Добірка книжок до річниці війни. Видавництво Ранок

Добірка книжок до річниці війни. Видавництво Ранок

Підвальні хроніки

Підвальні хроніки

Автор: Ірина Потапенко
Вік: 16+
Анотація: Збірка творів відомої художниці Ірини Потапенко розпочалася з кількох малюнків і коротеньких текстів, що поступово перетворилися на справжній щоденник війни. «Підвальні хроніки» — це дотепні, жартівливі й сумні, іронічні та мрійливі історії про життя родини з двох людей і п’ятьох хатніх тварин під виття сирен і гуркіт вибухів. Ці тексти відгукувалися багатьом, втамовували біль, дарували маленькі радощі, живили надією і надихали в найтемніші й найстрашніші ночі, підтримуючи віру в перемогу.

Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну

Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну

Автор: Володимир В'ятрович
Вік: 16+
Анотація: Щоденники Володимира В’ятровича, історика, коло наукових інтересів якого — український рух опору. «Нотатки неучасника бойових дій», як він сам їх називає, — це 45 розділів, 45 життєво важливих уроків історії, які ми маємо засвоїти, щоб відстояти незалежність і саме існування держави Україна. Це 45 важливих питань, які стосуються кожного, і від вирішення яких залежить життя українців. Історія — сувора вчителька, яка повторює незасвоєні уроки неуважним учням.

Дім

Дім

Автор: Катерина Тихозора
Вік: 3+
Анотація: Ця книга розповідає історію хлопчика, який був вимушений полишити свій дім, зруйнований через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Оповідь ведеться від імені хлопчика й описує його відчуття дорогою до безпечного місця -- іншої країни. Чи стаєш ти бездомним, якщо твій дім зруйновано? Що таке дім і де його шукати, якщо зненацька втратив? У кінці книги ми дізнаємося, що дім завжди у твоєму серці. Малюнки до книги створив талановитий український художник Олександр Продан.

Привид Києва. Манґа

Привид Києва. Манґа

Автор: Мацуда Джюко
Вік: 12+
Анотація: Відомий автор манґа Мацуда Джюко надихнувся подіями лютого 2022 року, коли під час жорсткої ескалації російсько-української війни небо над Києвом героїчно боронили українські пілоти 40-ї бригади тактичної авіації. Подвиг українських асів породив легенду про Привида Києва, пілота МіГ-29, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув шість повітряних перемог у небі над столицею: збив два Су-35, два Су-25, Су-27 і МіГ-29.

Позивний Кіт

Позивний Кіт

Автор: Мацуда Джюко
Вік: 12+
Анотація: Відомий автор манґи Мацуда Джюко надихнувся роботою українських ССО, побачивши допис у японських медіа: глибоко законспірований оперативник із позивним Донецький тлустий кіт нищить продовольчі склади окупантів-росіян. Історію про Донецького Кота вигадав Мацуда-сан. То збірний образ, міська легенда. Такі легенди виникають, бо звитяга українських воїнів вражає світ.

Незламне серце

Незламне серце

Автор: Таня Гуд
Вік: 7+
Анотація: Книжка про сучасні події в Україні, які авторка поклала в паралель із давніми віруваннями українців. Дівчинка із сучасності опиняється в іншому світі, який лишився далеко в минулому, але український народ той самий. І там, і тут йому доводиться боротися з Нелюдом задля збе- реження свого існування. Нелюд прагне заволодіти країною й обернути її на суцільну чорноту.

Врятувати березень

Врятувати березень

Автор: Андрій Кокотюха
Вік: 16+
Анотація: Київський таксист Анатолій не вірив у можливість повномасштабного російського вторгнення. Та це сталося. Анатолій вважав, що війна швидко скінчиться. Та про всяк випадок вирішив вивезти дружину з дітьми та кицькою в невеличке село під Києвом. І родина опиняться в пастці: село окуповують росіяни.

У основі роману реальні історії українців, які пережили російську окупацію в березні 2022 року.

Автор — популярний український письменник, сценарист і журналіст.


Читати також