03.07.2023
Мистецтво
eye 1248

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 3.07.2023

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 3.07.2023

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Детально говоримо про все, пов'язане з всесвітом "Шаленого Макса" - історії зйомок, цікаві подробиці, задуми, сенси та майбутні проєкті. Ви знали, що герої Мела Гібсона та Тома Гарді можуть бути різними людьми? Про це та багато іншого - у відео!

Легендарні режисери що потужно підтримали Україну

Шонн Пенн, Мартін Скорсезе, Едгар Райт, Кері Фукунага, Даг Лайман та інші відомі режисери не залишились осторонь російсько-української війни. Кожен по-своєму допомагав Україні. У цьому видео ми поговоримо про режисерів, що приїжджали до України та допомагали, як тільки могли. Коротко розберемо творчий та політичний шлях кожного, щоб зрозуміти, як вони опинились на стороні світла. 

Головні прем'єри ЛИПЕНЬ 2023 / Найкращі нові СЕРІАЛИ та ФІЛЬМИ 2023 року

Сьогодні я підготував добірку найкращих прем'єр серіалів та фільмів червня 2023 року. На вас чекають пригоди легендарної білявки, порятунок світу харизматичним тандемом демона та янгола, злети та падіння батька атомної бомби, відродження команди міжпланетного експресу та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

НОВА КІНОКЛАСИКА: чи варто передивлятися «Відступники» Скорсезе?

Нещодавно в обмеженому прокаті показували фільм Мартіна Скорсезе «Відступники». Це один із найвідоміших фільмів режисера, за який він отримав свій перший і єдиний режисерський Оскар. Хоч це і ремейк гонконзького фільму, він показує багато того, чим жило і чого боялося американське суспільство на початку 2000-х. Чому на екрані так мало жіночих персонажів? Чим чіпляє цей фільм сьогодні? Чи це найкращий фільм Скорсезе й, чи варто його знову передивлятися – в огляді кінокритика Лукʼяна Галкіна.

Олександр Михед: «У якийсь момент нецензурна лексика стала нормативною та прийнятною»

Як Україна перейшла на мову війни, чи могли письменники зупинити повномасштабне вторгнення Росії та на що має озиратися українська культура? Про все це — в інтерв’ю з письменником, культурологом Олександром Михедом. У програмі «Культурний інстинкт» ведуча Софія Челяк розповість про нову книгу автора «Позивний для Йова» та її місце на цьогорічному «Книжковому Арсеналі».

Лікарка-психіатриня Софія Влох про книгу «Знаменита фабрика слів» Аньєс де Лєстрад

Лікарка-психіатриня та сертифікована психотерапевтка Софія Влох розповідає про цінність слів та вираження наших емоцій за мотивами книги «Знаменита фабрика слів» Аньєс де Лєстрад. Кому варто читати цю книгу та як це робити, аби винести з неї найбільше користі, — дізнавайтеся із відео. Про книгу: Існує така країна, де мешканці майже не говорять. Якщо в тій дивній країні комусь закортить вимовити якесь слово, його потрібно придбати та проковтнути. Однак слова коштують грошей. Юному Філеасу потрібні лише три слова, аби освідчитися красуні Сібель у коханні, але це занадто дорого для нього... Як же йому бути, якщо його переповнюють почуття? Це алегорійна історія про те, що справжнього значення набувають не самі слова, які промовляємо, а те, що в них вкладаємо. 

Читати також


up