Свято книги: добірка для маленьких читачів

Свято книги: добірка для маленьких читачів

День книголюба: добірка книг для юних читачів

​​9 серпня ми відзначаємо чудове свято — День книголюба. Свято всіх, хто цінує магію слова і мандрівки уявою, які пропонують книги. І хоч книгочитунам не потрібні особливі дати, аби плекати свою любов до літератури, все ж приємно зібратися разом, обговорити нові захопливі історії, любовні романи та заплутані детективи.

Видавництво «Ранок» підготувало добірку книг, які неодмінно сподобаються юним читачам. Книги відкриють нові горизонти, розширять знання та подарують незабутні емоції.

Для найменших читачів і читачок

«Малюкові про все на світі»

«Малюкові про все на світі»

Книжка для найменших, яка зробить перші роки життя малюка ще цікавішими!

Це редизайн улюбленого бестселера для малюків, яким уже виповнився один рік. Видавництво оновило обкладинку й внутрішній блок посібника, щоб він став ще кращим помічником у розвитку дитини.

Завдяки книжці дітки дізнаються кольори, форми та літери, навчаться лічби та розрізняти тварин. А ще познайомляться з технікою, професіями, частинами свого тіла та обличчя.

Книжка для найменших, яка зробить перші роки життя малюка ще цікавішими.

«Забавлянки-колисанки: Іди-іди дощику»

«Забавлянки-колисанки: Іди-іди дощику»

Чудова збірка українських колискових з серії «Забавлянки-колисанки», від яких так і бере дрімота. Ці колискові батьки співали малятам протягом століть. За роки пісеньки не втратили ані своєї ніжності, ані сенсу. Любов і турбота, закладені у їхні слова, так само дарують дитині відчуття безпеки й допомагають заснути.

Тепер колисанки для дітлахів будуть завжди під рукою, а ще вони мають аудіобонус за QR-кодом.

«Лисичка та журавель. Українські казочки»

«Лисичка та журавель. Українські казочки»

Казки знайомлять малечу з навколишнім світом, вчать розрізняти добро і зло, а ще — передають мудрість багатьох поколінь. Розгорнувши книжку «Лисичка та журавель» серії «Українські казочки», дитина порине в дивовижний світ хоробрих і кмітливих героїв, яким до снаги впоратися з будь-якими труднощами, а яскраві та веселі ілюстрації створять ефект «мультфільму на сторінках» і неодмінно захоплять уяву маленьких читачів. 

Для дітей віком 3-7 років

«Ведмежа Паддінгтон. Велика книга історій», Майкл Бонд

«Ведмежа Паддінгтон. Велика книга історій», Майкл Бонд

Про ведмежа знімають фільми й телесеріали, присвячують йому скульптури, прикрашають його зображенням листівки та навіть колекційні монети. Що ж стосується оповідань про Падінгтона, то вони давно посіли заслужене місце серед світової класики дитячої літератури. Добрі й дотепні історії про чарівного емігранта з Дрімучого Перу досі не втрачають своєї популярності, про що свідчать мільйонні тиражі в усьому світі. 

До оновленої збірки увійшли вісім класичних оповідань М. Бонда, прикрашених неперевершеними ілюстраціями Р. В. Еллі. Прекрасні малюнки книжки доповнено бездоганним оформленням, що робить її бажаним подарунком як для справжніх фанів легендарного героя, так і для тих, хто ще не знайомий із милим клишавим джентльменом.

«Казки далеких країн», Редьярд Кіплінг 

«Казки далеких країн», Редьярд Кіплінг 

Казки англійського письменника Редьярда Кіплінга давно стали класикою. Ними зачитуються дорослі та діти вже понад сто років! Історії про хоробрих і волелюбних героїв пронизані тонким гумором і добротою.

Читаючи ці казочки разом з дитиною, ви відчуєте себе чарівним повістярем, а малюк закохається в сам процес читання. Також дитину потішать чудові дотепні ілюстрації, які просто ідеально передають настрій усієї книги. Ви подорожуватимете в хащах індійських джунглів, прогуляєтеся по пісках африканських пустель і разом зрозумієте, що навіть в найсуворіших умовах важливо залишатися чемними і людяними.

«Оживи казку. Дикі лебеді», Ганс Христиан Андерсен

«Оживи казку. Дикі лебеді», Ганс Христиан Андерсен

Книжка за мотивами казки Г. Х. Андерсона "Дикі лебеді" дозволить малюкові відчути себе добрим чародієм. В руках дитини прості ілюстрації перетворяться на справжню, живу чарівну історію. Рухливі картинки, чудові перетворення і привабливі віконечка зроблять знайомство з казкою незабутнім для маленького читача, і він буде повертатися до читання книжки знов і знов. Оживи казку — тягни, штовхай, крути, грай!

