Новини науки та високих технологій. 06.06.2022

Новини науки та високих технологій. 06.06.2022

Ми знову розповідаємо вам про новини науки та високих технологій. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба!

Про Xiaomi 12 Ultra

Це перший флагманський телефон, який створено спільно Xiaomi та Leica

Лей Цзюнь опублікував у Weibo повідомлення, яке підтверджує, що новий флагман Xiaomi буде офіційно випущений у липні. Xiaomi 12 Ultra – це перший флагманський телефон, який створено спільно Xiaomi та Leica.

Про Xiaomi 12 Ultra

Лей Цзюнь також процитував технічного директора Leica з оптичного дизайну та технологій: «Ми вклали весь більш ніж 100-річний досвід Leica у галузі обробки зображень у нові смартфони Xiaomi».

Безпрецедентна глибина це те, чим Leica ділиться з нами в цій співпраці. Від оптики, обробки зображень, досвіду та інших посилань на смартфони це всебічна інтеграція можливостей обробки зображень.

Лей Цзюнь

Для досягнення спільної мети, на додаток до співпраці між Китаєм та Німеччиною, Leica спеціально відправила команду інженерів до Пекіна, щоб вони працювали пліч-о-пліч з інженерами Xiaomi.

Xiaomi 12 Ultra стане не лише першим смартфоном компанії, створеним у співпраці з відомим виробником камер Leica, але й першим смартфоном не від Leica, що отримав культовий червоний логотип Leica.

Новий найдешевший розумний годинник Amazfit. Представлена ​​модель Bip 3 за ціною менше 60 доларів

Компанія Amazfit представила розумний годинник Bip 3. Він дебютував у Бразилії, але незабаром явно з'явиться і на інших ринках.

Ціна у Бразилії становить 58 доларів. І хоча в цій країні електроніка зазвичай значно дорожча, ніж у багатьох інших, в даному випадку це можна порівняти з цінами на минулі моделі Bip, так що, ймовірно, приблизно стільки ж годинник коштуватиме і на інших ринках.

Новий найдешевший розумний годинник Amazfit.

Годинник отримав ЖК-дисплей діагоналлю 1,69 дюйма, датчик ЧСС, функцію пульсоксиметра і, що важливо при такій ціні, власний модуль GPS. Автономність тут заявлена ​​до двох тижнів, але це, звичайно, без активного використання геолокації.

Годинник не боїться води (5 ATM) і здатний відстежувати до 60 видів спортивних навантажень. Звісно ж, він вміє рахувати кроки, калорії, сповіщати про події на сполученому смартфоні тощо.

Capture One для iPad презентують 28 червня

Новий Capture One для планшетів iPad (Capture One for iPad) з'явиться в App Store вже 28 червня.

В анонсі на сайті Capture One потенційним користувачам дають зрозуміти, що цей додаток для iPad не призначений для заміни базового настільного софту, а є лише його доповненням. Незважаючи на те, що програма чудово працює і сама по собі, вона створена, щоб стати частиною екосистеми, для того аби користувачі могли вільно працювати на різних пристроях, щоб максимально ефективно використовувати свої час та гроші.

Capture One для iPad презентують 28 червня

Розробник запевняє, що розроблений додаток з'явився в результаті консультацій з професійними фотографами з урахуванням їх потреб та побажань.

Capture One для iPad дозволить підключити камеру безпосередньо до iPad, імпортувати сотні фотографій, систематизувати їх та приступити до відбору. Можна переглядати свої зображення на екрані iPad, швидко перегортати їх і оцінювати, додавати до них кольорові позначки, відфільтровувати кращі з них і почати редагувати за допомогою стилів або ручних налаштувань.

