Агроволокно для мульчування та укриття культурних рослин

Агроволокно для мульчування та укриття культурних рослин

Агроволокно з поліпропілену все частіше застосовується у рослинництві. Цей матеріал захищає рослини та ґрунт від різких перепадів температури, надмірного пересихання, вітру, УФ-випромінювання і т.д. Його розстелюють прямо на землі навколо культурних рослин, завдяки чому суттєво обмежується розвиток бур'янів. Агроволокно, яке можна придбати на сайті agroshop.com.ua, використовується як на присадибних ділянках, так і у промислових масштабах.

Види агроволокна

Існує два основні види агроволокна: чорне мульчуюче та біле покривне. Біле покривне агроволокно – це матеріал, який, як випливає з назви, призначений для укриття рослин. Він поставляється у двох варіантах:

  • Біле зимове агроволокно – це найважчий і найтовстіший різновид укривного агроволокна. Його щільність становить приблизно 50-60 г/м2, чого достатньо, щоб захистити рослини від вітру та морозу. Його також можна використовувати для затінення тепличних рослин.
  • Біле весняне агроволокно – перехідний тип покривного матеріалу щільністю від 19 до 30 г/м2. Його можна використовувати не лише у весняний період, а й влітку у місцях, де немає ризику сильних поривів вітру та інтенсивного сонячного світла.

В інтернет-магазині AgroShop можна придбати різні види агроволокна для будь-яких цілей.

Пропускні та захисні властивості агроволокна

Вплив агроволокна на забезпечення рослин вологою має велике значення. Завдяки агроволокну на поверхні ґрунту створюється специфічний мікроклімат. Поліпропіленовий матеріал покращує вирощування рослин шляхом локального підвищення температури ґрунту. Агроволокно розроблено таки чином, щоб з одного боку пропускати воду, а з іншого обмежити:

  • процес випаровування, завдяки чому рослини не так швидко втрачають вологу;
  • надмірний вплив сонячних променів, які можуть обпалити листя;
  • вплив холоду та вітру, які можуть підморозити рослини.

Більш того, під укривним агроволокном рослини захищені від граду, а також потрапляння насіння бур'янів, пилу та інших забруднювачів, тому посіви виходять набагато чистішими.

Агроволокно не перешкоджає вбиранню рослинами розчинених у воді добрив – вони можуть доставлятися на його поверхню і при цьому вільно проникати у зону кореневої системи. Цей матеріал кріпиться до ґрунту за допомогою спеціальних штифтів для тимчасового кріплення, або ж постійних анкерів. Зимове агроволокно по краях можна притиснути камінням, щоб забезпечити більшу поверхню прилягання до ґрунту.


Читати також