Для дітей віком 5-10 років 

«Пес Патрон і Великий Т», Юліта Ран

«Пес Патрон і Великий Т», Юліта Ран

Довгоочікуване продовження коміксу про пса Патрона, на яке чекали всі дітлахи.

Відважний пес Патрон і його друзі — знову на захисті людства! Цього разу вони мають подолати повстання техніки та знешкодити її небезпечного ватажка Великого Т. Патрон, його нова подружка Ягідка, інші собаки та робот Григорій першими зрозуміли: техніка в місті вийшла з-під контролю, і цим процесом керує хтось небезпечний і непомітний.

Чи вдасться героям повернутися до того, як сплине час? Чи зможуть вони пройти всі портали? Та чи можливо привести техніку до тями й запобігти її надмірному використанню? І хоча цей комікс створений для дітей, він зацікавить усіх поціновувачів пса Патрона.

«В Країні Сонячних Зайчиків», Всеволод Нестайко

«В Країні Сонячних Зайчиків», Всеволод Нестайко

Класика української дитячої літератури у новій подачі: із сучасними яскравими ілюстраціями.

Чи знаєте ви, що окрім звичайних зайчиків існують ще сонячні та місячні? А мешкають вони у казкових країнах. Цікаво, як туди потрапити?.. Мерщій відкривайте книжку та знайомтеся з добрим хлопчиком Веснянкою. Він проведе вас Країною Сонячних Зайчиків, подружить з її жителями, розкаже, як він разом із казковими героями переміг жахливого Морока та його посіпак. Але будьте готові: на цьому пригоди не закінчаться, і злодій повернеться. І перемагатимуть його вже нові герої з Країни Сонячних Зайчиків.

«Легенди України», Галина Дерипаско

«Легенди України», Галина Дерипаско

Всі ми любимо нашу країну, а чи знаємо її? Де розташоване бездонне озеро? Скільки років найстарішим деревам? Куди впав Велетенський метеорит? Що таке «гніздо блискавок»? 15 авторських казок розкажуть вам про ці та інші дивовижні місця України. А якщо ви не впізнаєте, про яке саме місце йдеться, після кожної казки є сторінка з реальними фактами.

Наша країна — захоплива, хутчій читати! 

Для молодших підлітків — від 10 років 

«Скандер та викрадення однорога», А.Ф. Стедмен 

«Скандер та викрадення однорога», А.Ф. Стедмен 

Це смілива й захоплива фантазія про дивовижний світ, в якому мешкають справжні крилаті жахіття — дикі однороги, небезпечні, кровожерливі та… безсмертні. Вони втрачають безсмертя, коли пов’язані з вершником, здатним спрямовувати їхню магію. 

Головний герой роману Скандер Сміт роками мріяв, коли йому виповниться 13 років вирушити до Брами Розплідника, щоб спробувати її відчинити, знайти яйце однорога та стати вершником. Однак у день іспиту все складається жахливо. Проте таємнича вершниця допомагає Скандерові отримати шанс — і фортуна знову на боці хлопця. Принаймні так здається.

«Панна Софія», Ольга Купріян

«Панна Софія», Ольга Купріян

Перша в серії книжок про трьох подружок — Софію, Олю й Діану. Дівчата дуже різні, і навряд чи колись стали б найкращими подругами, якби не почали вести спільний блог в інстаграмі @panna. Софія мислить себе головною редакторкою і весь час конкурує з Олею. Діана не хоче вплутуватися в їхні суперечки, проте й блог кинути не може. Перші несміливі закоханості, перші непорозуміння з батьками і перший великий концерт улюбленої групи — про все це розповідає Софія.

«Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні», Василь Тибель

«Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні», Василь Тибель

Тауерський міст під терористичною атакою! Невідомі розпилили радіоактивний порошок у самому серці Лондона під носом усіх спецслужб Її Величності! Власне, п’ятірка не планувала рятувати світ від лиходійного генія-терориста. Взагалі ні про що таке вони й не думали. Просто були канікули. Просто Мишко випадково забрів на покинуту пасіку. І хто ж винен, що він побачив там дещо страшенно цікаве. І втягнув у пригоду всіх друзів! І пригода дуже скоро перетворилась на серйозну протидію справжнісіньким зловмисникам. І чи впораються підлітки там, де дорослі пасують?

Читати також


up