«Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі» Артема Шевченка видавництва Yakaboo Publishing - на Франкфуртському книжковому ярмарку

«Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі» Артема Шевченка видавництва Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

На Франкфуртському книжковому ярмарку видавництво Yakaboo Publishing представляє нову книгу, яка щойно вийшла з друку. Книга "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі" розміщена на українському національному стенді Українського інституту книги. Окрім цього, автор Артем Шевченко особисто презентуватиме її в рамках програми Франкфуртського ярмарку 22 жовтня о 13.00.

Передпродаж книги стартує на національній книжковій платформі Yakaboo з 18 жовтня 2023 року за посиланням: https://www.promosite.yakaboo.ua/u-nebi-na-mori-na-zemli-shevchenko

Книга Артема Шевченка є документальним часописом про найбільш успішні бойові спеціальні операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які були проведені в 2022-2023 роках у трьох природних стихіях – у небі, на морі і на землі, під час спротиву російській військовій агресії.

Передмова до книги написана начальником ГУР Міноборони України, генерал-лейтенантом Кирилом Будановим.

В основу книги покладені 4 документальних фільми про спецоперації ГУР України, у яких був задіяний сам автор. Вона включає чотири основні розділи:

  1. Авіапрорив на «Азовсталь». Небо: це розповідь про повітряну операцію постачання вантажів і вивезення поранених захисників оточеного росіянами гарнізону захисників Маріуполя на металургійному заводі «Азовсталь»;
  2. Битва за острів Зміїний. Море: про більш ніж чотиримісячну морську військову операцію повернення контролю над о.Зміїний у Чорному морі;
  3. Харківський контрнаступ. Земля: про найбільш успішну наступальну операцію української армії під час війни з Росією, проведену восени 2022 року;
  4. Збиті льотчики Росії: історія повітряної битви з російською авіацією в українському небі, зізнання вісьмох полонених офіцерів, збитих льотчиків повітряно-космічних сил рф.

Унікальність видання: Книга є носієм інформації про те, як військові спецпідрозділи тримали оборону державності України у найважчі часи. До неї увійшли ексклюзивні коментарі учасників подій, цікаві факти та фотографії. Видання містить QR-коди із прямими посиланнями на фільми автора, які лягли в основу книги.

Англомовна версія: Книга одночасно виходить двома мовами – українською та англійською.

«Книга «Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі» - це перша літературна спроба у жанрі документального репортажу розповісти про невідомі раніше деталі бойових операцій, історію та роль Головного управління розвідки Міноборони України у війні з росією крізь призму власного сприйняття. Адже сьогодні воєнна розвідка України є однією із найпотужніших спецслужб у світі, а її спецоперації - справді унікальні», - розповідає автор Артем Шевченко.

Видавництво Yakaboo Publishing створило книгу саме до Франкфуртського ярмарку, щоб мати можливість привернути міжнародну увагу до подій в Україні.

«Команда Yakaboo Publishing працювала чи не цілодобово над створенням цієї книги. Викладалися по максимуму, щоб у рекордно стислі терміни зробити видання якісним та цікавим. Це був щирий порив кожного працівника, всі ми у такий спосіб хотіли висловити свою вдячність захисникам за те, що продовжуємо жити та працювати», - розповідає СЕО національної книжкової платформи Yakaboo Олена Безугла.

Презентація цієї книги на Франкфуртському книжковому ярмарку наголошує на подвигах українських військових у захисті державності. Це меседж світу про те, що Україна пишається своїми героями та вірить у підтримку міжнародного співтовариства.

Про автора: Автор – Артем Шевченко, військовослужбовець ЗСУ, офіцер Сил оборони і безпеки України, журналіст, документаліст, письменник, сам безпосередньо брав участь у бойових діях на Київщині і Харківщині у 2022 році, його авторський погляд «з окопу» на події є експертним та ексклюзивним.


Читати також