21.10.2023
Популярна наука
eye 254

Twitch назвали небезпечним для неповнолітніх

witch небезпечний для неповнолітніх: дослідження

Платформи для трансляцій можуть бути чудовим місцем, щоб познайомитися з цікавими людьми, поспілкуватися чи навіть заробити гроші. Але, як з'ясували вчені, підлітки часом надто довіряють незнайомцям та не думають про інформаційну безпеку.

Вчені з Американської академії педіатрії встановили, що популярна платформа для прямих трансляцій Twitch становить небезпеку для неповнолітніх, які можуть взаємодіяти з дорослими незнайомцями та жертвувати гроші стрімерам без нагляду батьків чи опікунів. Результати роботи представили на Національній конференції та виставці AAP 2023 року.

Під час експерименту група програмістів зайшов на Twitch. Їм навіть не довелося реєструвати свої облікові записи, тобто вони залишились анонімними. Програмісти виконали пошук за популярними відеоіграми та подивилися актуальні прямі трансляції. Їх вели неповнолітні, у яких було включено камери та мікрофони. Фахівці проаналізували дані, зібрані про 100 другорядних (тобто не дуже популярних) стрімерів Twitch. У сумі у них набралося 1 755 452 передплатників.

Майже половина (47%) стрімерів назвали своє ім'я, а 50% розкрили місцезнаходження. Приблизно 38% надали детальні розклади, коли вони виходитимуть в ефір, а 64% закликали глядачів підписатися на них в інших соціальних мережах. Користувачі змогли пожертвувати гроші 37% стрімерів.

Вчені зазначили, що молоді люди відчувають помилкове почуття безпеки на платформі, оскільки значна частина з них була готова розкрити особисту інформацію, хоча не знали, хто може її почути. Особливості прямих трансляцій роблять таку платформу особливо ризикованою, оскільки неможливо видалити або повернути інформацію, розкриту стрімерами.

Окремо вчені розповіли про донати, які відправляють стрімерам. За їхніми словами, ідея про те, що кожен може пожертвувати гроші користувачам будь-якого віку, видається маніпулятивною.

Твіч

«Twitch — захоплююча платформа, але вона може становити приховану небезпеку для неповнолітніх користувачів. Батькам необхідно контролювати всі взаємодії на цій платформі, щоб захистити свою дитину», - підсумували дослідники.

Читати також


up