15-07-2019 Мистецтво 3987

10 романтичних джазових пісень

10 романтичних джазових пісень

Rus Ukr Eng

Сутеніє, прийшла пора вечері. А значить саме час налаштуватися на хвилю джазу, розслабитися і зануритися в свої таємні бажання.

1. Etta Jones “Till There Was You”

Не плутайте з Етто. Джеймс. У пісні Till There Was You ЕТА Джонс захоплює нас в баладному темпі, точно, як класична композиція Мередіт Уілсон (1957), написана для фільму "Музикант".

2. Johnny Hartman “They say it’s wonderfull”

Джонні Хартман був недооцінений його сучасниками, але пронизливо глибокий баритон робить його співаком з великої літери. (Недарма Клин Іствуд співав його голосом в романтичній драмі "The Bridges of Madison Country")

3. Red Garland “The Very Thought Of You“

Більш відомий як піаніст в квінтеті Майла Девіса в 50-х роках, Ред Гарланд, як би там не було, мав потужну сольну кар'єру. Звучання його акордів багате, багатогранне, але своєрідне.

4. Michelle Pfeiffer “Makin Whoopee/ My funny Valentine”

Якщо ви не бачили уривок з фільму "The Fabulous Baker Boys", - недооціненого фільму 1989 року, де Мішель Пфайффер, лежачи на піаніно, тихо співає "Making Whoopее" в червоній сукні під аккомпаніаторство Джефа Бріджа, зробіть це зараз.

Слухати джаз безкоштовно онлайн на радо Культурна еволюця

5. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong “The nearness of you”

Елла Фіцджеральд і Луї Армстронг ніколи не були в романтичних стосунках, але їх тяжіння більш ніж колосальне.

6. Erroll Garner “Exactly like you”

Популярна балада Ерролл Гарнера "Misty" могла б добре вписаится в цей список, але сьогодні - про сингл, який ви до цього ніколи не чули.

7. Dinah Washington “Cold Cold Heart”

Написаний і вдосконалений виконавцем в стилі кантрі, співаком Хенком Вільямсом. Красивий, але сумний сингл був доповнений ліричним шармом Діни Вашингтон.

8. Billie Holiday “You don’t know what love is”

За яку б пісню не бралася Біллі, вона завжди перетворювалася в персональну сповідь. І це незважаючи на те, що Біллі Холідей не була автором текстів і до неї ці пісні були в репертуарі десятків інших виконавців.

9. Houston Person “My romance”

Х'юстон Персон - король романтичних балад. (О! Звучання цього саксофона!)

10. Blossom Dearie “They Say It’s Spring”

Почувши хоча б раз унікальний, майже дитячий голос знаменитої джазової співачки і вокалістки Блоссом Дірі, ви ніколи не забудете і не переплутаєте з будь-яким іншим. Він полонить вас своєю ніжністю і щирістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 джазових виконавців, яких повинен знати кожен

© md-eksperiment.org


Читати також