У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ

У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

Чернівецьке видавництво оголосило передпродаж книжки «Smartчари» сучасної української письменниці Анни Ковальової.

Читати уривок з книги можна ТУТ

У світі, де поруч із людьми живуть магічні істоти, чари – необхідна частина буття. Талановиті чарописці створюють для простих смертних людей закляття на будь-який

смак, немов у нашому світі програмісти – код. І ніде немає престижнішої професії.

Аж раптом чари перестають працювати. Клаус Шульц, регіональний директор «Чаромізків», намагається з’ясувати й усунути причину збою, а разом із тим і своїх конкурентів.

Авторка розповіла, що надихнулась книжкою «Чарівник Земноморʼя» Урсули Ле Гуїн, після прочитання якої почала цікавитись магічними системами, розбирати усі відомі їй твори у жанрі фентезі за тим, як в них «працюють» чари: «Мені було цікаво дослідити механіку магії і я постійно виношувала принципи магічних систем в голові – аж доки не вигадала свою. SmartЧари – це сатира на українську ІТ-індустрію. Її герої, чарописці – це люди, які створюють чари і потрапляють у комічні, близькі та впізнавані для тих, хто хоч раз працював у великій корпорації, ситуації».

Дизайнерка обкладинки, Анна Стрьопіна зауважила: «Мені прийшла ідея розробити ілюстрацію на основі фантазійних образів, написаних мовою програмування. Усі малюнки тут створені за допомогою бінарного ASCII-коду. Така собі алегорія для алегорії. Кожна картинка, створена символами, є невипадковою і відповідає метафоричному образу, вигаданому авторкою до реального поняття з життя ай-ті».

Від 14 до 31 березня на сайті видавництва триває передпродаж книжки за акційною ціною 520 грн (замість 650).

Ковальова Анна

Smartчари : гумористичне фентезі / Анна Ковальова. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2024. – 432 с.

Довідка про авторку.

Анна Ковальова – українська письменниця у жанрі фентезі, контент-райтерка. Пише твори для дітей та дорослих.
Народилася в м. Бориспіль, але вже багато років живе Києві. Вивчала історію філософії в Києво-Могилянській академії, працювала ґейм-дизайнеркою. З 2017 року Анна працює контент-райтеркою, пише технічні статті для провідних українських IT-компаній.
Її оповідання “Два Дракони : Три Мечі” було відібране до 25 випуску веб-журналу «Світ Фентезі», низка інших гумористичних творів – опубліковані в «Читальні» порталу. 
У 2018 році оповідання «Окктун» посіло третє місце на конкурсі фентезі-оповідань «Брама». У 2022 вийшла перша книжка авторки – дитяча повість «Лілея і зоряний театр» (видавництво «Парасоля»). У березні 2024 року «Видавництво 21» оголосило передпродаж нової книжки «Smartчари».


Читати також