08-01-2024 Мистецтво 1058

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 08.01.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 08.01.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Богдан Олег Горобчук цьогго разу розкаже нам про талановитого українця - Михайла Бойчука.

Виключення руйнують правила. Терапевтичний етюд із посиланням на Майлза Девіса. 

Наша версія щорічного топу кращих серіалів року. У 2023 році було багато цікавих проєктів, але ми виділили найцікавіші з них - які дійсно вражають. Також обговорили анімаційні серіали та продовження. 

Цього разу на каналі Навколо Кіно на вас чекає випуск-ностальгія. Ми обговоримо знакові фільми, серіали та мультики 1991 року. Всі перелічені картини ви дивилися в дитинстві та юності. Деякі із них залишили приємні спогади , а деякі вплинули на сучасну культуру, кіноіндустрію та цілком заслужено вписали себе в історію. Час ностальгії настав! Це рубрика КІНОДИТИНСТВО! Всім приємного перегляду! 

Чому «Словник війни» – це про пошук наших спільних слів? Яким був досвід волонтерства Богдани Романцової на львівському вокзалі? Про «Словник війни» (укладач Остап Сливинський, ілюстрації Катерини Гордієнко) у новому випуску «Єстетів» говорить літературознавиця Богдана Романцова.

Фільм «Мальовані історії про війну» — це коротка оповідь про українську індустрію коміксів. Його автори поставили перед собою задачу ознайомити глядачів з поки що мало відомим та недооціненим в Україні видом мистецтва мальованих історій. Звідки походить це мистецтво? Коли воно з'явилося в нашій країні? Які форми воно мало в совєтську добу та як змінилось в перші роки Незалежності? Герої стрічки — художники, сценаристи та видавці мальованих історій з різних регіонів України: Київ, Львів, Запоріжжя, Січеславщина. В контексті їхніх особистих історій фільм показує, як розвивалось це мистецтво останні 10 років: після Революції Гідності та початку російсько-української війни. Також митці повідають, як змінились їхні життя та наративи їхніх творів після повномасштабної навали московитів 24 лютого; які перспективи індустрії коміксів в Україні та, чи існує зацікавленість в наших мальованих творах у закордонних читачів.


Читати також