24-06-2023 Мистецтво 460

«Квіти з любов'ю. Заради Миру та Перемоги». Таку назву має песональна художня виставка Марини Кондурової, м. Дніпро

Квіти з любов'ю. Заради Миру та Перемоги виставка Марини Кондурової

Ще нещодавно художники були розгублені та, здавалося, втрачені в своїй діяльності. Навіщо під час війни картини з мирними сюжетами? Квітучі дерева, лани, натюрморти та інше. Складно вмовити митця іти з мирними сюжетами до глядача. Складно вмовити митця займатися самоорганізацією та домовлятися щодо виставок у прифронтовій зоні.

Ми знайомі з пані Мариної деякий час  як колеги по Національній спілці художників України. Її виставки завжди відбувалися в художніх музеях та мали високий рівень оцінки серед колег-професіоналів. Тому я розумію, як складно перелаштовувати себе під нові часи. Художнику як ніколи важливо розуміти, що його діяльність потрібна людям. Потрібна як чисте повітря, мир, добробут та віра в майбутнє.

картини Марини Кондурової

У цей час, коли навколо біль, страх, розпач, нам з вами потрібен момент зцілення внутрішнього світу, потрібне відновлення психіки - інколи ми більш за все потребуємо тиші.

Тож пані Марина Кондурова створила виставку саме для нас з вами і домовилася щодо експозиції в арт-просторі кав’ярні «Душевна» (нещодавно ми знали її як Спеціальна кав’ярня «Гвоздь», м. Дніпро).

Про себе та мистецьку діяльність художниця розповідає: "…Я досліджую життя, люблю подорожувати. Кожна подорож  велика чи мала - то пригода, несподіванки, цікаві зустрічі. У своїх роботах надаю перевагу пленерному живопису. Майже всі мої роботи присвячені красі рідного краю, Україні. Її просторам та величі, квітучим садам та ланам, сонцю і морю. Роботи зберігаються у приватних колекціях України, Німеччини, Румунії, Голландії, США.

картини Марини Кондурової

З початку війни займаюся волонтерською діяльністю, плету маскувальні сітки, беру участь у благодійних акціях по збору коштів на підтримку ЗСУ та продовжую створювати нові твори, присвячені красі рідного краю. Вірю в ЗСУ! Все буде Україна!"

Ми ще не раз побачимо з вами картини цієї художниці під час виставок, і ви завжди пізнаєте її особистий мистецький почерк. Тож побажаємо їй мирного неба і творчості!

Також повідомляємо, що відстежити анонс персональних виставок пані Марини ви зможете за допомогою соціальної сторінки художниці (https://www.facebook.com/marina.kondurova).

З приводу пропозицій щодо проведення художніх заходів та виставок тощо ви також можете звернувшись безпосередньо до художниці.

картини Марини Кондурової

Олександра Малишко


Читати також