Як опанувати маркетинг у соціальних мережах та стати SMM-менеджером?

Що таке таргетинг

За останні кілька років надзвичайно популярною серед IT спеціалістів стала професія SMM-менеджера. SMM – що це? Це ніщо інше, як просуванням продукту, послуги або бренду через соціальні мережі.

Як і в класичному SEO, мета SMM — збільшити трафік та конверсії. Проте на відміну від SEO, в основі якого лежить рейтинг сайту в пошукових системах, SMM зосереджується на ведені профілів у соціальних мережах, а також на публікації фотографій або «цікавих фактів» про той чи інший продукт чи бренд. Іншим незамінним інструментом просування через соціальні мережі є різноманітні конкурси, в яких клієнти можуть, наприклад, придумати новий рекламний слоган для компанії. Завдяки цьому вони частково стають співтворцями її успіху та більше ідентифікують себе з нею.

Як опанувати професію SMM-менеджера?

Якщо ви досі не знаєте, як стати SMM менеджером, не засмучуйтесь, адже це набагато простіше, ніж ви думаєте. Щоб навчитися інтернет-маркетингу, достатньо пройти практичний курс SMM на сайті creativesmm.com.ua.

Щоб навчитися інтернет-маркетингу, потрібно мати:

  • комп'ютерітелефон;
  • веб-сайт (власнийдомен, хостинг, безкоштовнийшаблоннабазіWordPress – процеможнапрочитативмережі, нехвилюйтеся);
  • акаунтиврізнихсоціальнихмережах;
  • доступ до сервісу GoogleAnalytics (процетежможнапрочитати в Інтернеті);
  • двігодининаденьдлянавчання;
  • наполегливість;
  • бажання зробитинавчанняSMMсвоїмосновнимхобі принаймні на 2 місяці.

Важливо, щоб комп’ютер і телефон дозволяли редагувати фото та відео, але це обладнання не обов’язково має бути найвищої цінової категорії. Домен і хостинг у перший рік не повинні коштувати більше 50 доларів. Продовження оренди домену обійдеться дорожче, але до того часу ви дізнаєтесь, чи хочете взагалі розвивати проєкт, чи доцільніше почати усе з «чистої сторінки».

Що таке таргетинг?

Однією з проблем, на яку наштовхуються компанії, які бажають просувати свій продукт у соціальних мережах, є неможливість визначити профіль аудиторії. Таргетинг – це не що інше, як визначення цільової групи людей, до яких слід адресувати конкретну пропозицію. Беручи до уваги таку інформацію, як: вік, стать, місцеперебування, соціальний статус або походження, можна визначити потенційних покупців або користувачів послуг, які пропонує компанія.

Знання основ інтернет-маркетингу, а також таргетинг навчання в поєднанні зі знаннями будь-якої іншої галузі – це те, що може значно полегшити ваше життя й дозволить вам чесно заробляти на тому, у чому ви найкращі.


Читати також