Видавничі плани на травень 2024 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на травень 2024 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві Yakaboo Publishing у травні виходять такі книжки:

Проростання

Таня Стус

Проростання Таня Стус

Роман «Проростання» сучасної української авторки Тані Стус поєднує медитативно-сповідальне й іронічне слово. Це часом насмішкувата, часом чуттєва розповідь молодої жінки про роман з власною країною, її історією, пошуком ідентичності та з чоловіками, яка починається від шістдесятників і триває до нашого часу. Мандрівка у міжчасів’ї спостережень, здогадів і спогадів — це проростання у слові, його відчутті, у людях, пошук себе поза часом та контекстом і водночас — прислухання до себе тоді, потім, тепер, сьогодні.

Книга виходить у серії сучасної української прози “Серед Своїх”. На обкладинках серії - картини українських митців. Обкладинка роману “Проростання” - картина сучасної Художниці Олександри Місько “На Червоному Коні. Назустріч бажанням”.

Винен не вбивця… Зустріч випускників

Франц Верфель

Винен не вбивця… Зустріч випускників Франц Верфель

Франц Верфель — німецькомовний австрійський письменник, поет-експресіоніст, драматург і прозаїк. Лауреат премії Франца Ґрільпарцера (1926), Державної премії Чехословаччини (1927), премії ім. Фрідріха Шиллера (1930).

До уваги читача — два твори Франца Верфеля, вперше перекладені українською мовою. «Винен не вбивця…» — історія складних стосунків батька й сина, багаторівнева сповідь без каяття, яка змушує задуматися над вічними питаннями взаємин батьків і дітей та над тим, наскільки важливими є враження дитинства для подальшої долі людини. «Зустріч випускників» — роман на більш ніж актуальну сьогодні тематику: про природу і витоки булінгу як явища у соціумі юних гімназистів, наслідком якого стають кілька зламаних доль. Обидва твори — глибоко психологічні і змушують задуматися про формування моральних цінностей звичайних людей. 

Роман  вийшов у серії “Галерея світової прози: європейська візія” за фінансування Європейського Союзу.

Дитяча література

Чимчикун. Історії Країни НаДобраніч

Олеся Лужецька

Чимчикун. Історії Країни НаДобраніч Олеся Лужецька

Кожен з нас – це дивовижний непізнаний світ. Світ таємниць і загадкових історій. Світ  

оксамитових бажань і цукрово-перчених мрій.  У цьому світі все злагоджено і немає нічого зайвого. Трапляється, що певні механізми нашого світу виходять із ладу, і ми закриваємо себе на тисячі замків, ховаємо у мільйони потаємних скринь і боїмося туди зазирнути. На щастя, є  Країна НаДобраніч, в  якій живе великий мрійник Чимчикун, герой цієї книги, він знає, як відімкнути замки, зняти важкі засуви і  відкрити скрині людського світу. Вирушайте в  подорож з  Чимчикуном, але стережіться, поряд чатує страшний чародійник Морок.

Слоносторія мистецтв

Даша Мельник,  Влад Тоткал

Слоносторія мистецтв Даша Мельник,  Влад Тоткал

Чи хотілось тобі вирушити в мандрівку у світ мистецтва, де кожен куточок приховує щось неймовірне та цікаве? Якщо так, то ця історія — саме для тебе. Тут ти зустрінеш бабусю Ліщину, яка розповідає маленькому Фундуку про свої неймовірні пригоди. Він не лише уважно її слухає, а й пильно вивчає цікаву інформацію про мистецтво. Ця книга допоможе тобі стати справжнім художником. На кожній сторінці на тебе чекає цікаве творче завдання. Відкривай книгу і вирушай у подорож разом з бабусею Ліщиною та маленьким Фундуком. Для тебе у цій книзі — чарівний світ незабутніх пригод, сповнених мудрістю та красою мистецтва!

Додруки

Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось

Тара Шустер

Як припинити ненавидіти своє життя, зневажати себе, звинувачувати інших та нарешті відчути радість і досягати значущих цілей? Якби ж то існував універсальний рецепт. Кожне життя — особливе, не схоже на інше, але в дечому усі нещасливі люди дуже схожі. Але чому б не придивитися уважніше до випадків успішного подолання хронічної нелюбові до себе? Прочитайте кілька цінних думок з книги Тари Шустер «Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось» — можливо це те, що вам зараз потрібно!

Жінки, що біжать з вовками. Архетип Дикої жінки у міфах та легендах

Клариса Пінкола Естес

Вже чверть століття ця поетична, філософська книжка про пригоду жіночого перетворення є бестселером у всьому світі. На українській обкладинці - сакральний танець жінок у одязі, створеному карпатськими майстринями за прадавньою технікою. Жінки єднаються із Всесвітом і повертаються до себе справжніх, щирих, диких. Дика жінка живе, кохає, діє без обмежень, які на неї накладає суспільство. Це архетип, який авторка аналізує та пояснює на прикладах зі своєї психоаналітичної практики. Такі вільні жінки мають багато спільного з вовками: гострі відчуття, відданість та витривалість. Кожна жінка, якщо забажає, може за допомогою цієї книжки знайти шлях до внутрішнього джерела сили. 

Посібник зі щастя. Як наповнити своє життя достатком і радістю

Станіслав Арсьонов

Посібник зі щастя. Як наповнити своє життя достатком і радістю Станіслав Арсьонов

«Посібник зі щастя» – це своєрідна інструкція з надихаючими прикладами історій реальних людей, які змогли створити своє щасливе життя. Кожна практична вправа, незважаючи на свою простоту, допоможе вам подолати перешкоди на шляху до наповнення щастям вашого власного життя. У цій книзі автор зібрав історії людей із найяскравішими прикладами життєвої трансформації, щоб показати вам, як можна реально звільнитися від умовностей, які заважають вам отримувати від життя все, що ви хочете. «Посібник зі щастя» пропонує прості стратегії для створення більш щасливих стосунків, отримання задоволення від роботи, розвитку мислення достатку та багато іншого. Завдяки легким щоденним ритуалам ви зможете постійно підтримувати свій намір жити щасливо щодня.

Вибрані твори

Леся Українка

Вибрані твори  Леся Українка

Хто для нас Леся Українка?.. Це Мавка, українська Кассандра; це й її знамените «Щоб не плакать, я сміялась», і водночас «Ні! Я жива! Я вічно буду жити!»… Це наш національний код незламності. Серед доробку Лесі Українки не лише поезії, а й переклади, проза, драматичні поеми — жанр, який особливо розвивала письменниця в українській літературі. У цій збірці ми пропонуємо насолодитися найвідомішими віршами авторки, серед яких «Давня весна», «Хотіла б я піснею стати...», «Як дитиною, бувало...» тощо. Також до вашої уваги драма-феєрія «Лісова пісня», поеми «Одержима», «Кассандра», «Бояриня», «Давня казка». Книжка виходить у серії Yaka ШКОЛА.

Вибрані твори

Ольга Кобилянська

Вибрані твори  Ольга Кобилянська

Героїні, що обстоюють непорушні цінності й ідеали, уславлення музики, мистецтва та чудові пейзажі — мабуть, найяскравіші асоціації до творів письменниці-модерністки. 

До вашої уваги одна з найвідоміших повістей Ольги Кобилянської — «Царівна», що створювалася впродовж 1888–1895 років спочатку німецькою, а згодом українською мовою та порушує актуальну на ті часи тему емансипації жінок. До видання також увійшли «Impromtu phantasie», «Valse melancolique», «Людина», «Некультурна» й «Битва». Книжка виходить у серії Yaka ШКОЛА.


Читати також