Успішна домашня випічка – кулінарні поради, які варто знати

домашня випічка

Випікання пирогів, тортів і хліба в домашніх умовах – це своєрідне мистецтво, яке іноді закінчується успіхом, а іноді й провалом. Щоб домашня випічка завжди вдавалася, варто ознайомитися з практичними кулінарними порадами на сайті https://cookmaster.org. Там ви дізнаєтеся, чим замінити розпушувач, як захистити пиріг від підгоряння і що робити, щоб пиріг не тріснув і не впав. Випікати вдома стане справжнім задоволенням! Нижче ми дамо кілька основних порад.

Свіжі інгредієнти – запорука хорошої випічки

Головне правило вдалої випічки - всі інгредієнти, які використовуються в рецепті, повинні бути якісними. Перед використанням продукту перевірте термін його придатності. Молоко, яйця, масло, маргарин, розпушувач не повинні бути простроченими! Один несвіжий продукт, доданий до тіста, може зіпсувати смак і запах випічки. Розпушувач, який надто довго залишався у відкритій упаковці, ймовірно, втратив свої властивості. Перш ніж додавати яйця в тісто, краще перевірте їх свіжість за допомогою простого прийому. Опустіть яйце у ​​воду. Якщо яйце свіже, воно зануриться на дно, а якщо несвіже, то спливе на поверхню води. Неякісні інгредієнти не дадуть тісту піднятися.

Відповідна температура інгредієнтів

Ще одне важливе правило випічки пирогів, тортів, кексів та хліба, якого слід намагатися завжди дотримуватися, – всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Не використовуйте продукти, взяті щойно з холодильника. Дістаньте їх за 1-2 години до замішування тіста. Така проста процедура змусить тісто красиво піднятися.

Випікання тортів: обережно з цукром!

Цукор — важливий інгредієнт усіх тортів — саме він надає їм такого солодкого смаку! Однак цукру не може бути ні занадто мало, ні занадто багато. Найкраще додавати стільки, скільки вказано в перевіреному рецепті, наприклад на сайті https://cookmaster.org/index.php?do=cat&category=pyrohy-keksy-bulochky. Додавання занадто малої кількості цукру зробить десерт більш твердим і «порожнім» на смак. Але занадто велика кількість цього інгредієнта призведе до утворення темного і твердого нальоту, непридатного для вживання у їжу.

Випікання бісквітів

Якщо ви печете бісквіт, додайте до звичайного пшеничного борошна трохи картопляного. Це зменшить ризик того, що тісто осяде. Після випікання бісквіт не діставайте відразу з духовки, а залиште в ній, поки він не охолоне. Рецепти смачних бісквітних тортів можна знайти на сайті https://cookmaster.org/index.php?do=cat&category=vypichka.

Просіяне борошно – основа вдалої випічки

Борошно є основою більшості випічки. Щоб ваша випічка дійсно вдалася, недостатньо просто додати його до решти інгредієнтів. Борошно краще просіяти за допомогою сита. Завдяки цьому ви позбудетеся будь-яких забруднень і, головне, провітрите його, а ваш пиріг стане більш пухким. Борошно слід спочатку змішати з розпушувачем, просіяти і тільки потім додавати до решти інгредієнтів.


Читати також