Щомісячна підписка коштуватиме $4,99. Користувачі зможуть редагувати та експортувати фотографії, а також переносити відредаговані файли до настільної версії Capture One Pro (для чого буде потрібна остання версія Capture One Pro 22).

iPhone 14 Pro та 14 Pro Max запропонують 256 ГБ флеш-пам'яті вже у базі. Оперативна пам'ять у всіх новинок Apple буде по 6 ГБ

Зараз 6 ГБ є лише у моделей Pro

Згідно з новими даними, всі моделі лінійки iPhone 14 отримають однаковий обсяг оперативної пам'яті - 6 ГБ.

Нагадаємо, стільки ж пам'яті у моделей iPhone 13 Pro та Pro Max, а ось у iPhone 13 та 13 mini оперативної пам'яті лише по 4 ГБ. Таким чином, молодші моделі нової лінійки щодо своїх попередників стануть кращими, а ось старші залишаться на тому ж рівні.

iPhone 14 Pro та 14 Pro Max запропонують 256 ГБ флеш-пам'яті

Зате iPhone 14 Pro і 14 Pro Max матиме іншу перевагу — обсяг флеш-пам'яті. Джерела кажуть, що базові версії матимуть 256 ГБ пам'яті проти 128 ГБ поточного покоління. Скільки пам'яті буде у старших версій, неясно. Швидше за все, залишаться версії з 512 ГБ та 1 ТБ.

Також джерело каже, що iPhone 14 та 14 Max отримають оперативну пам'ять LPDDR4X, тоді як iPhone 14 Pro та 14 Pro Max зможуть похвалитися LPDDR5.

Карта пам'яті MAGIC SSD CFast 2.0 із портом Type-C на Kickstarter

Вийняти картку пам'яті з камери, вставити в неї кабель USB-C і відразу переписати дані на комп'ютер? Непогана ідея, – вирішили в компанії MAGIC і відкрили кампанію зі збору коштів на краудфандинговому майданчику Kickstarter. Представлені не одна, а дві моделі - MAGIC GO і PRO. У той час як MAGIC GO є компактним SSD-накопичувачом, версія PRO може працювати і як карта CFast 2.0, забезпечуючи максимальну швидкість читання 535 Мб/с і запису 510 Мб/с.

Обидві карти будуть доступні у варіантах об'єму 1 і 2 Тб, версія PRO працюватиме трохи швидше – картка сертифікована VPG-230 і виробник заявляє, що її мінімальна швидкість запису ніколи не буде нижчою за 325 МБ/с.

Карта MAGIC PRO сумісна з будь-якою камерою зі слотом CFast 2.0, наприклад, BMPCC 6K та RED KOMODO, підтримує зйомку з високою роздільною здатністю, у тому числі відео 6K RAW. Основною перевагою SSD-карти MAGIC PRO є той факт, що для переписування знятого матеріалу не потрібен картридер, проте, якщо є бажання, його також можна використовувати.

За своїми розмірами та вагою карти ідентичні – всього 42,8×36,4×3,6 мм та 10 г, що робить ці карти одним із найкомпактніших рішень для зберігання даних. Вони мають ударостійку конструкцію, стійкі до статичної електрики та можуть витримувати температури в діапазоні від 0 до 70°C. Температурний діапазон натякає на використання у тих країнах, де зиму бачили лише на картинках.

Що за цінами?

На Kickstarter заявлено такі ціни:

SSD-карта MAGIC GO 1 Тб – $79
SSD-карта MAGIC GO 2 Тб – $169
SSD-карта MAGIC PRO 1 Тб – $159
SSD-карта MAGIC PRO 2 Тб – $299

Sony продала вже 20 млн PlayStation 5 і обіцяє значно наростити виробництво цього року

Нині дефіцит ще дуже великий

Sony продала вже 20 млн PlayStation 5

PlayStation 5 подолала черговий важливий рубіж - 20 млн. проданих консолей.

Ми раді повідомити, що Sony Interactive Entertainment (SIE) продала понад 20 мільйонів консолей PlayStation 5 у всьому світі.

