Які є види рослинного протеїну

Які є види рослинного протеїну

Міцний імунітет, здоровий зовнішній вигляд і спортивна фігура вимагають грамотно складеного раціону з обов'язковим включенням протеїну — білка, необхідного для правильного функціонування організму людини. Протеїн бере участь в обмінних процесах організму, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, сприяє зростанню м'язів та відновленню організму після фізичних навантажень. Він у великій кількості міститься у м'ясі, але існує й альтернативне рішення для веганів — рослинні протеїни.

Переваги рослинних протеїнів

Добуті з рослин протеїни нічим не поступаються тваринним, водночас вони мають низку плюсів.

Переваги рослинних протеїнів:

  • легкість засвоєння — здебільшого немає відчуття роздутого живота й метеоризму;
  • високий рівень засвоєння – рослинний білок переробляється й засвоюється організмом майже повністю;
  • низька алергенність — більшість видів рослинних протеїнів не викликають алергічних реакцій;
  • екологічність — для виробництва таких протеїнів потрібно менше природних ресурсів, тож наноситься менше шкоди екосистемі.

Порівняння рослинних протеїнів

Існує кілька видів рослинних протеїнів, кожен з яких має свої особливості й переваги.

Гороховий протеїн. Вважається оптимальним варіантом рослинного білка, оскільки містить всі необхідні амінокислоти, знижує рівень холестерину і чудово засвоюється. Він найближче до тваринного білка за рівнем позитивного впливу на організм.

Рисовий протеїн. Містить клітковину, має повний амінокислотний профіль, багатий на вітаміни групи В і складні вуглеводи, добре засвоюється, проте в ньому низький вміст лізину.

Соєвий протеїн. Містить всі незамінні амінокислоти й невелику кількість насичених жирів, добре засвоюється, проте може навантажувати систему травлення й містить антинутрієнти. Може впливати на гормональне тло через наявність фітоестрогенів, тому не рекомендується чоловікам.

Конопляний протеїн. Містить клітковину, амінокислоти ВСАА, аргінін та поліненасичені жирні кислоти омега-3 та 6, але у складі відсутній лізин, а також мало триптофану й лейцину.

Гарбузовий протеїн. Містить клітковину, вітамін E, цинк, магній, марганець та фосфор, проте у складі немає треоніну та лізину.

Протеїн з гороху, як порівняти з тваринним, показує найкращі характеристики. Він рекомендований і чоловікам, і жінкам, тому є абсолютним лідером серед рослинних протеїнів. Також за багатством складу й користю для організму лідирують протеїн рисовий та соєвий. 

На основі ізолятів соєвого й горохового протеїнів, а також концентрату очищеного рисового протеїну компанія Feel Power створила бленди Vegan protein Blend, які поєднали у собі переваги всіх цих видів протеїну. Вони містять усі незамінні амінокислоти, зокрема BCAA, і є універсальним додатковим джерелом корисних речовин. 

Де придбати рослинні протеїни в Україні

Якщо вас цікавить якісна протеїнова продукція, завітайте до інтернет-магазину Feel Power, де ви зможете замовити ізоляти рослинних протеїнів, суміші з різними смаками, протеїнові батончики й інше спортивне харчування, а також вітаміни й амінокислоти відомих брендів з оперативною доставкою по Україні.


Читати також