Нова ера відносин між людьми та домашніми тваринами. Дослідження

Нова ера відносин між людьми та домашніми тваринами. Дослідження

56% людей мають домашніх тварин: Mars представив результати глобального дослідження

Компанія Mars оприлюднила результати найбільшого у світі дослідження, в якому взяли участь понад 20 000 респондентів з 20 країн світу. Згідно з даними, отриманими Mars Global Pet Parent Study, більш ніж половина з опитаних (56%) є власниками хатніх улюбленців, причому 47% з них — вперше. 

Результати свідчать про початок нової ери підвищеної уваги до потреб домашніх улюбленців, де емоційний зв'язок між власником і твариною сильніший, ніж будь-коли: понад третину опитаних (37%) вважають своїх чотирилапих друзів найважливішим аспектом свого життя. Цей показник ще вищий серед покоління Z (45%) та міленіалів (40%).

Крім того, дослідження також виявило цікаві тенденції та вподобання господарів:

  • 84% собак і котів забирають до родини у віці до 12 місяців. Однак бебі-бумери (60+ років) віддають перевагу улюбленцям старше 7 років;
  • Найпоширеніші породи собак у світі: лабрадор (6%), чихуахуа (6%) та золотистий ретривер (5%);
  • Серед котів лідирують перська (16%), британська короткошерста (11%) та сіамська (9%) породи.

Цікаво, що глобально котів утримують частіше, ніж собак, причому серед власників котів більше чоловіків (52%), ніж жінок (48%). На рішення завести домашню тварину найбільше впливає найближче оточення:

  • 19% котів та 18% собак люди беруть від друзів і родини;
  • Загалом на вибір впливають: сім'я (26%), друзі (21%), соціальні мережі (13%), онлайн-пошук (13%) та поради ветеринарних лікарів (11%).

Домашні улюбленці відіграють значну роль у житті людини. Дослідження показало, що серед тих, хто задоволений своїми вихованцями, власники собак найбільше цінують безумовну любов (50%) та відчуття повноцінної сім'ї (49%). Власники котів, зі свого боку, відзначають розваги (48%) та зняття стресу (44%) як найважливіші переваги співіснування з пухнастими компаньйонами.

Попри все більшу у світовому суспільстві любов до тварин та увагу до їхніх потреб, власники все ще стикаються з певними викликами:

  • 32% відчувають провину, залишаючи своїх улюбленців самих вдома;
  • Лише 42% вважають свої райони дружніми до тварин;
  • Ще 26% власників вважають подорожі з домашніми тваринами складним випробуванням.

У цьому контексті важливо відзначити країни-лідери у створенні комфортного середовища для домашніх улюбленців. США визнані найбільш дружньою до тварин країною, поряд з Канадою, Бразилією, Індією, Південною Африкою та Новою Зеландією.

«Дослідження показало, що майже половина власників — новачки. Це говорить про значні зміни у сфері догляду за домашніми тваринами. Ми бачимо, як еволюціонують потреби власників, і розуміємо, що маємо розвиватися разом з ними. Батьками домашніх тварин не народжуються — ними стають. Наше завдання — забезпечити людей необхідними знаннями та підтримкою на кожному етапі цього шляху, від перших кроків до глибокої, пожиттєвої дружби та поваги між людиною та твариною», — говорить президент Mars Pet Nutrition, Ікдіп Сінгх.

Від притулку до дому: Mars запускає всесвітню акцію з адопції тварин

Mars запускає перший Глобальний вікенд адопції домашніх тварин (Global Mars Pet Adoption Weekend). Ініціатива компанії є відповіддю на збільшення кількості домашніх тварин у світі та прагнення забезпечити кожного чотирилапого люблячою сім’єю.

Захід відбудеться у дванадцяти країнах по всьому світу, включаючи Європу, Азію, Південну та Північну Америку, протягом двох вікендів у жовтні. Сім'я брендів Mars об'єднає зусилля для підтримки притулків, організації заходів з адопції, волонтерських активностей та інших заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про проблему безхатніх тварин.

Ініціатива є особливо актуальною з огляду на статистику: лише 11% власників собак в опитаних країнах беруть тварин з притулків. При цьому, за оцінками, у світі налічується близько 362 мільйонів безпритульних котів та собак.

«Проблема безпритульних тварин існує в усьому світі. Ми розуміємо, що самотужки не зможемо вирішити її, але віримо, що кожен крок важливий. Global Mars Pet Adoption Weekend — це можливість привернути увагу до тварин у притулках та допомогти їм знайти нові домівки. Ми хочемо показати, що адопція — це не лише порятунок для тварини, але й збагачення життя людини. Адже кожен пухнастий друг здатен принести радість та любов у родину», — переконаний Ікдіп Сінгх, президент Mars Pet Nutrition.

Читати також


up