Захопливе програмування для дітей

Захопливе програмування для дітей

Спонукання дітей до вивчення програмування може здатися не дуже гарною ідеєю, адже відвідування занять, де завдання вирішуються рядками коду, навряд чи принесе їм задоволення. Однак, якщо програмування викладається в ігровій формі (наприклад, використовуючи кубики LEGO або Minecraft), ситуація кардинально змінюється. Саме на такі курси програмування для дітей Кропивницький можна записатися на сайті школи робототехніки для дітей https://robocode.ua/. Чим раніше дитина засвоїть основи, тим легше їй буде стати професійним програмістом у майбутньому.

Чому варто навчати дитину програмуванню?

Численні дослідження показали, що навчання програмуванню з раннього віку розвиває у дітей логічне мислення, математичні та алгоритмічні навички. Навчаючись програмуванню, ваша дитина не тільки дізнається, як працюють її улюблені комп’ютерні ігри, але й зануриться у захопливий світ інформатики та зможе самостійно створювати прості програми.

Правда полягає в тому, що без опанування базових навичок ІТ знайти хорошу роботу буде все важче. Тому так важливо робити акцент на ІТ-освіті дитини, так само як і на вивченні математики, англійської чи природничих наук. Програмування для дітей Луцьк буде корисним, оскільки попит на програмістів на ринку праці постійно зростає. Це пов’язано з величезними темпами, з якими створюються нові цифрові компанії, нові програми та ігри, і все, що базується на сучасних технологіях.

Переваги навчання програмуванню

  • Набуття аналітичних навичок.
  • Здатність творчо розв’язувати проблеми.
  • Розвиток уяви та творчого мислення.
  • Підвищення ефективності праці та навчання дитини.
  • Підвищення рівня наполегливості та терпіння в досягненні цілей.
  • Підвищення почуття віри у власні сили.
  • Дитина буде краще справлятися з іншими предметами.
  • Раннє набуття компетентностей, корисних на пізнішому професійному етапі.

Scratch – чому варто з ним познайомитися?

Scratch – це одна з найпопулярніших мов програмування для дітей. Вона розроблена для учнів віком від 8 до 16 років, але якщо дорослі чи старіші підлітки хочуть почати свою пригоду з програмування з нуля, Scratch також ідеально підійде для них. Записатися на безплатний урок зі Scratch можна на сайті https://robocode.ua/.

Мова програмування Scratch дозволяє самостійно створювати інтерактивні анімації, мультфільми, ігри та музику. Програмні коди є візуальними, що дещо відрізняється від стандартів програмування, але адаптовано під потреби найменших учнів. Окремі рядки стандартного коду замінено барвистими пазлами, які дитина повинна правильно скласти для досягнення поставленої мети. Ця функція покращує розпізнавання окремих кодів і значно знижує рівень фрустрації, особливо на початкових етапах навчання. Scratch напевно зацікавить маленьких дітей, і покаже їм, що програмування може приносити масу задоволення.


Читати також