14-12-2022 Розваги 225

4 причини, через які фотографам варто обмежити використання соцмереж

4 причини, через які фотографам варто обмежити використання соцмереж

У гонитві за чарівними цифрами у соціальних мережах фотографи, на жаль, втрачають здатність займатися своїм ремеслом і більше не зосереджуються на головному.

Ми уповільнюємо процеси, які мали б прискорити. Це заклик до дії для кожного візуального художника — фотографа, письменника, продюсера, дизайнера тощо. Соціальні мережі переконали нас у тому, що нам потрібно інтегрувати їх у нашу роботу, і завдяки цьому ми забули, чому ми робимо те, що робимо в першу чергу.

Ідея про те, чому ви почали фотографувати, загубилася в морі лайків, коментарів, тегів та залученнях. Соціальні мережі беруть гору над вами. Час хоча б на якийсь час перестати користуватися соцмережами. Ви повинні уникнути галасу та ілюзій соціальних мереж. Будьте справжніми фотографами і дотримуйтесь порад (нижче), щоб обмежити використання соціальних мереж і більше зосередитися на творчості, а не просто її демонстрації.

Bryan Wark

Bryan Wark, автор статті

Причина № 1: Соціальні мережі - це не все і кінець маркетингу

Ми знаємо, що соціальні мережі - це величезна частина нашого життя, але це не єдиний спосіб достукатися до вашої аудиторії. Я не можу передати вам, скільки разів я чув, як хтось казав: "Якби в мене не було соціальних мереж, я не зміг би зв'язатися зі своїми клієнтами".

Це просто неправда.

Люди будуть говорити щось на зразок: "Часи змінюються - ви просто ще не зрозуміли" або будь-яке інше випадкове виправдання тому, чому вони повинні дотримуватися того, що знають, замість того, щоб шукати інших інструментів. Однак є багато відмінних способів достукатися до своєї аудиторії й без соціальних мереж.

Ось кілька із них:

  • Створіть особистий сайт із гарною SEO-оптимізацією.
  • Відвідуйте фестивалі та публічні заходи.
  • Використовуйте інформаційні канали, такі як розсилка електронною поштою або платна реклама в соціальних мережах та пошукових системах.
  • Сарафанне радіо, як і раніше, залишається одним з кращих способів отримати клієнтів!

Соціальні мережі чудово підходять для того, щоб заявити про себе та поспілкуватися з іншими фотографами, але це зовсім не єдиний інструмент.

Причина № 2: Алгоритм - це не надлюдина

Проблема не в алгоритмі. Люди саме такі і є.

Саме вони переконали вас, що ви повинні проводити кожну годину неспання в соціальних мережах, публікуючи та взаємодіючи з мільйоном повідомлень, сподіваючись, що ви можете отримати достатньо відгуків, щоб заробити на суперсекретному пакеті для клієнтів, який соцмережі спеціально приховують від вас.

Правда в тому, що багато успішних фотографів можуть днями та тижнями не завантажувати контент в Інтернет, не будучи «прихованими» або під «тіньовими банами». Вони просто зосереджуються на якості своєї роботи, приділяючи лише деякий час соціальним мережам і більше концентруючись на тому, щоб у їхній мережі були потрібні люди (а не просто випадкові), сподіваючись, що вони й забезпечать їм потрібний відгук. І ви можете бути такими ж, як вони!

фото

Причина №3: непотрібна драма

Я згадував про це раніше, але варто повторити: у соціальних мережах багато драматизму, якого просто не існує.

Я знаю багато фотографів, де люди відзначали їх у постах лише, щоб сказати щось на кшталт "Ви знали, що ця людина – наш спільний друг? Повинен попередити вас, що він такий негідник (або інша образа)".

Це відбувається постійно і є величезною проблемою. Одна річ, коли хтось запитує вас, чому ви фотографуєте людей з іншими політичними/релігійними переконаннями, ніж вони. Інша річ, коли хтось запитує, чому ви працювали з тими, хто сім років тому на дні народження кидав на вас недобрі погляди. І зовсім інша річ, коли хтось питає, як ви смієте дозволяти людині коментувати ваші пости, коли вона щось робить не так.

Так, такі речі трапляються постійно, і якщо ви не бачили їх раніше, сподіваюся, ніколи не побачите. Але в соціальних мережах люди постійно хотітимуть, щоб ви вибачалися за те, що особисто їм не подобається!

Причина № 4: насправді нікому не потрібний цілодобовий доступ до вас

Соціальні мережі – потужний інструмент. Але це не бізнес-модель і не заміна всім іншим формам маркетингу, як би ви цього не хотіли.

Незалежно від того, чи ви є фотографом або бухгалтером, важливо пам'ятати, що ваші клієнти не платять вам за доступ до вашого облікового запису. Вони платять вам, якщо їм потрібні ваші послуги, і якщо вони вірять, що ви будете надавати ці послуги добре.

Тому, якщо ви збираєтеся будувати всю свою бізнес-модель на платформах соціальних мереж, створіть розклад та дотримуйтесь його. У цьому розкладі вкажіть час, коли ви виходите з системи і відключаєте повідомлення (хоча насправді більшість телефонів мають запланований сплячий режим, в який вас не повинні турбувати). І проведіть час із сім'єю! Жоден клієнт не потребує доступу до вас 24/7. Вони цього не роблять – запити можуть зачекати до ранку, і навіть надзвичайні ситуації можуть зачекати до ранку. Ви фотограф, а не лікар.

Соціальні мережі – не єдиний шлях до успіху

Соціальні мережі – чудовий інструмент для фотографів, але не єдиний.

Якщо ви хочете бути фотографом у соціальних мережах, це нормально. Але якщо ви фотограф і відчуваєте, що змушені використовувати соціальні мережі, щоб досягти успіху, і хочете, щоб це було інакше — що ж, це можливо. Є багато інших способів стимулювати бізнес, не відчуваючи себе в пастці алгоритмів і натовпів людей, які чекають на можливість скористатися будь-якою причиною, щоб подивитися, як ваша справа згорить.

Так що повірте мені, є життя, яке потрібно прожити, і чудове мистецтво, яке потрібно створювати за межами найбільших соцмереж.

* * *

Про автора: Bryan Wark (Браян Ворк) - фотограф-портретист з Бінгемтона, штат Нью-Йорк. Думки, висловлені у цій статті, належать виключно цьому автору.


Читати також