Діагностика та лікування варикозного розширення вен

Діагностика та лікування варикозного розширення вен

Варикозне розширення вен найчастіше асоціюється з розширеними венами на ногах. Насправді вони можуть з'явитися і в інших місцях нашого тіла, наприклад у стравоході чи сім'яному канатику. Одним із дієвих способів позбутися варикозу є лазерне лікування. Про його вартість в Україні можна дізнатись на сайті https://chekhovskyy.in.ua/poslugi/lazerne-likuvannya-varikozu/.

Діагностика захворювання

Варикозне розширення вен нижніх кінцівок є одним із найпоширеніших симптомів хронічної венозної недостатності – комплексу патологічних змін, які виникають внаслідок порушення відтоку крові від нижньої кінцівки. За даними Американської асоціації судинної хірургії, варикозне розширення вен зустрічається менш ніж у 20% чоловіків і більш ніж у 30% жінок. Діагностика варикозного розширення вен нижніх кінцівок зазвичай не складає труднощів. Записатися на неї можна на сайті https://chekhovskyy.in.ua/. Фізикальне обстеження може виявити наявність розширених поверхневих вен, набряків або трофічні зміни.

У діагностичному процесі велике значення має ультразвукове дослідження з подвійним потоком (так звана дуплексна доплерографія), яке дозволяє оцінити ступінь недостатності поверхневих вен (у тому числі глибоких і перфорантних вен). Досвідчений фахівець завдяки дуплексній доплерографії також може розпізнати:

  • гострий / хронічний тромбоз,
  • посттромботичні зміни,
  • рефлюкс і звуження просвіту судин, які перешкоджають венозному відтоку.

Лазерне лікування

Внутрішньосудинна лазерна абляція – ідеальний вибір для людей, які борються з проблемою варикозного розширення вен на ногах. Це один із методів лікування даного захворювання, що відрізняється високою ефективністю. Сучасні технології дозволяють використовувати лазер для видалення варикозних вен і отримання естетичних результатів. Важко знайти інший спосіб, який дозволить отримати такі хороші результати.

Підготовка до лазерного лікування варикозного розширення вен

Перш ніж приступати до лазерного видалення варикозу, пацієнт повинен відповідним чином підготуватися. Процедурі повинні передувати аналізи:

  • УЗД та перевірка кровотоку в нозі, яку необхідно лікувати,
  • діагностичні дослідження, включаючи розпізнавання групи крові та загальний аналіз крові.

Для проходження процедури лазерної абляції необхідно мати результати показників згортання крові, рівня глюкози, креатиніну, а також електролітів.

Спеціаліст, який проводить лазерне видалення варикозу, може призначити додаткові обстеження, а також вказати на необхідність скасування гормональних препаратів, особливо протизаплідних, навіть за три тижні до запланованої процедури. Якщо пацієнт приймає антикоагулянти, лікар може скасувати чи замінити їх іншими препаратами на час процедури. Варто поголити ті місця на тілі, де буде проводитися лазерне видалення варикозу. За дві години до запланованої процедури слід обмежити приймання їжі.


Читати також