«Мені завжди подобалось вигадувати історії»: співачка Саша Кольцова презентує книжки-картонки для найменших читачів

«Мені завжди подобалось вигадувати історії»: співачка Саша Кольцова презентує книжки-картонки для найменших читачів

Щойно з друкарні приїхали дві книжки-картонки авторства співачки, солістки гурту «Крихітка» Саші Кольцової – «Малюк чує звук» та «Зубна поліція». Ці милі історії розкажуть маленьким дослідникам про довколишній світ, що сповнений різноманітних звуків, а також познайомлять з кількома основними правилами догляду за найпершими зубками. А яскраві ілюстрації з віконечками, що відкриваються, авторства Марини Кізілової («Зубна поліція») та Жені Миронюк («Малюк чує звук») заохотять читачів до розгадування невеликих секретів, прихованих на сторінках книг.

«Мені завжди подобалось вигадувати історії, придумувати забавлянки, пояснення, вправи, ігри. Дитинство було «досмартфонним», було багато простору для фантазії і створення власних світів і читання під ковдрою з ліхтариком – це саме про мене, книжки завжди були друзями. Змалку пригадую спільне читання з батьками як дуже щасливий час і впевнена, що чим раніше ввести цю звичку в життя дитини, тим легше їй буде полюбити читання. Я вдячна «Видавництву Старого Лева» за можливість презентувати свій дебют широкій аудиторії та прекрасну роботу ілюстраторів, які створили дуже влучний і цікавий візуальний супровід для моїх маленьких історій. Мені здається важливим брати участь в створенні контенту  для забезпечення україномовного дитинства, його не так просто створити і зберегти з огляду на війну, переміщення людей, агресивну культурну політику сусіда, зокрема в галузі дитячого контенту, і високу якість медійних продуктів з інших країн. – ділиться думками авторка Саша Кольцова. Зараз є нагальна потреба формувати нове покоління україномовних громадян, мені здалось, що це хороша нагода поділитись своїми напрацюваннями для дітей. Книжки будуть супроводжуватись дитячими пісеньками для віку 2-5 років, посилання на них можна буде знайти на обкладинці книжок за QR кодом. Буду щаслива, якщо мої книжки та пісеньки стануть частиною домашньої рутини сімей з маленькими дітьми».

«Малюк чує звук»

Маленькі діти захоплено вивчають світ довкола. Скільки у помешканні цікавих предметів і речей, які треба покрутити в руках чи навіть спробувати на зуб. Але це ще не все — дім також сповнений різноманітних звуків. І їх теж потрібно дослідити. Саме це й робить герой книжечки Саші Кольцової «Малюк чує звук», переходячи від предмета до предмета. Адже свої особливі звуки видає і чайник, і пральна машинка, і порохотяг. Та все ж що за дивний звук, якого не видає жоден прилад?

«Зубна поліція»

Малюк уже вклався спати, але зненацька до нього навідується зубна поліція. Виявляється, в малого героя виріс новий зубчик, а він не поставив його на сигналізацію. Як правильно це зробити, і розповідає книжечка Саші Кольцової «Зубна поліція». Разом з героєм маленькі читачі навчаться доглядати за першими молочними зубчиками і дбати про їхнє здоров’я. А у віконечках картонки малюки знайдуть кумедних героїв, які там заховалися.

Саша Кольцова – українська співачка, публіцистка, журналістка, ведуча, композиторка, поетеса, продюсерка, ініціаторка екологічної програми зі скорочення споживання пластику. Солістка гуртів «Крихітка Цахес» і «Крихітка». Керівниця благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак», що займається популяризацією читання (з 2015 до 2017 року). Членкиня правління Національної Суспільної Телерадіокомпанії України, відповідальна за напрямок розважальне мовлення та спорт (з 2017 року до 2019 року).


Читати також