Вивчиаємо англійську мову самостійно: добірка безкоштовних ресурсів

Вивчиаємо англійську мову самостійно: добірка безкоштовних ресурсів

Вивчення англійської мови самостійно стає все більш популярним, особливо у цифрову епоху, коли доступ до безкоштовних ресурсів зростає. Онлайн-платформи та мобільні застосунки надають українцям широкі можливості для вдосконалення граматики, лексики та навичок спілкування англійською мовою. У цій статті ми розглянемо кілька безкоштовних ресурсів, які можна використовувати для самостійного вивчення англійської мови, а також деякі способи практикувати мову в реальних ситуаціях.

Онлайн-ресурси для вивчення англійської мови

Babbel

https://ua.babbel.com/

Онлайн-платформа для вивчення мов Babbel пропонує українцям безкоштовно вивчати німецьку чи англійську мови. Уроки у вільному доступі та підходять навіть для початківців.

Learn American English online

https://www.learnamericanenglishonline.com/

Сайт для вивчення англійської мови допоможе опанувати граматику та розширити словниковий запас. Усі матеріали розділені на сім рівнів від А до С2. Кожен урок доповнений словником, письмовими вправами та тестами.

Застосунки для покращення рівня англійської мови

Duolingo

https://www.duolingo.com/

Duolingo надає українцям безкоштовний доступ до преміум-версії свого освітнього ресурсу. Курс адаптований як для рівня А1 (початковий), так і для С1 (високий). Застосунок допоможе опанувати базову англійську, навчитися сприймати мову на слух, практикувати вимову та письмові навички. Програма стимулює до щоденних занять.

Drops

https://languagedrops.com/ukraine

Методика вивчення англійських слів Drops побудована на іграх. Розробники стверджують, що навіть 5 хвилин достатньо, щоб розширити словниковий запас. Українці мають можливість безкоштовно користуватися застосунком протягом року.

UTalk

https://www.store.utalk.com/ukrainianchoose

У переліку UTalk 140 мов. Крім британської та американської є можливість обрати англійську, якою говорять в Шотландії, Інідії, Канаді та Австралії. Наразі українці мають можливість безкоштовно користуватися застосунком протягом року. 

Де практикувати англійську мову

Language Connect для України

https://theeducationalequalityinstitute.org/ua/language-connect-for-ukraine/

The Educational Equality Institute – організація, яка надає безкоштовну освіту, зокрема, проводить мовні курси. Connect для України – це можливість попрацювати з носієм мови онлайн. Безкоштовні заняття проводять професійні вчителі-волонтери.

Omegle

https://www.omegle.com/

Чат-рулетка, яка допоможе подолати мовний бар’єр. Співрозмовника можна обирати за інтересами.

Ефективне самостійне вивчення англійської мови

Використання безкоштовних онлайн-ресурсів та застосунків для вивчення англійської мови виявляється ефективним способом самостійного навчання. Без сумніву, такі ресурси, як Babbel, Learn American English online, Duolingo, Drops та UTalk, надають користувачам широкий спектр матеріалів для вдосконалення навичок англійської мови на різних рівнях. Завдяки цим ресурсам, українці можуть займатися вивченням мови зручно та ефективно.

Однак, навички мовлення та спілкування набуваються краще в реальних ситуаціях. Самостійне вивчення англійської мови можна доповнити практикою спілкування з носіями мови. Онлайн-платформи, такі як Language Connect для України та Omegle, надають можливість спілкуватися з волонтерами та носіями англійської мови для практики розмовних навичок.


Читати також