Як правильно пити чай ройбуш?

Як правильно пити чай ройбуш?

Чай ройбуш набув популярності відносно недавно. Власне, напій не є чаєм, оскільки готують його з листя однойменного чагарника родини бобових. Росте ця рослина лише на півдні Африки. Для заварювання використовують листя і тонкі гілочки куща. Проте для зручності можна продовжувати називати його чаєм. Є зелений і червоний ройбуш. Зелений отримують методом пропарювання та сушіння на сонці, а червоний ройбуш піддають ферментації. Останній вид зараз виготовляють у промислових масштабах. А купити чай ройбуш можна в інтернет-магазині «ДАО».

Вплив чаю ройбуш на організм

Ройбуш містить чимало корисних для організму людини елементів: антиоксиданти, вітаміни, мікроелементи, ефірні олії тощо. Напій із цієї рослини м'яко тонізує, при цьому відсутній негативний вплив на серцево-судинну систему, оскільки він не містить кофеїну. Інші переваги вживання напою з листя ройбуша:

  • знеболює та допомагає позбутися запальних процесів в організмі;
  • позитивно впливає на печінку, кишково-шлункову та нервову системи;
  • знижує тиск і допомагає нормалізувати рівень глюкози;
  • пригнічує вільні радикали, тобто знижує ризик виникнення онкологічних захворювань;
  • запобігає утворенню піску в нирках і сечовому міхурі.

Як бачимо, є чимало причин купити чай ройбуш. Дійсно, у більшості випадків він принесе багато користі. Проте також є певні протипоказання. Наприклад, небажано вживати чай ройбуш особам зі зниженим артеріальним тиском, хронічним гастритом, виразкою шлунка чи цукровим діабетом.

Напій слід пити теплим, щоб його температура не перевищувала 50°С, інакше є ризик виникнення головного болю чи спазмів шлунка. Певна річ, що при індивідуальній непереносимості чи алергічній реакції необхідно виключити цей чай з раціону.

Правила заварювання та вживання чаю ройбуш

Найкраще заварювати листя ройбуша в чайнику. Ополосніть посуд окропом, засипте листя з розрахунку 1 ч. л. на 1 чашку та залийте гарячою водою. Через 7-10 хв. розлийте напій по чашках, дайте йому охолонути до 50°С та насолоджуйтеся приємним солодкуватим смаком, який чудово відтіняють фруктові нотки та горіховий присмак. При більш тривалому заварюванні чай з ройбуша отримує міцніший смак.

Купити чай ройбуш можна в інтернет-магазині DAO.UA. Консультанти компанії радо нададуть повну інформацію щодо продукції, якщо у вас ще залишилися питання. Відправлення здійснюється у всі населені пункти України.


Читати також