З моменту запуску PS5 наші команди невпинно працювали над створенням ігрової консолі нового покоління, яка підкорила весь світ, і ми хочемо скористатися цим часом, щоб подякувати фанатам за їх підтримку. Ваша пристрасть до бренду PlayStation - ось що рухає нами і що надихає нас на впровадження нових технологій, розробку майбутнього ігор та створення кращого місця для ігор.

Фанати, які ще не отримали в свої руки консоль, знайте, що цього року ми плануємо значно збільшити виробництво PS5, і ми нескінченно працюємо над тим, щоб PlayStation 5 була доступна всім, хто хоче її отримати

Це вже вдруге, коли Sony обіцяє значно наростити виробництво консолі в поточному році, але при цьому компанія не каже, що зможе задовольнити попит, оскільки він все ж таки дуже великий.

У США надрукували на 3D-принтері вушну раковину, яку медики успішно пересадили жінці

Хоча дослідження ще не завершені

У США фахівці вперше в історії роздрукували на 3D-принтері вушну раковину з власних клітин пацієнтки, після чого лікарі успішно пересадили її. Цим займалася компанія 3DBio Therapeutics.

 У США надрукували на 3D-принтері вушну раковину, яку медики успішно пересадили жінці

У 20-річної жінки вроджена деформація правого вуха. Через це вона не може чути, а вушна раковина майже відсутня. Медики використали зразок тканини пацієнтки, виділили з них клітини, а потім використовували їх для друку протезу, який потім пересадили жінці.

Сама процедура друку зайняла близько 10 хвилин. Після пересадки хрящова тканина регенеруватиме вже самостійно. Хоча чути цим вухом жінка все одно, звісно, ​​не зможе.

Поки що компанія не розкрила технічних подробиць проекту, обмежившись загальними заявами у прес-релізі. Адже ця технологія поки що перебуває на стадії досліджень. У 3DBio Therapeutics заявили, що дані будуть опубліковані у медичному журналі, коли дослідження завершаться.

Зазначається, що наразі тривають клінічні випробування, в яких беруть участь 11 пацієнтів. Не виключено, що трансплантовані таким чином "протези" можуть призвести до непередбачених ускладнень зі здоров'ям. Однак, як очікується, цього не станеться, оскільки вушну раковину відтворили з власних клітин пацієнтки.

Компанія 3DBio Therapeutics позиціонує себе як перша установа, яка здійснює трансплантацію з використанням клітинного матеріалу самого пацієнта.

Навушники Apple AirPods Pro 2 не отримають новий дизайн, але отримають нові датчики

Вони вийдуть наприкінці року

Схоже, навушники AirPods Pro 2 не отримають нового дизайну. Згідно з даними, що з'явилися у джерела, нова модель буде виглядати приблизно так само, як поточна.

Навушники Apple AirPods Pro 2 не отримають новий дизайн

Нагадаємо, раніше були чутки, що AirPods Pro 2 отримають новий дизайн, без ніжок. В цілому у Apple немає жодних особливих причин міняти форм-фактор, хоча, цілком можливо, компанія дійсно розглядала варіант без ніжок, просто вирішила від нього відмовитись. Тим більше, що у тих же Beats Studio Buds ніжок немає, тобто напрацювання Apple вже знайшли застосування.

Джерело каже, що нова модель також отримає датчик виявлення шкіри, як у AirPods 3. Поточні AirPods Pro спираються на подвійні оптичні датчики, але новий варіант все ж таки точніший.

Samsung Galaxy S22 - перші у світі смартфони, що отримали підтримку Vo5G на практиці

Поки що тільки в Кувейті

Смартфони Samsung Galaxy S22 стали першими у світі апаратами, що отримали підтримку Vo5G – передачу голосу у мережах 5G.

Samsung Galaxy S22

Якщо точніше, актуальні флагмани Samsung стали першими, де ця підтримка була реалізована на практиці, оскільки технічно технологію підтримують і флагмани минулого покоління. Більше того, були дані, що оператор T-Mobile у США ще минулого року реалізував Vo5G на флагманах Samsung, але, схоже, ця інформація була помилковою.

