Як заморозити гриби?

Як заморозити гриби?

У харчовій промисловості все частіше використовують метод шокового заморожування для безпечного та тривалого зберігання різної продукції. Це можуть бути овочі, фрукти, гриби, зелень, кондитерські вироби, напівфабрикати та ін.

Для цього знадобиться новітнє обладнання, при цьому шокова заморозка від Frios забезпечить тривале та правильне зберігання продукції, не змінюючи якість і всі корисні властивості продукту. Українська компанія «Frios» гарантує надійність і довговічність агрегатів та повну відповідність встановленим гігієнічним вимогам. Про те як заморозити гриби в таких установках, розповість консультант-менеджер.

Як заморожувати гриби?

Найбільш простий, швидкий та ефективний спосіб – це шокове заморожування грибів. Для цього в харчовій промисловості використовують спеціальні морозильні камери. Порівняно зі звичайними холодильними вони забезпечать більш швидке охолодження продукту з наступним заморожуванням.

У результаті вдається зберегти корисні якості, продовжити термін зберігання та придатності. Також це дозволяє підвищити продуктивність праці, заощадити виробничі ресурси та оптимізувати робочий процес.

Заморозити гриби можна і в домашніх умовах. З цим слід ознайомитися докладніше. Допускається зберігання у морозилці грибів у будь-якому вигляді. Вони можуть бути сирими, вареними, смаженими тощо.

Якщо це маленькі грибочки, то їх зазвичай зберігають цілими, а великі ріжуть на шматочки. Сирі ретельно миють та обсушують, а потім на таці відправляють у морозильну камеру. Після цього фасують у контейнери порційно.

Бланшовані гриби тримають у киплячій воді не менше однієї хвилини, потім відкидають на друшляк, обсушують і відправляють у морозилку. З вареними приблизно така сама процедура, але варять їх протягом п'яти хвилин.

Смажені гриби смажать на сковороді з додаванням великої кількості олії. Після того як вони охолонуть, розкладають у баночки, заливають залишком жиру, закривають капроновою кришкою та відправляють на зберігання в морозильну камеру.

Якщо не потрібне заморожування, то для короткочасного зберігання грибів оптимально підійдуть холодильні установки Фріос, для яких характерна надійність, довговічна та безперебійна експлуатація, енергоефективність і простий спосіб керування.

Скільки зберігають заморожені гриби?

Свіжі гриби у замороженому вигляді зберігаються довше, ніж інші. Якщо це шокова заморозка в промислових масштабах, такий продукт допускається зберігати протягом півтора року.

При цьому в грибах зберігаються всі смакові та якісні характеристики. Необхідно пам'ятати про допустимі терміни зберігання заморожених грибів у звичайній домашній морозилці. 

Вони становлять:

  • від -12 до -14 – до 4 місяців;
  • від -14 до -18 – від 4 до 6 місяців;
  • від -18 до -24 – 12 місяців.

Такі терміни пов'язані з тим, що у побутовій морозилці температурний режим складно підтримувати на стабільному рівні. А це впливає на дотримання норм, вимог, температурного режиму зберігання.


Читати також