Крістіна Присяжнюк разом із сином заспівала оновлену версію колядки «Пречистая Діва Сина породила»

Крістіна Присяжнюк разом із сином заспівала оновлену версію колядки «Пречистая Діва Сина породила»

В переддень Різдва лірична співачка Крістіна Присяжнюк підготувала для українців оновлену версію культово-релігійної колядки «Пречистая Діва Сина породила». У сюжеті пісні оспівуються події Різдва та євангельський сюжет народження Ісуса Христа у Вифлеємі.

До участі у колядці долучився і 8-річний син співачки – Іларіон. За її словами, ще минулого року виконавиця дала собі обіцянку, що вони заспівають цю пісню разом на широкий загал, адже дану колядку син дуже любить.

«Пречистая Діва Сина породила» - найулюбленіша колядка Іларіона на сьогодні. Торік син співав її у хорі в музичній школі. Він це робив з таким трепетом та натхненням, що я, як мама, дала собі слово: ми обов’язково заспіваємо її вдвох та представимо широкому загалу. Зараз українські діти дуже швидко дорослішають, вони багато чого розуміють і найважливіше, що зараз можуть зробити батьки – посіяти те саме зерно традицій, яке зросте через роки. Та зробити усе від себе залежне, аби твої діти знали та плекали українські звичаї», - розповіла Крістіна Присяжнюк.

У теплій та затишній відеороботі співачка разом із сином демонструють традиції власної родини: обмінюються подарунками, проводять разом час та співають пісні. Окрім того, робота починається листом маленького Іларіона до Ісуса Христа:

«Ісусику небесний, прошу Тебе щиро,

Нехай буде щаслива кожна дитина,

Хай буде разом кожна родина

Нехай більше не плаче наша Україна».

За словами Крістіни Присяжнюк, основу вірша Іларіон написав сам, адже він знає, що таке війна і як дитина думками ніколи не залишається осторонь та додає: «На жаль, наші діти вже пізнали криваву війну. Жорстку та несправедливу. Проте вони, як ніхто, вірять у диво. Нехай їхня надія здійсниться».

Також співачка поділилася власними традиціями святкування Різдва. Говорить, що ще з донецького дитинства пам’ятає, як з родиною збиралися разом з усіх куточків України. І вже багато десятиліть сім’я відзначає Різдво тільки в одному місці.

«Для мене Різдво – найочікуваніше свято у році. Я одразу повертаюся думками та спогадами туди, де ми всі були щасливі. Це рідне село мого батька і, долаючи 1300 кілометрів від Донецька до села Слобідка на Івано-Франківщині, ми з великим трепетом та радістю чекали на ці святкові дні. Я від маленького знала святкові традиції: свята вечеря, 12 пісних страв, Дідух. Звичайно, ми всі разом йшли до храму молитися та колядувати. З дитинства я знаю багато колядок і це заслуга моїх батьків. Цьогоріч відзначатимемо свято родинним колом, підемо до церкви, проведемо свято разом у рідному селі батька, попри те, що його вже з нами немає. А 25 грудня вже створюватимемо свято для інших на великому проєкті у Львові», - зазначила Крістіна Присяжнюк.


Читати також