Apple анонсувала MacBook Air з новим дизайном та чіпом M2

Новини технологій MacBook Air

Корпорація Apple на презентації для розробників WWDC 2022 представила нові моделі ноутбуків MacBook Air та MacBook Pro. Трансляція презентації проводилася на сайті компанії.

Нові моделі MacBook працюють на чіпі M2, який Apple також представила 6 червня. За словами представників компанії, центральний процесор, що входить до складу M2, працює на 18 відсотків швидше за процесор у чіпі M1, а графічний процесор — на 35 відсотків швидше. Крім того, новий чіп підтримує до 24 гігабайт оперативної пам'яті, тоді як комп'ютери M1 отримували максимум 16 гігабайт.

Дизайн нового MacBook Pro залишився таким самим, як був дизайн попередніх 13-дюймових моделей, а дизайн MacBook Air значно змінився: він став нагадувати MacBook Pro з екраном 14 і 16 дюймів, які Apple представила восени 2021 року.

Новий MacBook Air отримав магнітний порт зарядки MagSafe, екран Liquid Retina діагоналлю 13,6 дюйма (з «чолочкою», як і в 14/16-дюймових Pro). У комп'ютері немає кулера, лише пасивне охолодження.

MacBook Air і MacBook Pro надійдуть у продаж у США у липні 2022 року за ціною від 1199 і 1299 доларів відповідно. 

  • На конференції WWDC 2022 Apple також розповіла про функції, які увійдуть до оновлення операційних систем iOS, iPadOS, macOS та watchOS. Їхній вихід запланований на осінь.
  • У iOS 16 з'явиться новий екран блокування: користувачі айфонів зможуть налаштовувати кілька різних екранів з різними кольорами, шрифтами та віджетами, що відображають корисну інформацію.
  • У macOS та iPadOS з'явиться режим Stage Manager, який дозволить швидко перемикатися між вікнами кількох запущених програм. Також комп'ютери Apple зможуть використовувати камеру айфона як веб-камеру, а планшети - розширювати робочий простір на зовнішні монітори.

Читати також