Волонтери зможуть безплатно навчатись в українському освітньому IT-центрі

Волонтери зможуть безплатно навчатись в українському освітньому IT-центрі

Подати заявку можна до 30 листопада

Сьогоднішньому українському волонтерському руху мало аналогів у світі, він налічує тисячі організацій, в яких залучені сотні тисяч українців, що самовіддано працюють на користь держави та суспільства, присвячуючи себе допомозі іншим. Волонтери є найбільш соціально-активною частиною населення, саме вони основа майбутнього нашої держави. 

Через війну та постійну задіяність у допомозі армії та країні життя більшості з них повністю змінилось, велика кількість волонтерів втратила роботу або власний бізнес. Багато професій в Україні виявилися незатребуваними, а деякі галузі економіки взагалі стали неактуальними або прийшли в занепад. Тому в волонтерській спільноті гостро постала проблема пошуку та вибору нової професії для самореалізації в майбутньому мирному житті. Отримання гідної роботи або відкриття власного бізнесу потребує нових знань в перспективних галузях, однією з таких є безумовно ринок IT. 

Розуміючи цю проблему та будучи вдячним всьому волонтерському руху України команда освітнього центру DAN. IT Education, що є учасником проєкту IT Generation Міністерства цифрової трансформації, оголосила про запуск грантової програми, в рамках якої надається 100 стипендій на здобування затребуваних в Україні й світі IT-спеціальностей з програмування, вебдизайну, дата аналітики, маркетингу, тестування та ІТ-рекрутменту. 

Навчання буде проходити за 6 напрямками терміном від 3 до 8 місяців. Студентами можуть стати волонтери від 18 років.

Всебічна підтримка волонтерства, їх активу важлива задача бізнесу під час війни, – каже Ксенія Столбова, CEO освітнього центру DAN. IT. – Наша компанія вдячна кожному волонтеру та прагне допомогти охочим отримати нові знання та нову перспективну спеціальність в IT. Щобільше, волонтер для нас це еталон мотивованої та високоефективної людини, тому ми переконані в успішності таких студентів. Навчання у нас побудовано на унікальній технології, яка відмінно зарекомендувала себе у багатьох країнах, в тому числі в Україні, Ізраїлі, Сполучених Штатах, впроваджуємо інноваційні рішення такі як перший освітній Метаверс в Україні та супроводжуємо наших студентів до моменту їх працевлаштування, що дозволяє нам отримувати 76% працевлаштування студентів. Запрошуємо волонтерів в наш освітній центр”.

Подати заявку на безплатне навчання можна на сайті освітнього центру. Серед претендентів буде проведений конкурс, за результатами якого буде відібрано 100 студентів. За умовами грантової програми кандидат повинен направити мотиваційний лист на тему “Чому саме я повинен отримати грант”. На другому етапі проводитиметься тестування здібностей, а на третьому – персональне інтервʼю. За результатами кожного етапу відберуть найкращих, а серед фіналістів будуть обрані переможці.

Збір анкет пройде до 30 листопада включно, а початок курсів запланований на грудень 2022-січень 2023 року.


Читати також