Видавничі плани на травень 2023 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на травень 2023 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Yakaboo Publishing» виходять нові книжки:

У травні 2023-го року видавництво доповнює паперовими версіями серію книг YakaШкола – збірки творів українських класиків, включені до шкільної програми. Раніше серія виходила лише в електронному форматі.

Окремо варто сказати про обкладинки ілюстраторки Анни Гаврилюк (@g.anna.illustration). Надихнули художницю на їх створення косівські кахлі. В типовій для них пластиці графіки, для кожного автора намальовані образи, що посилаються на сюжети творів у книзі.

У травні також очікуємо україномовну версію документального комікса «БЛЕКАУТ. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України». Раніше вийшла версія англійською мовою.

Вибрані твори. Михайло Коцюбинський

Вибрані твори. Михайло Коцюбинський

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

«Дні течуть посеред степу…», «Кліпа очима зоряне небо…» — у цьому вся чуттєвість мови й беззаперечний геній творчості Михайла Коцюбинського. Його «Тіні забутих предків» та «Intermezzo» назавжди у ДНК української літератури. Неважливо, чи гортаєш паперову книжку в кав’ярні, чи читаєш з екрана смартфона на перерві перед уроком. Ця збірка творів спонукає замислитися, зачепить й надихне крізь час і простір. Ці твори теплі й рідні. Це і є спадковість поколінь. До збірки увійшли твори: «Intermezzo», «Тіні забутих предків», «Сон», «На острові», «Дебют», «Хвала життю», «Цвіт яблуні», «Сміх», «Під мінаретами». Книжка виходить у серії Yaka ШКОЛА.

Вибрані твори. Григорій Квітка-Основ’яненко

Вибрані твори. Григорій Квітка-Основ’яненко

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Стиль Квітки-Основ’яненка часто порівнюють з англійським сентименталізмом за акцентування на емоціях і переживаннях персонажів, глибокий психологізм і відчуття присутності оповідача «за кадром»… А для нас історії про хитру конотопську відьму Явдоху Зубиху, віддану Марусю чи винахідливого маляра Кузьму Трохимовича, приправлені колоритом традиційних вбрань, сватань, вечорниць, — направду приклади сентименталізму рідного, українського…  До збірки увійшли твори «Салдатський патрет», «Конотопська відьма», «Маруся». Книжка виходить у серії Yaka ШКОЛА.

БЛЕКАУТ. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України

БЛЕКАУТ. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України

Ілюстратор, тексти: Студія «Сері/граф»

Часом нам би хотілося, щоб усе, що ми пережили з 24 лютого 2022-го року, ніколи з нами не сталося. Але це було, це нас змінило, і це важливо запам’ятати із новими сенсами. Документальний комікс про український блекаут – унікальна концептуальна «пам’ятка» про важливість світла і про нашу боротьбу із темрявою. Коли відкриваєш чорну обкладинку, із вклеєною карткою, що імітує полароїдний знімок, «вмикається світло» сяючого жовтого форзацу. Так само воно вимикається, коли закриваєш книгу в кінці із відчуттям, що ти вихопив із пітьми підсвічену історію чийогось досвіду. Культова вже Студія «Сері/граф» створила графічну історію про наш опір, про героїв, які, наприклад, оперували без світла у лікарнях або рятували зруйновані електростанції, та про звичайних людей, які із ліхтариками намагалися дістатися своїх домівок, де вчилися жити по графіках відключень.


Читати також