17-11-2022 Мистецтво 391

П'ятірка найяскравіших детективних серіалів

П'ятірка найяскравіших детективних серіалів

Раніше ми вже писали про «казкові» серіали, які виходять на екрани і користуються популярністю у глядачів. Цього разу розглянемо найцікавіші телепроекти детективного жанру.

Касл (Castle)

Телеканал: ABC

Жанр: детектив, комедія, драма, кримінал

Річард Касл – привабливий, але цинічний письменник детективів, мрія жінок та об'єкт заздрощів чоловіків. Однак навіть у житті таких популярних та талановитих персон настає «творча криза». Але натхнення знову повертається до Каслу, коли детектив убивчого відділу Кейт Беккет повідомляє, що у нього з'явився наслідувач - злочинець, який скоює вбивства, описані в його книгах. Тепер поліція та «літературна зірка» змушені працювати разом.
За останні кілька років Касл зі звичайного телесеріалу перетворився на світовий бренд: на даний момент вийшло шість книг Річарда Касла, які згадуються в серіалі. Сам серіал радує глядачів уже сьомим сезоном.

Менталіст (The Mentalist)

Телеканал: CBS

Жанр: детектив, комедія, драма, кримінал

Головний герой серіалу – Патрік Джейн (Саймон Бейкер), який колись прославився здібностями медіуму, а нині незалежним консультантом Каліфорнійського Бюро Розслідувань. Менталіст, психолог і просто маніпулятор, Джейн допомагає поліції у розкритті злочинів, і саме на нього КБР покладає надію у затриманні Червоного Джона.

На даний момент на телеекрани виходить сьомий сезон "Менталіста", і, за заявою CBS, він є останнім. Двогодинний фінал серіалу глядачі змогли побачити 18 лютого 2015 року.

Елементарно (Elementary)

Телеканал: CBS

Жанр: детектив, драма, кримінал

Різні екранізації книг сера Артура Конан Дойла не сходять з екранів уже довгі роки. Але чим примітний серіал «Елементарно»? Не лише тим, що події розгортаються у наші дні, а й персонажами. Шерлок Холмс – детектив, який став наркоманом, коли загинула його кохана Ірен Адлер, а доктор Ватсон – жінка-хірург, позбавлена ​​ліцензії та курирує колишніх наркоманів.

Варто зазначити, що «Елементарно» – це вже третій серіал телеканалу CBS, заснований на історії про Шерлока Холмса. Перші два проекти вийшли на екрани у 1990-х роках.

Білий комірець (White Collar)

Телеканал: USA Network

Жанр: детектив, комедія, драма, кримінал

Чарівний і винахідливий злочинець Ніл Кефрі був спійманий агентом ФБР Пітером Берманом, його головним ворогом. Однак Кефрі пропонує детективу угоду, від якої Пітер не може відмовитися. «Елітний злочинець» залишається на волі, але допомагає в затриманні головних кримінальних авторитетів, про які знає сповна.

Серіал «Білий комірець» був двічі номінований на премію «Вибір року»: у 2010 році як «Улюблене ТБ пристрасть», а в 2011 – «Улюблена драма з кабельного телебачення».

Теорія брехні (Lie to Me)

Телеканал: FOX

Жанр: детектив, трилер, драма, кримінал

Доктор Лайтман (Тім Рот) – майстер у розпізнаванні брехні з міміки та жестів співрозмовника, за лічені хвилини він може будь-якого незнайомця вивести на чисту воду. Саме завдяки цьому таланту Лайтман та його напарники вершать правосуддя, розкриваючи злочини. Прототипом головного героя серіалу є професор психології Університету Каліфорнії Пол Екман, автор чотирнадцяти книг (у тому числі «Теорія брехні»).

Незважаючи на те, що «Теорія брехні» було закрито після третього сезону, серіал взяв нагороди на премії People`s Choice Awards 2011 у номінаціях «Улюблена багатосерійна кримінальна драма» та «Улюблений борець із злочинністю».


Читати також