Наразі джерело повідомляє, що першим оператором, який запустив Vo5G, став кувейтський Zain Kuwait. І він реалізував підтримку саме на лінійці Galaxy S22. Втім, пізніше послугу буде розширено і на інші смартфони, які її технічно підтримують.

MuskDonald's: Ілон Маск відкриє футуристичну закусочну Tesla - за допомогою криптовалюти, з величезними кіноекранами та зарядними станціями

Вона буде відкрита у Голлівуді

Відомий візіонер, мільярдер і підкорювач космосу Ілон Маск розповів журналістам про плани створення цілодобової закусочної Tesla. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Закусочна зможе запропонувати своїм відвідувачам автомобільний кінотеатр та зарядні станції для електромобілів.

MuskDonald's: Ілон Маск відкриє футуристичну закусочну Tesla

Плануються два 13-метрові екрани, 200 посадочних місць у приміщенні та на відкритому повітрі, а також 28 зарядних станцій Tesla Supercharger. Відвідувачі зможуть розплатитись криптовалютою Dogecoin.

Ілон Маск хоче розмістити двоповерхову закусочну на бульварі Санта-Моніка у Голлівуді, пустивши під знос піцерію Shakey's Pizza.

Камера Fujifilm X-H2S уже представлена

Компанія FUJIFILM представила нову флагманську APS-C камеру FUJIFILM X-H2S, наступницю камери X-H1. Камера оснащена матрицею X-Trans з роздільною здатністю 26,16 Мп, що забезпечує запис 10-бітного Apple ProRes HQ/LT/Proxy з 4:2:2 до 6,2K/30P та 4:2:2 10-біт h.265 до 4K/120p та FHD/240p на внутрішній носій. Через повнорозмірний порт HDMI камера віддає ProRes Raw та Blackmagic BRAW.

Параметри зйомки відео вражають, а що з можливим перегріванням? У компанії Fujifilm передбачили конструкцію корпусу, що розсіює тепло, таким чином камера дозволяє вести безперервний запис відео у форматі 4K/60p протягом 240 хвилин. Пропонується також додатковий вентилятор, який стане в нагоді для тривалого запису при високих температурах.

На зовнішній рекордер камера може віддавати відео у профілі F-Log2, компанія FUJIFILM заявляє динамічний діапазон до 14+ ступенів.

Камера Fujifilm X-H2S уже представлена

Конструктивно X-H2S багатьом нагадує попередню модель X-H1 - це і зручний хват для роботи з важкими об'єктивами, і РК-дисплей на верхній панелі, про зручність якого нікому не треба пояснювати, це і міцний корпус, який повинні оцінити професіонали. На численні прохання FUJIFILM додала окрему кнопку запису відео.

X-H2S має два слоти для карт пам'яті, що підтримують одну карту CFexpress Type B і одну картку SD формату UHS-II. Камера оснащена відкидним РК-екраном з роздільною здатністю 1,62 мільйона пікселів і змінним кутом нахилу, а також електронним видошукачем з роздільною здатністю 5,76 мільйона пікселів і збільшенням 0,8x. Камера оснащена новим 5-осьовим вбудованим механізмом стабілізації зображення, що забезпечує стабілізацію зображення до 7 ступенів.

Автофокус також прокачали – використовується технологія машинного навчання для покращення автофокусування з виявленням об'єкта та зонального автофокусування, камера краще відстежуватиме рухомі об'єкти в умовах низької контрастності. Були також покращені алгоритми виявлення та відстеження людського обличчя та очей тварин, птахів, а також силуету автомобілів, мотоциклів, велосипедів, літаків та навіть поїздів.

Незважаючи на просунуті параметри відео, FUJIFILM X-HS2 – це справжній гібрид, який дозволяє знімати фотографії. X-H2S забезпечує відстеження AF/AE при безперервній зйомці без блекауту, знімаючи при цьому зі швидкістю до 40 к/с.


Читати також