місце у світі, де набирають популярності звукові фільми. У «Вавилоні» також знімалися Марго Роббі, Бред Пітт, Тобі Магвайр, Джин Смарт та ін.

В американському прокаті стрічка стартувала 23 грудня. На даний момент збори фільму становлять 6,6 млн доларів (при бюджеті $80 млн).

Став доступний новий трейлер «Стука у кабіну» М. Найта Ш'ямалана

Universal Pictures представила розширений трейлер фантастичного трилера Стук у кабіну. Його автором виступив М. Найт Ш'ямалан («Шосте відчуття», «Час»).

В основу фільму покладено роман Пола Тремблея «Хатина на краю світу». За сюжетом, у будинок подружньої пари з дитиною вторгаються четверо незнайомців. Грабіжники вмовляють героїв вбити одного з членів сім'ї — інакше Землю буде знищено внаслідок апокаліпсису.

Ролі в Стуку виконали Дейв Батиста, Джонатан Ґрофф, Бен Елдрідж, Руперт Ґрінт та ін. Реліз стрічки в міжнародному прокаті відбудеться 3 лютого.

Netflix випустить наступні фільми Девіда Фінчера та Ґрети Ґервіґ

фільми Девіда Фінчера та Грети Гервіг

Стрім-сервіс Netflix обговорює з режисерами Девідом Фінчером, Ґретою Ґервіґ та Ґільєрмо дель Торо можливість релізу їхніх нових проектів на платформі. Про це повідомив глава кіно-підрозділу Netflix Скотт Стьюбер:

«Ми говоримо про це з Ґільєрмо дель Торо, Ґретой Ґервіґ, Девідом Фінчером. Ми придбали права на книги Клайва Стейплза Льюїса та каталог Роальда Даля».

Раніше повідомлялося, що Ґервіґ поставить два фільми із серії «Хронік Нарнії». Фінчер ще 2020 року уклав контракт із Netflix терміном на чотири роки. Його новий фільм, нуар «Вбивця» з Майклом Фассбендером з'явиться на стрімінгу 2023-го.

Сіквел фільму «Ножі наголо» очолив рейтинг Netflix

Ножі наголо: Скляна цибуля

Фільм «Ножі наголо: Скляна цибуля» став головною новинкою Netflix. За три дні стрічку «стрімили» протягом 82,1 млн. годин.

Це шостий дебют Netflix за всю історію сервісу, що поступився «Червоному повідомленню» (148,72 млн), «Не дивіться вгору» (111,03 млн), «Проекту Адам» (92,43 млн), «Сірій людині» (88,55 млн) та «Непрощенним» (85,85 млн).

"Скляна цибуля" також стала першим релізом Netflix, випущеним у найбільших кінотеатральних мережах США. За один тиждень фільму вдалося зібрати 13 млн доларів. У фільмі Райана Джонсона знімалися Денієл Крейґ, Едвард Нортон, Жанель Моне, Кейт Гадсон, Дейв Батиста та ін. Фільм був позитивно сприйнятий критиками та отримав дві номінації на «Золотий глобус».

Netflix також опублікував список найпопулярніших проектів 2022 року. У «п'ятірку» англомовних потрапили «Сіра людина», «Проект “Адам”», «Пурпурні серця», «Прорватися до НБА» та «Аферист із Tinder».

"Аватар: Шлях води" офіційно заробив 1 млрд у світовому прокаті

Аватар: Шлях води

"Аватар: Шлях води" Джеймса Кемерона подолав поріг у 1 млрд доларів світових зборів. На це фільму знадобилося два тижні.

«Шлях води» продемонстрував другий касовий результат року після «Топ Ґана: Меверіка» ($1,4 млрд). Вперше з 2014 року двома найпопулярнішими касовими релізами у світі стають фільми не з кіновселеного Marvel і не з франшизи «Зоряні війни» (2014-го такими картинами ставали «Трансформери: Епоха винищення» та «Хоббіт: Битва п'яти воїнств»).

Тобі Магвайр відповів на запитання фанатів із Reddit

Тобі Магвайр

У рамках промо-кампанії фільму «Вавілон» актор Тобі Магвайр завів тред на порталі Reddit, де відповів на найцікавіші питання шанувальників.

Магаайр зізнався, що зберігає реквізит зі зйомок «Людини-павука» — наприклад, стандартний і чорний костюми героя, обидва з яких він називає «піжамами». Він також зазначив, що нейтрально ставиться до мем про Пітера Паркера, досі пам'ятає танець героя («Займаюся цим щоранку») і любить обох послідовників у цій ролі – Ендрю Гарфілда та Тома Голланда.

"Вавілон" режисера Дам'єна Шазеля стартував в американському прокаті цього тижня. Магвайр виконав у картині роль глави мафії Джеймса МакКея. Стрічка розповідає про голлівудську індустрію 1920-х років. Головні ролі в ній виконали Марго Роббі та Бред Пітт.


Читати також