17.07.2024
Новини в Україні
eye 567

Проєкт Real Life: як зменшити залежність молоді від соцмереж

Проєкт Real Life: як зменшити залежність молоді від соцмереж

Вихід з телефону - у Сумах молодь реалізувала власний проєкт Be real

Ми помітили, що молодь все більше стає залежною від гортання стрічки тік-току або від кількості лайків під постом в інстаграмі. Чи знають вони про наслідки ? Чому не використовують інтернет з користю ? - Ці питання сильно нас турбували... «Потрібно це змінити!» - сказала одного дня учасниця нашої команди Коноз Аліна. 
 
Нашою метою було показати молоді цікаве життя без соціальних мереж, а також розповісти як їх можна використовувати з користю. У рамках проєкту ми провели серію заходів і всі вони були дуже різні. Почали з ненасильницьких дебатів для того аби почути, проаналізувати та зрозуміти думки молоді, стосовно цієї теми. Далі влаштували інтерактивну зустріч з блогеркою та виготовлення масок. Зняли важливий соціальний відеоролик та провели оригінальну симуляційну гру, розроблену учасницею нашої команди. Заключним етапом стала квест-вечірка у стилі соціальних мереж, на якій молоді люди отримали безліч позитивних емоцій та розвинули корисні навички. 
 
"Цим кроком ми хотіли показати, що розуміємо від соц.мереж відмовитись у наш час не можливо, але обмежити їхній вплив необхідно" - говорить Коноз Аліна, контактна особа команди "Real life". 
 
Цей проєкт був створений в межах програми UPSHIFT, яку в Сумській області реалізує ГО "Центр Євроініціатив" у партнерстві з ГО "Нова Полтава", за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Норвегії.

Читати також


up