На що орієнтуватися при виборі повербанку для заряджання телефону?

На що орієнтуватися при виборі повербанку для заряджання телефону?

Люди все більше часу проводять із гаджетами в руках. Смартфони дозволяють легко й оперативно вирішувати безліч завдань - від побутових до професійних - незалежно від місцеперебування користувача. Але коли батарея пристрою розряджається, і немає можливості зарядити її від електромережі, на допомогу приходять портативні пристрої живлення, які можна придбати в інтернет-магазині Phonedepot.

Повербанк із бездротовою зарядкою не займає багато місця і дозволяє значно збільшити автономність будь-якого смартфона. У середньому при правильній експлуатації зовнішній акумулятор для телефону витримує 300-500 циклів заряджання.

Як працює Power Bank?

Повербанк заряджає свою батарею від зовнішнього джерела живлення – розетки. За необхідності батарея на ходу надсилає електричну енергію іншому підключеному пристрої через вихідний порт. Це може бути не тільки телефон, а й смартгодинник, ноутбук, музичні колонки й інші гаджети.

Повербанки працюють наступним способом:

  • поглинають енергію,
  • накопичують енергію,
  • вивільняють енергію.

Робота повербана аналогічна роботі акумулятора мобільного телефона, хоч і може бути складнішою та мати більше функції залежно від його конструкції. Такий тип зовнішньої батареї буває різним за розміром, формою, способом заряджання та вивільнення енергії. Розмір повербанку, як правило, є найважливішим критерієм на користь тієї чи іншої моделі. Чим більший пристрій, тим вища ємність зарядки (вимірюється в мА⋅год), але й важити він буде більше.

Який банк вибрати для телефона?

Для підзарядки мобільного телефона достатньо придбати повербанк ємністю батареї до 20 000 мА⋅год. Повербанки більшого розміру (від 40 000 до 60 000 мА⋅год) можуть використовуватися для заряджання ноутбуків, мініхолодильників, цифрових фотокамер та інших пристроїв.

Якщо з обсягом акумулятора покупець визначився, то другим важливим критерієм вибору буде спосіб заряджання та вивільнення енергії. Найпоширеніший тип повербанків заряджається за допомогою кабелю USB або вбудованої вилки, а потім (теж за допомогою кабелю USB) заряджає інші пристрої. Бездротові блоки живлення потрібно заряджати через кабель USB, але вони віддають енергію мобільним телефонам бездротовим методом, що робить їх використання значно зручнішим.

На відміну від провідних блоків живлення, які обмежені типом кабелю, бездротові повербанки універсальніші, адже можуть використовуватися усіма мобільними телефонами з відповідною функцією.


Читати також